Vizită regală la Haguenau, în Alsacia, septembrie 2018

În ziua de duminică, 30 septembrie, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au fost oaspeții orașului Haguenau, la invitația oficială a municipalității.

Oraşul Haguenau din Alsacia adăposteşte trupurile a 475 din cei 2344 de ostaşi români căzuţi în Alsacia, ca prizonieri ai armatei germane, în timpul Primului Război Mondial (în 1917-1918). Aceştia şi-au pierdut viaţa în condiţii tragice, din cauza frigului, foamei, a bolilor şi a tratamentelor inumane la care au fost supuşi.

Soldații (provenind din Regatul României, dar și români din Transilvania) au fost făcuți prizonieri de armata germană și cea austriacă. Ei au fost duși în Alsacia și Lorena. Regimul inuman la care au fost supuși soldații români a durat din anul 1917 până în 1918.

Vizita a început la Careul soldaților români din Necropola Națională, unde a avut loc o slujbă de pomenire oficiată de preoți ortodocși români.

După slujba religioasă, Custodele Coroanei și Principele Radu au depus o coroană de flori la mormintele românești. Au mai depus flori Consulatul General al României la Strasbourg, Ministerul Apărării Naționale al României și comunitatea românească din Haguenau.

La primăria orașului Haguenau, cuplul regal a fos întâmpinat de primar, dl Claude Sturni, și de oficialități regionale, departamentale și locale. La întâlnire au luat parte reprezentanți diplomatici ai României în Franța, ofițeri ai Armatei României și ai Armatei Franței, precum și reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române din Franța.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50899488
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate