Vizită regală la Școala Gimnazială Regele Mihai I din București

Marți, 26 februarie 2019, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au vizitat Școala Gimnazială Regele Mihai I din București. Este pentru a doua oară când Familia Regală vizitează această instituție de învățământ, în ultimii șase ani.

Elevii școlii au participat în fiecare dintre ultimii ani la Garden Party, de 10 Mai, alături de profesorii lor, iar Regele Mihai I a primit elevii și profesorii la Palatul Elisabeta, în Sala Regilor, în anul 2011.

Majestatea Sa a donat, din partea Familiei Regale, un portret în ulei al Regelui Mihai. Autorul tabloului este dl Mircea-Răzvan Ciacâru, din Piatra Neamț. Lucrarea a fost realizată în ulei pe carton pânzat și a fost cadoul dlui Vasile D. Melinte, oferit Regelui Mihai I la 25 octombrie 2011, cu ocazia aniversării vârstei de 90 de ani.

Cum numele “Regele Mihai I” a fost atribuit școlii tot în anul 2011, Majestatea Sa Custodele Coroanei a considerat potrivit ca portretul din Piatra Neamț să stea, de aici încolo, în holul de onoare al instituției.

Majestatea Sa și Principele Radu au asistat la un spectacol realizat de elevii școlii, de la cei mai mici până la cei din clasa a VIII-a, care au prezentat dansuri, muzică și poezie în fața unei numeroase asistențe.

Cuplul regal a vizitat cancelaria, laboratorul de fizică și biblioteca, unde au oferit o colecție de carte regală publicată în ultimii ani.

Fotografii de Daniel Angelescu

 

2 comentarii

  1. Pingback: MARGHERITA E RADU DI ROMANIA IN VISITA IN UNA SCUOLA DI BUCAREST – Croce Reale

  2. Liliana Sora

    “Școala este și va fi o piatră de temelie a societății”spunea MS Regele Mihai .
    Toată stima şi toată consideraţia pentru Familia Regală, pentru care grija pentru educaţia copiilor este permanentă , educaţia bună fiind aceea care dă strălucire tuturor celorlalte însuşiri şi ” izvorul întregului bine în lume.”

Lasa un comentariu

© 2007-2019 © 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 24846375
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate