Vizită regală belgiană în România

Știre Video

Vineri, 11 septembrie 2015, a început vizita în România a Alteței Sale Regale Principele Lorenz al Belgiei. La aeroportul Otopeni, înaltul oaspete a fost întâmpinat de Alteța Sa Regală Principele Radu.

Pentru trei zile, la Palatul Elisabeta și Castelul Peleș, Principele Lorenz va fi oaspetele Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu.

Aseară, Altețele Lor Regale au luat parte la Gala Anuală a Societății Naționale de Cruce Roșie, precum și la deschiderea primului Festival Internațional de Prim Ajutor din România, în studiourile Televiziunii Române.

Sâmbătă, 12 septembrie, în cursul dimineții, Principele Lorenz va sădi un copac, în grădina Palatului Elisabeta, care îi va purta numele, la Memorialul Copacilor.

În cursul aceleiași zile, la ora 19, Principele Lorenz va primi, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Castelul Regal Peleș, în Holul de Onoare.

Decorația regală va fi înmânată Principelui Lorenz de către Principesa Moștenitoare.

După ceremonie, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor oferi, în numele Majestății Sale Regelui, un dineu, în onoarea înaltului oaspete, în Sufrageria de Stat a Castelului Regal Peleș. La evenimente va fi prezentă Alteța Sa Regală Principesa Maria.

Vor lua parte reprezentanți ai unor instituții centrale, ai societății civile românești și ai Casei Majestății Sale Regelui.

Familile Regale ale României și Belgiei se înrudesc prin Regele Carol I și Maria, Contesă de Flandra, care au fost frați. Familiile Regale din România și Belgia se întâlnesc în mod frecvent în țările lor, ca și în Europa.

Alteţa Sa Regală Principesa Astrid, sora Majestății Sale Regele Philippe al belgienilor şi soţul ei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei, au vizitat România la invitaţia Principesei Moştenitoare Margareta în anul 2006, în cadrul Călătoriilor Regale. De atunci, Principele Lorenz a revenit la aproape fiecare Jubileu Regal (Nunta de Diamant a Majestăţilor Lor, Jubileul Principesei Moștenitoare Margareta, Jubileul de 50 de ani al Principelui Radu, Aniversarea a 25 de ani de la întoarcerea în țară a Principesei Moștenitoare Margareta).

Familia Regală a României a efectuat, de-a lungul anilor, mai multe vizite în Regatul Belgiei. Întâlnirile au avut loc la invitaţia Reginei Fabiola, a Regelui Albert al II-lea şi Reginei Paola, a Regelui Philippe şi Reginei Mathilde sau a Principesei Astrid şi a Principelui Lorenz şi s-au desfăşurat la reşedinţele regale din Belgia: Castelul Ciergnon, Palatul Belvedere, Castelul Stuyvenberg și Castelul Laeken.

De asemenea, în septembrie 2011, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au efectuat o vizită la Castelul Laeken, la invitația Majestăților Lor Regele Philippe și Regina Mathilde (la vremea respectivă, Principi Moșteniori).

Alteța Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei trebuia să ia parte la vizita regală în România, în zilele de 11-12 septembrie 2015, însă, o problemă medicală a împiedicat-o să fie prezentă în țara noastră.

 

4 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Bun sosit in tara noastra Altetei Sale Regale Principelui Lorenz al Belgiei. Aceasta noua vizita, ca si celelalte vizite anterioare, vor intari si mai mult relatiile -atat cele personale cat si cele oficiale – dinte cele doua Case Regale, cu efecte pozitive in relatia la nivel de state si intre cele doua natiuni. Atmosfera eleganta emanata de Castelul Regal Peles va fi un cadru perfect al dineului regal.

 2. Cristian Sandu says:

  Succes importantului eveniment, multa sanatate Principesei Astrid a Belgiei!

 3. Viorica M. says:

  Alteței Sale Regale Principesei Astrid a Belgiei
  ii dorim si transmitem insanatosire grabnica!

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40846976
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate