Au fost acordate Bursele Regele Carol I și Regina Elisabeta 2019

Miercuri, 18 decembrie 2019, Aula Mare a Academiei de Studii Economice a găzduit ceremonia acordării Burselor Regele Carol I și Regina Elisabeta (anul IV) pentru 2019-2020.

Gazdele ceremoniei au fost rectorul ASE, dl profesor universitar Nicolae Istudor, și prorectorul, dl profesor universitar Dorel Paraschiv.

Bursa “Regina Elisabeta” i-a fost oferită studentei Andreea Monica Munteanu, iar Bursa “Regele Carol I” studentului Constantin Zahanagiu. Bursele au fost înmânate de Alteța Sa Regală Principele Radu, care a transmis gazdelor și numeroșilor studenți prezenți un cuvânt din partea Majestății Sale Margareta și a sa.

Evenimentul s-a încheiat cu concertul de colinde “Vin sărbătorile”, susținut de Corul Academiei de Studii Economice, alături de Corul Buna Vestire din orașul Onești.

Patru burse regale cu caracter anual au fost fondate de Majestatea Sa și de Principele Radu în anul 2015, în preajma sărbătorilor de Paști. Bursa Regele Carol I și Bursa Regina Elisabeta sunt destinate studenților Academiei de Studii Economice din București, iar Bursa Regele Ferdinand I și Bursa Regina Maria sunt oferite anual studenților Universității Academiei de Științe din Chișinău.

Bursele regale anul I   Bursele regale anul II   Bursele regale anul III

Alte patru burse regale au fost fondate de Majestatea Sa Custodele Coroanei și de Principele Radu în anul 2019. Ele poartă numele Regelui Mihai I și al Reginei Ana și sunt destinate astfel: două Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și două Universității de Stat de Agronomie a Republicii Moldova.

Beneficiarii (în fiecare an, alții) sunt aleși dintre acei studenți care au rezultate remarcabile la studii și se află într-o situație materială precară. Bursele continuă tradiția sprijinirii educației naționale de către Coroana Română.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

 

 

3 comentarii

 1. Viorica V. M. says:

  Pretuire Casei Regale a Romaniei si succes tinerei generatii a Romaniei!
  .
  “The power of humanity” in toate domeniile si in toata lumea!
  .
  La multi ani de calitate, Umanitate!

 2. […] Bursele regale anul I   Bursele regale anul II   Bursele regale anul III Bursele regale anul IV […]

 3. […] Bursele regale anul I   Bursele regale anul II   Bursele regale anul III Bursele regale anul IV […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 45725383
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate