Trecerea la Domnul a Regelui Ferdinand

Astăzi se împlinesc 92 de ani de la moartea Regelui Ferdinand Întregitorul. În aceeași zi, Mihai I devenea regele României, la vârsta de cinci ani.

Miercuri, 20 iulie 1927, la Castelul Pelișor de pe Domeniul Regal Sinaia, regele se stingea după o lungă suferință. Ziarul Universul, fondat de Luigi Cazzavillan în anul 1884, a consacrat zeci de pagini funeraliilor marelui rege.

După ceremoniile funerare ale Regelui Carol I, în septembrie 1914, și ale Reginei Elisabeta, în februarie 1916, funeraliile Regelui Ferdinand au fost al treilea eveniment național în care românii și-au condus suveranul pe ultimul drum, în istoria noastră modernă.

A fost unul dintre cele mai intense momente de comuniune între Națiune și Coroană, în care oamenii și-au manifestat discret, dar profund, admirația, respectul, recunoștința și afecțiunea față de regele întregitor de Țară.

 

3 comentarii

 1. Liliana Sora

  “Recunoştinţa dă sens trecutului, aduce pace zilei de azi şi creează viziunea pentru mâine.”
  Pios omagiu şi recunoştinţă veşnică !

 2. Blioju Iuri Vasilică

  Vesnica lui pomenire, în veacul vecilor, fără ei nu eram noi acum. Respectul meu pentru Monarhie, pentru Casa Regală a României. Sunt un bârlădean plecat în lumea mare de tânăr

 3. Blioju Iuri Vasilică

  Pios omagiu Majestatii Sale Regelui Ferdinand Intregitorul

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27981187
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate