Vizită regală la Slobozia și Călărași

Joi, 22 februarie 2018, Alteța Sa Regală Principele Radu a făcut o vizită în Ialomița și Călărași, unde a vizitat capitalele de județ.

Principele Radu s-a aflat astăzi în municipiul Slobozia pentru a șasea oară, începând cu anul 2003. Alteța Sa Regală a fost oaspetele Preafinției Sale Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la reședința episcopală.

Apoi, Principele Radu a vizitat Instituția Prefectului, unde s-a întâlnit cu prefectul județului, cu președintele Consiliului Județean, precum și cu viceprimarul municipiului.

Alteța Sa Regală a vizitat apoi Colegiul Național Mihai Viteazul, unde s-a întâlnit cu profesorii, elevii și conducerea instituției de învățământ. La finalul vizitei, Principele Radu a plantat un mesteacăn în curtea liceului, ca amintire a vizitei de astăzi. Alteța Sa Regală a fost oaspetele liceului și în anul 2005.

În încheierea vizitei la Slobozia, Principele Radu a a lansat la Casa Cărților volumele “Povestea Castelului Peleș” și “Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”.

La Călărași, Principele Radu a vizitat Liceul Teoretic Mihai Eminescu, unde s-a întâlnit cu conducerea instituției, cu profesori și cu elevi. Aflat pentru a șasea oară în Călărași și a doua oară la liceul teoretic, Alteța Sa Regală a plantat un arbore și la această instituție de învățământ. Ca și la Slobozia, Principele Radu a invitat elevii claselor mari să viziteze Palatul Elisabeta în această primăvară, unde să participe la o lecție deschisă și la un dialog consacrate prezentului României.

Alteța Sa Regală a vizitat compania privată Prefab, unde a fost oaspetelui președintelui companiei, dl Marian Petre Miluț.

În încheierea vizitei la Călărași, Principele Radu a lansat la Muzeul Municipal, în prezența unui numeros public, volumele “Povestea Castelului Peleș” și “Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”.

8 comentarii

 1. Muscanescu Cristina says:

  Felicitari Casei Regale pentru toate aceste vizite organizate prin tara. Este de inteles efortul dar toate aceste contacte, clarifica in mintea si sufletul romanului gandul ca nu este singur in aceste momente de incordari politice injuste.

 2. Simona Tudorache says:

  Felicitari Casei Regale a Romaniei! Ne bucuram din suflet de fiecare data! Va iubim!!

 3. Fotografiile de la evenimente, mai ales de la acelea în care membrii Familiei Regale sunt înconjurați de TINERI, spun enorm despre naturalețea, SOLIDARITATEA și sentimentele înalte pe care reușesc să le inspire! Dacă cineva mai are încă îndoieli, îl/o rog să privească fotografiile din această postare, de la colegiile din Slobozia și Călărași!

  În prezent, nici o altă personalitate publică din România, nici o autoritate, nici un om politic nu poate nici măcar visa să inspire ÎNCREDEREA și DRAGOSTEA pe care Majestatea Sa Regina Margareta a României și membrii Familiei sale o inspiră!

  Doresc să văd cât mai curând România redevenită Monarhie, reintrată pe făgașul ei normal, cu demnitate, solidaritate și eficiență în realizarea obiectivelor naționale majore! Sunt 100% dedicat acestei idei, pe care o sprijin activ și public!

  Ca om de IT, îmi permit să fac și o sugestie tehnică, în sprijinul administratorilor acestui website (cărora le mulțumesc MULT!). Anume, dacă textele publicate ar fi completate și cu adresele web (hyperlink-urile) instituțiilor sau evenimentelor menționate în relatare – în cazul postării de mai sus, Episcopia Ialomiței, Prefectura, colegiile din Slobozia și Călărași, situl PREFAB, muzeul din Călărași, articolele din ziarele locale – textul ar câștiga FOARTE MULT în substanță și în VIZIBILITATE online (în motoarele de căutare). (Spre deosebire de perioada începuturilor Web-ului, există azi tendința de a publica online simple texte, fără suficiente hyperlink-uri, ceea ce îngreunează MULT regăsirea informației relevante, pe termen mediu și lung).

  Vă mulțumesc!

  Trăiască Regina! Trăiască Familia Regală!

 4. Răspuns domnului Răzvan Sandu says:

  Vă mulțumim pentru sugestia de a completa textul buletinelor noastre de presă cu adresele web ale instituțiilor sau organizațiilor vizitate. Este o idee foarte bună pentru care vă suntem recunoscători!

  Secretariatul Regal și Biroul de Presă al Majestății Sale Custodelui Coroanei

 5. Gabriela Bucur says:

  RESPECT!! Casa Regala a Romaniei.

 6. Felicitari Casei Regale a Romaniei !! Felicitari ASR Principe Radu!!!

 7. Andrei Dincă says:

  Apreciez inițiativă Casei Regale! Felicitări!

 8. […] Principele Radu a fost oaspetele Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călărași cu două luni în urmă. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797573
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate