Ziua de naștere a suveranului nipon, sărbătorită la București

Luni, 26 februarie 2024, Șeful Casei Majestății Sale, doamna Constanța Iorga, a reprezentat pe Custodele Coroanei române la o recepție cu ocazia aniversării Majestății Sale Împăratul Japoniei, organizată de către Ambasada Japoniei la București.

În deschiderea evenimentului, s-au intonat imnurile de Stat ale Japoniei și României. În continuare, au luat cuvântul Ambasadorul Japoniei la București, Președintele Senatului României, Ministrul Energiei și Ministrul Culturii. A participat Excelența Sa domnul Emil Constantinescu.

2 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Japonia este o monarhie spre care se inndreapta privirile admirative ale multor natiuni, asiatice sau nu. Casa Imperiala Nipona este, prin intelepciunea cu care MS Imparatul Japoniei domneste in arhipelagul nipon, o sursa de echilibru, de pace si de prosperitate pentru supusii sai. Relatiile Casei Imperiale Nipone cu Casa Regala a Romaniei sunt, prin traditie, foarte stranse si armonioase.

  Din aceasta perspectiva, imediat dupa marele dezastru cauzatt de cutremurul urmat de tsunami-ul devastator de la Fukushima din 2010 am organizat, in calitate de co-fondator al IWA si de organizatoare a multor evenimente culturale ale acestei organizatii, un concert clasic urmat de o receptie cu donatii in Aula Magna si sufrageria Palatului Cantacuzino (Muzeul Enescu), cu participarea unor artisti de inalta performanta. Toate cele peste 150 de locuri au fost ocupate cu membri ai Corpului Diplomatic, intregul personal diplomatic al Ambasadei Japoniei la Bucuresti, in frunte cu ES Ambasadorul nipon, membre ale IWA, oficiali romani, oameni de cultura.

  Toate sumele – in Euro, dolari si lei – stranse din donatiile participantilor, precum si afisul evenimmentuluii au fost donate, pe loc, Ambasadei Japoniei, pentru a se adauga celorlalte donatii, adunate din intreaga lume, pentru ajutorarea celor afectati de dezastrru.

  Concertul a fost partial transmis la TVR Cultural, transmisiune precedata de doua scurte interviuri ale TVR cu Ambasadorul Nipon si cu mine, ca organizator.

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  In numele membrelor IWA, dar si al meu personal, doresc sa adresez Majestatii Sale Imparatului Japoniei o domnie si o viata lunga, incununata de multe realizari si succese ca Suveran al Japoniei, sanatate, armonie si seninatate in suflet, dar si pe CERUL JAPONIEI – ADESEA INTUNECAT DE FUMUL VULCANILOR SI AL ISTORIEI.

  LA MULTI ANI, MAJESTATEA VOASTRA !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50406827
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate