Cel mai longeviv monarh britanic

 

Astăzi, 9 septembrie 2015, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord devine cel mai longeviv monarh din istoria țării sale. Elisabeta a II-a este regina a 16 state din Commonwealth.

Născută în ziua de 21 aprilie 1926, la Londra, Principesa Elisabeta a devenit regină în ziua de 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani. Până astăzi, cel mai longeviv monarh britanic a fost Regina Victoria, care a domnit de la 20 iunie 1837 până la moarte, în ziua de 22 ianuarie 1901, respectiv 63 de ani, 7 luni și 2 zile. Stră-strănepoata ei, Regina Elisabeta a II-a, depășește longevitatea Reginei Victoria în ziua de 9 septembrie 2015.

Cu această ocazie, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au trimis o scrisoare de felicitare Majestății Sale Britanice.

© Buckingham Palace, 9 September 2015

10 comentarii

 1. MULTI ANI SANATOSI REGALI ! Si noi Romanii avem un rege, dar nu este apreciat, din cauza comunistilor de ieri si de azi, dar mai mult POPORUL ROMAN, este inca MINTIT, JIGNIT, FURAT. Traiasca REGELE MIHAI I de ROMANIA.

 2. SIMA CARMEN says:

  LA MULTI ANI! FRUMOSI SI SANATOSI REGINEI ELISABETA a II a

 3. Roxana Gabriela Mateescu says:

  MULTI ANI SANATOSI REGINEI ELISABETA a II a a Marii Britanii ! Fie ca frumusetea zambetului Ei sa incalzeasca perpetuu inimile britanicilor , sa le confere speranta si siguranta viitorului numai cu minunata emblema Monarhica britanica scrisa cu Sfinte litere de Dumnezeire pe vazduhul acestei minunate tari .

 4. Angella Dumitrascu says:

  God bless the Queen… Vivat…La mulți ani!.. NIHIL SINE DEO!…God Save the QUEEN…

 5. Kovacs Maria Irina says:

  La multi ani Majestate!

 6. Cristian Sandu says:

  E bine sa ia aminte toti monarhistii romani ingrijorati ca printre succesorii actuali la Coroana Romaniei se afla niciun barbat.

 7. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Oare cum ar fi fost istoria Tarii noastre si mai ales istoriile vietilor noastre in timpul unei domnii a M.S. Regelui Mihai I al Romaniei neintrerupta de perioada comunista sau de originala democratie post-decembrista? Un vis frumos care pus si simplu ne-a fost refuzat de Soarta.

 8. Liliana Sora says:

  Simplitatea și discreția sunt adevăratele forme ale măreției. Mulți ani regali Majestate, plini de sănătate , bucurii și frumoase împliniri !

 9. Tieru Hatu Bogdan, 39ani says:

  MULTI ANI SANATOSI REGALI !

 10. ZOLTAN ANA says:

  UN ARBORE CARE SI A IMPLINIT DESTINU ;MAMA ,BUNICA ,STRABUNICA ,ILUSTRA REGINA ,DISTINSA SI FRUMOASA ,INTELEAPTA . !RESPECT SI CONSIDERATIE ,MAJESTATE !!!LA MULTI ANI REGALI .ZEI NU MOR NICIODATA !!!

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36882552
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate