Bursele Regele Carol I și Regina Elisabeta pentru anul 2022

Luni, 2 mai 2022, Aula Mare a Academiei de Studii Economice a găzduit ceremonia acordării Burselor Regele Carol I și Regina Elisabeta (anul V).

Gazdele ceremoniei au fost rectorul ASE, dl profesor universitar Nicolae Istudor, și prorectorul, dl profesor universitar Dorel Paraschiv.

Bursa “Regina Elisabeta” i-a fost oferită studentei Paula Veringa, iar Bursa “Regele Carol I” studentului Marian Iancu. Bursele au fost înmânate de Alteța Sa Regală Principele Radu, care a transmis gazdelor și numeroșilor studenți prezenți un cuvânt din partea Majestății Sale Custodele Coroanei.

Patru burse regale cu caracter anual au fost fondate de Majestatea Sa și de Principele Radu în anul 2015, în preajma sărbătorilor de Paști. Bursa Regele Carol I și Bursa Regina Elisabeta sunt destinate studenților Academiei de Studii Economice din București, iar Bursa Regele Ferdinand I și Bursa Regina Maria sunt oferite anual studenților Universității Academiei de Științe din Chișinău.

Bursele regale anul I   Bursele regale anul II   Bursele regale anul III Bursele regale anul IV

Alte patru burse regale au fost fondate de Majestatea Sa Custodele Coroanei și de Principele Radu în anul 2019. Ele poartă numele Regelui Mihai I și al Reginei Ana și sunt destinate astfel: două Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și două Universității de Stat de Agronomie a Republicii Moldova.

Beneficiarii (în fiecare an, alții) sunt aleși dintre acei studenți care au rezultate remarcabile la studii și se află într-o situație materială precară. Bursele continuă tradiția sprijinirii educației naționale de către Coroana Română.

Fotografii de Daniel Angelescu

1 comentariu

  1. […] Sa și Alteța Sa Regală oferă anual Bursa Regele Carol I și Bursa Regina Elisabeta unui student și unei studente de la ASE București. De asemenea, Principele Radu a acordat, acum […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47314481
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate