Majestatea Sa a primit “Cartea Binelui” de la copiii Ucrainei

Într-o ceremonie deopotrivă emoționantă și simbolică, la Palatul Regal, Majestatea Sa Margareta a primit o delegație de 80 de copii din Ucraina, reprezentând toate colțurile țării și toate mediile sociale.

Aceștia, în frunte cu demnitari ai Statului, profesori și reprezentanți ai societății civile, au oferit Custodelui Coroanei unul dintre cele 100 de exemplare lucrate manual ale “Cărții Binelui”, un manifest al celor mai tineri ucraineni pentru promovarea în lume a binelui, iubirii, compasiunii, toleranței și libertății.

Cartea cuprinde 100 dintre cele mai bune lucrări literare și desene create de copiii țării, alese din mai multe mii de lucrări prezentate. 100 de exemplare ale cărții au fost lucrate de mână, tipărite pagină cu pagină la o tipografie medievală din capitala țării, pe hârtie realizată manual, după tehnicile Evului Mediu. Volumul a fost îmbrăcat într-o copertă de lemn vechi, sculptat de mână.

Dintre cele 100 de volume originale ale “Cărții Binelui”, unul a fost prezentat personal Sanctității Sale Papa Francisc, la Cetatea Vaticanului, iar altul a fost înmânat Sanctității Sale Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I, la Istanbul.

Miercuri, 27 februarie 2019, “Cartea Binelui” a ajuns la București, oferită simbolic Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române. Evenimentul a avut loc în capitala țării, în timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

A fost pentru prima oară când Custodele Coroanei a primit o delegație venită din Ucraina. De asemenea, pentru aproape toți copii ucraineni a fost prima lor călătorie în afara țării natale.

Evenimentul s-a desfășurat, într-o atmosferă de mare emoție, în somptuoasa Sufragerie Regală, refăcută în anii 1930, sub domnia Regelui Carol al II-lea.

Alături de cei 80 de copii ucraineni au stat 80 de copii și tineri din România, reprezentând Fundația Principesa Margareta a României, Duke of Edinburg International Award Romania, Crucea Roșie Română și Școala Gimnazială Principesa Margareta a României din București.

Majestatea Sa a mulțumit copiilor Ucrainei, mărturisind că gestul lor este o inspirație pentru întreaga societate și și-a manifestat încrederea în puterea tinerei generații de a schimba lumea.

6 comentarii

 1. Un eveniment valorând cât zece tratate și convenții bilaterale. Majestatea Sa, un om al binelui și al păcii. Sper să nu fie departe ziua nominalizării Sale la Premiul Nobel pentru Pace.

 2. Liliana Sora

  ”Copiii sunt cea mai valoroasă resursă a lumii şi cea mai mare speranţă a ei pentru viitor.”
  Tot respectul şi toată admiraţia pentru Familia Regală, un real model de viaţă şi de gândire , care întotdeauna a manifestat o atenţie şi o grijă deosebită pentru copii şi pentru tineri , continuând ” …opera începută de Rege și de înaintașii lui.”
  “Copiii au mai multă nevoie de modele decât de critici.”
  Trăiască Familia Regală !

 3. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI

  TOATA ADMIRATIA MEA , ATAT PENTRU COPII UCRAINEI CAT SI PENTRU FAMILIA REGALA CARE A PRIMIT DELEGATIA, ASA CUM SE CUVINE, LA PALATUL REGAL !
  SPER CA DE ACUM INAINTE, MACAR, ORGANIZAREA DE SOLEMNITATI SAU DE “EVENIMENTE”. CUM SE SPUNE ACUM, SA TINA NUMAI DE FAMILIA REGALA, ASTFEL INCAT SA NU SE MAI ORGANIZEZE BALCIURI SI OSPETZE, PRECUM SI CONCERTE DE RUSINE CU BUNAVOINTA CELOR LIPSITI DE DECENTA SACRALITATII PALATULUI REGAL !

 4. Pingback: MARGHERITA DI ROMANIA HA RICEVUTO A PALAZZO REALE 100 BIMBI UCRAINI – Croce Reale

 5. Madalin Focsa

  Cum e posibil sa nu se mentioneze in toata stirea daca intre cei 100 copii au fost si copii romani din Ucraina ? Mai ales in contextul de azi, in care romanii din Ucraina au nevoie ca de aer de atentia tarii noastre, in lupta lor pentru supravietuire ? Si cand copiilor romani de acolo li se pregateste un viitor asa sumbru ?

 6. Pingback: Ora Regelui CCCXXXIX – ediție în premieră | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

Lasa un comentariu

© 2007-2019 © 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 24846872
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate