Vizită regală la Bruxelles

În zilele de 14 și 15 iunie 2016, Alteța Sa Regală Principele Radu a făcut o vizită cu caracter public în Regatul Belgiei. Vizita a avut loc în prezența Președintelui Parlamentului Moldovei, Excelența Sa domnul Andrian Candu, și a fost consacrată sprijinirii eforturilor integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

A fost a cincea vizită oficială peste hotare a Familiei Regale a României în anul 2016. În luna aprilie, Principele Radu a vizitat Republica Turcia și apoi Republica Moldova, în aprilie-mai Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Regatul Suediei, iar în luna mai Principesa Maria a vizitat Republica Moldova.

În cadrul vizitei de două zile la Bruxelles, Principele Radu a întâlnit înalți reprezentanți ai Parlamentului Belgiei, personalități din mediul economic și din societatea civilă.

În seara zilei de 15 iunie, Principele Radu a fost oaspetele Altețelor Lor Regale Principesa Astrid și Principele Lorenz ai Belgiei.

Prima vizită externă a Principelui Radu pentru susținerea integrării europene a Republicii Moldova, în prezența reprezentanților statului moldovean, a avut loc la Bruxelles, în februarie 2012. Atunci, Principele a susținut o conferință la Colegiul European de la Brugges, despre România și Republica Moldova, în prezența ambasadorilor celor două țări la Bruxelles și la Uniunea Europeană.

7 comentarii

 1. Gabriela Bucur says:

  RESPECT!

 2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  AM MAI SPUS-O SI ALTA DATA : CEA MAI ELEVATA DIPLOMATIE ESTE REALIZATA DE FAMILIA REGALA !
  TRAIASCA REGELE !

 3. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Felicitari A.S.R. Principelui Radu pentru turneul de promovare a candidaturii Republicii Moldova la aderarea la Uniunea Europeana. Sunt convins ca va fi mult mai dificila aceasta misiune decat cea in care a fost sustinuta Romania avand in vedere statutul actual politic, economic si social al Republicii Moldova dar cred ca aderarea acesteia va fi la un moment dat posibila.

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  Casa Regala a Romaniei si poporul roman sunt adevaratii prieteni de nadejde ai Republicii Moldova. Membrii Familiei Regale nu vor precupeti niciun efort in a-i sustine pe fratii nostri moldoveni dintre Prut si Nistru sa isi realizeze proiectele lor cele mai arzatoare, unul fiind aderarea la Uniunea Europeana. Sper ca nici cel privind re-alipirea la tara-mama sa nu ramana mai prejos. Basarabenii sunt fratii nostri buni, “de-o limba si de-o seama”, in interiorul acelorasi granite, si sub obladuirea sfanta a aceleiasi Steme Regale.

 5. Respect pt ASR Principele Radu!!

 6. […] aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, Principele Radu a efectuat vizite oficiale în Belgia (iunie 2016) și Marea Britanie (februarie […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51399671
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate