Au fost acordate primele Burse “Regele Carol I” și “Regina Elisabeta”

Salonul Florentin al Castelului Peleș a găzduit joi, 3 decembrie 2015, ceremonia acordării primelor bursele de studii „Regele Carol I” și „Regina Elisabeta”. Câștigătoare au ieșit două eminente studente ale Academiei de Studii Economice din București. Certificatele au fost înmânate de Alteța Sa Regală Principele Radu.

Bursele regale continuă tradiția de 150 de ani a Familiei Regale de sprijinire și încurajare a educației naționale. În primăvara acestui an, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au decis să ofere personal patru burse regale, în mod simbolic împărțite egal între București și Chișinău.

Bursele regale de la Academia de Studii Economice poartă numele primilor Suverani ai României, Regele Carol I și Regina Elisabeta, în timp ce bursele de la Chișinău, acordate anual unui număr de doi studenți ai Universității Academiei de Științe a Moldovei poartă numele Regelui Ferdinand I și Reginei Maria.

Fotografii de Daniel Angelescu.

7 comentarii

 1. Liliana Sora

  Toată considerația și prețuirea pentru Familia Regală , care susține formarea și promovarea tinerei generații , în spiritul sfânt al valorilor naționale și universale, al înaltelor valori moral-cultural-civice , care să gândească și să construiască un viitor care să se ridice la înălțimea trecutului și prezentului , plin de mărețe împliniri, al Casei Regale a României. Trăiască Regele ! Trăiască Monarhia !

 2. Răspunsuri pe Facebook

  Costescu Constanta Foarte frumos , felicitari tuturor ! Ne bucuram ca mai exista si astfel de manifestari ! Bravo !
  #
  Mirela Badiu preocupari demne de o casa regala.. traiasca monarhia!!!
  #
  Catalin Gabriel Dima Stimă!

 3. Cristian Sandu

  Casa Regala incurajeaza sistematic inalta performanta romaneasca! Stima si Respect!

 4. Roxana Gabriela Mateescu

  O minunata traditie , atat de frumos continuata . Admiratie Familiei Regale a Romaniei, Principesei Mostenitoare Margareta! Traiasca Monarhia !

 5. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  MULTA ADMIRATIE !
  ROLUL CASEI REGALE, RESPECTIV AL DINASTIEI, CARE REPREZINTA TRADITIA SI CONTINUITATEA ESTE MAJOR SI DETERMINANT CHIAR IN CONDITIILE REPUBLICII !
  DORESC REVENIREA ROMANIEI LA MONARHIA CONSTITUTIONALA !
  TRAIASCA REGELE !

 6. Pingback: Astăzi se acordă Bursa Regele Carol I și Bursa Regina Elisabeta pentru anul 2018 | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 7. Pingback: Principele Radu a acordat bursele „Regele Carol I” şi „Regina Elisabeta” la ASE - 24 PH Arte

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23913355
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate