Recviem înălțat de tineri români pentru Regele Mihai I

Un mare număr de studenți, reuniți în jurul Corului Regal și al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, alături de Opera Clandestină, au creat aseară, la Catedrala Sfântul Iosif din București, un înălțător moment de artă și de conștiință.

Instrumentiști, cor, soliști și dirijori din tânăra generație de muzicieni ai României au interpretat în premieră în țara noastră lucrarea Funeral Sentences de Henry Purcell. Lucrarea a fost compusă în secolul al XVII-lea în memoria Reginei Mary a englezilor, scoțienilor și irlandezilor.

Corul Regal (al cărui dirijor este Eduard Dinu) și Opera Clandestină au evoluat sub bagheta dirijorului Răzvan Apetrei. Și-au dat concursul sopranele Diana Alexe și Daniela Bucșan, mezzosoprana Andreea Nina Achilov, tenorul Alin Trifu, baritonul Radu Ion, Eduard Antal – orgă, Dumitru Trocin și Sergiu Bivol – trompetă, Ionuț Păduraru și Petru-Ștefan Oprică – trombon, Daniel Iudean și Sorin Neculai – percuție.

Concertul s-a bucurat de prezența unui numeros public, căruia i s-au alăturat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, ASR Principele Radu și ASR Principesa Maria.

Corul Regal a fost fondat în anul 2012 și se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principelui Radu.

Fotografii de Daniel Angelescu

24 comentarii

 1. Nicole Mihaela says:

  Mi-ar place sa particip, dar cum sunt din provincie …mai greu 🙂

 2. Aurelia Si Mircea Crisan - Alba says:

  Foarte frumos !!! Felicitări !!!

 3. Greti Isvoranu says:

  Imi place sa aud ca sunt preocupari de cultura mai scapam un pic de mizeriile din tara. Felicitari!

 4. Kovács Szidonia, Budapest says:

  Un far călăuzitor!
  Lumea asta are nevoie de modele, de leadership feminin. Un adevărat lider este o persoană care, prin propriu său efort, prin acțiunile, și ideile sale influențează evoluția. La progres ajunge prin înțelepciune, generozitate, demnitate, etică, compasiune, dragoste și credință. Cu toții avem nevoie de lideri care să ne inspiră. Pentru mine Majestatea Sa Regina Margareta este un astfel de model, un far călăuzitor.

 5. Lucăcescu Silviu-Rareș, Fălticeni - Suceava says:

  Majestate, va admir dintotdeauna ! As dori sa conduceți Romania si sa o faceti o țară bogată asa cum era de o dinioara! #MonarhiaSalveazaRomania

 6. Diana Lucia Zotescu says:

  Un eveniment bogat in semnificatii ce aduce un firesc tribut memoriei mullt-iubitului nostru Rege Mihai, dar care afirma cu tarie si faptul ca suntem alaturi de Regina noastra Margareta, mostenitoarea de drept a Coroanei Romaniei si continuatoarea valorilor supreme a caror aparatoare a fost, de la bun inceput, Dinastia inceputa de Regele Carol I.

 7. Liliana Sora says:

  “Nimic nu se aseamănă mai mult pe lume precum muzica şi rugăciunea… ” şi asta pentru că, ” prin muzică noi facem legatura cu Dumnezeu şi limbajul nostru este universal, ajunge repede şi direct la sufletul omului şi acolo unde este necesar vindecă, acolo unde este totul în regulă, bucură. ” spunea Felicia Filip.
  Iată de ce, Catedrala Sfântul Iosif din București este locul potrivit pentru acest concert , un loc în care credinţa şi iubirea de oameni, de bine şi de frumos îşi dau mâna , principala preocupare a slujitorilor bisericii, artei şi culturii fiind promovarea valorii umane, afecţiunii umane, compasiunii şi armoniei religioase.
  Respect, admiraţie şi preţuire pentru întreaga Familie Regală !
  Nimic fără Dumnezeu !

 8. Mesaje FB says:

  Nicole Mihaela Mi-ar place sa particip, dar cum sunt din provincie …mai greu .
  #
  Aurelia Si Mircea Crisan Foarte frumos !!! Felicitări !!!
  #
  Greti Isvoranu Imi place sa aud ca sunt preocupari de cultura mai scapam un pic de mizeriile din tara Felicitari
  #
  Felicia Piscu FELICITARI !
  #
  Yoana Dumitrescu Felicitări ! Avem nevoie de asta … am uitat sa mai ne bucurăm de lucrurile simple din viața din cauza mizeriei in care trăim și tine doar de noi sa schimbam asta !
  #
  Yoana Dumitrescu Vom fi acolo ! Va admiram și va iubim !

 9. Ritta Stoica says:

  Respect pentru întreaga Familie Regală !
  Nimic fără Dumnezeu !
  Multumim tinerilor studenți, reuniți în jurul Corului Regal și al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, alături de Opera Clandestină.

 10. Gabriela Bucur says:

  Momente care nu se uita.Asa ar putea fi Romania adevarata, nu Bilciul desertaciunilor, care este in realitatea de zi cu zi.Respect Casei Regale a Romaniei!Priviti,daca aveti urechi ,auziti si faceti ochii mari,la ceea ce se petrece in aceasta zona.Modestia, eleganta si bunul simt pe langa multe altele isi au salasul aici,in Familia noastra Regala.NU circul de la guvern si “Parlamentul” tarii.RESPECT!!

 11. Cristian Sandu says:

  Tineri cu mare valoare artistica!Impresionant!

 12. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  ADMIRATIE ORGANIZATORILOR SI RECUNOSTINTA PENTRU REGELE NOSTRU !

 13. Diana Tocitu-Sinaia says:

  Majestatea Voastră, Vă mulțumim pentru lumina pe care o răspândiți în jur și pentru sentimentul de siguranță pe care ni-l dați știindu-Vă aproape de poporul român!Concertul a fost minunat, un frumos omagiu adus Bunului nostru Rege,iar prezența Majestății Voastre, precum și a Alteței Sale Regale Principele Consort Radu și a Alteței Sale Regale Principesa Maria ne-a făcut să ne simțim și mai aproape de sufletul Regelui Mihai!

 14. N Bogaceanu says:

  Maiestuos omagiu! O seară de neuitat!

 15. Toata admiratia pentru acesti tineri care au readus in memoria colectiva un mare Om , Regele Nostru. Dupa cum banuiam si spuneam cu ceva vreme in urma nimeni din parlamentul Romaniei “nu-si mai aduce aminte” de Majestatea Sa Regele Mihai 1 al Romaniei si de marile contributii aduse la consolidarea tarii. “Au uitat” ca avem o Regala , au uitat ca fara sprijinul Majestatii Sale astazi nu circulam liberi in Europa si mai ales au uitat de iubirea profunda a Casei Regale a Romaniei fata de aceasta tara. Sper din tot sufletul ca Regina Noastra , Majestatea Sa Margareta sa se intareasca la gandul ca este inconjurata de dragostea poporului. Are nevoie de iubirea noastra si nu de cea a unei adunaturi de nerecunoscatori vremelnici.
  Va iubim Majestate ! cele mai frumoase ganduri de la Timisoara. av. Ovidiu C-tin Seculi

 16. Requiescat in pacem,Regele Mihai I,Regele bun si rabdator!!Doamne-ajuta Casa Regala a Romaniei si MS Margareta Regina in factum!!

 17. Dan says:

  Familia Regala a multumit din inima tuturor institutiilor statului care au organizat funeraliile Regelui Mihai I al Romaniei.Aceste funeralii au facut incojurul pamantului ca organizare, in felul in care si-au primit oaspetii, in felul cum s-au vazut aceste funeralii, onoarea ce i s-a dat Regelui Mihai I al Romaniei. Au fost oaspeti de Prim Rang. Ei au venit cu modestie si cu bun simt la funeralii, au salutat cortegiul funerar, s -au inclinat la Palatul Regal cu multa sinceritate la sicriul Regelui Mihai.Au participat la slujba din Patriarhie. Mi a ramas in minte cand Regele Suediei Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei saluta ca un soldat trecerea sicriului garzii de onoare al Regelui Mihai I al Romaniei prin Fata Majestatii Sale Regele Suediei . Este o dovada de respect si de bun simt.Regele Juan Carlos I al Spaniei a venit special in Romania pentru aceste funeralii, nu i-a pasat de sanatate, a facut tot ce-a putut ca sa vina sa-si ia un ultim ramas bun.Marele Duce de Luxembourg prin modestia lui a venit si el la funeralii si ii multumim pentru marea onoare..King Charles (asa vreau eu sa-i spun) cel care ne face un lobby extraordinar in lume, om de bun simt, om educat,un om prin care noi ar trebui sa invatam ce inseamna sa conservi traditia,natura,arhitectonica, cultura. Toti acesti oameni din monarhiile Europei n-au venit in Romania la funeralii sa-si arate “blazoanele”, ei au venit pur si simplu ca simpli muritori si sa-si arate recunostinta pentru ultimul drum al Regelui Mihai I al Romaniei. Concluzia………….mai avem un drum lung…..

 18. Florența Stanciu says:

  Gânduri bune pentru Regele nostru!
  Bunul Dumnezeu a avut grijă şi a dăruit poporului român pe cel mai bun şi mai frumos Rege.
  Ne-aţi adus ţara şi pe noi toţi într-o minunată poveste cu regi şi regine, prinţi şi prinţese.
  Destinul marelui nostru Rege a fost, este şi va fi destinul nostru.
  Curajos şi demn , iubitor de neam şi ţară ne-ai dăruit atât de mult şi ai primit atât de puţin .
  Ne inchinăm în faţa Majestăţii Voastre cu smerenie, simţire şi multă iubire.
  Ai fost o lumină pentru noi şi pentru ţară, lumină care acum se înalţă încet, către Cer printre îngeri. Pe acest pământ al României nu a existat şi nu va exista un alt simbol decât Majestatea Sa.
  Regele nostru nu a trecut în nefiinţă a plecat doar puţin , într-o lume poate mai bună şi mai dreaptă.
  Sufletul nostru de români plânge cu lacrimi de diamant, iar viaţa noastră nu va mai fi la fel fără Rege.
  Fără Regele nostru bun şi drept, totul va fi mai trist mai frig şi mai noapte.
  Te iubim Sire,
  Trăiască Majestatea Sa Margareta, trăiască Familia Regală întru mulți ani fericiți și sănătoși!

  Florenţa Matei Stanciu

 19. Nita petronela says:

  Romania are nevoie de educatie regala! De mica ma duceau printii la opera din Iasi. Iubesc pina si parfumul antic al teatrului si nu stiam ca a fost inaugurat de Regele Carol I, bunicul Principessei Margareta! Un Multumesc si o Rugaciune pt familia regala de ieri, de azi si de miime! Din inima catre inima. Nita Petronela

 20. Marioara says:

  Mi-as fi dorit sa pot participa dar…rugamintea mea este sa postati o inregistrare audio -video cat de scurta,va multumesc.

 21. Andrei Pisica, Mioveni says:

  Gânduri bune pentru Regele nostru!
  Bunul Dumnezeu a avut grijă şi a dăruit poporului român pe cel mai bun şi mai frumos Rege.
  Ne-aţi adus ţara şi pe noi toţi într-o minunată poveste cu regi şi regine, prinţi şi prinţese.
  Destinul marelui nostru Rege a fost, este şi va fi destinul nostru.
  Curajos şi demn , iubitor de neam şi ţară ne-ai dăruit atât de mult şi ai primit atât de puţin .
  Ne inchinăm în faţa Majestăţii Voastre cu smerenie, simţire şi multă iubire.
  Ai fost o lumină pentru noi şi pentru ţară, lumină care acum se înalţă încet, către Cer printre îngeri. Pe acest pământ al României nu a existat şi nu va exista un alt simbol decât Majestatea Sa.
  Regele nostru nu a trecut în nefiinţă a plecat doar puţin , într-o lume poate mai bună şi mai dreaptă.
  Sufletul nostru de români plânge cu lacrimi de diamant, iar viaţa noastră nu va mai fi la fel fără Rege.
  Fără Regele nostru bun şi drept, totul va fi mai trist mai frig şi mai noapte.
  Te iubim Sire,
  Trăiască Majestatea Sa Margareta, trăiască Familia Regală întru mulți ani fericiți și sănătoși!

 22. Cecilia BARBULESCU says:

  Am avut privilegiul sa particip cu mare drag si respect! O emotie care nu poate fi descrisa in cuvinte. Prezenta Familiei Regale te inalta sufleteste oriunde s-ar afla.

 23. Am avut șansa să particip direct la acest eveniment, care a fost nu doar emoționant – în memoria Regelui nostru – dar și foarte nou (în România), subtil dpdv cultural. Din câte știu, este pentru prima dată când o muzică englezească atât de veche este interpretată live la noi…

  Catedrala a fost plină de lume, iar atmosfera de solidaritate între Români și Regina lor este imposibil de exprimat în cuvinte.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49632899
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate