Majestatea Sa, 90 de ani de la proclamarea ca rege al României

 

 

În seara de miercuri, 12 iulie 2017, Holul de Onoare al Castelului Peleș a găzduit sărbătoarea solemnă a unei ocazii fără pereche în istoria noastră: Majestatea Sa Regele Mihai împlinește peste câteva zile 90 de ani de la urcarea sa pe Tronul României. La ceremonie au luat parte Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria.

La 20 iulie 1927, la Domeniul Regal Sinaia se stingea din viață Regele Ferdinand Întregitorul. În acea zi îi succeda în poziția de Cap al Statului nepotul său, Regele Mihai I, în vârstă de cinci ani.

Custodele Coroanei române, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare, a invitat la acest moment solemn și plin de însemnătate reprezentanți ai instituțiilor statului, ai Armatei, Bisericii și Academiei, precum și personalități din societatea civilă.

Orchestra militară a Academiei Forțelor Aeriene a intonat Imnul Regal. Alteța Sa Regală Principele Radu a rostit un cuvânt de deschidere, adresat Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare, Custodele Coroanei. Preasfinția Sa Episcopul Varlaam a ridicat o scurtă rugăciune, din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. O elevă olimpică de la Școala Gimnazială Principesa Margareta din Capitală a dat citire unui text scris, acum șase ani, de unul dintre cei mai valoroși studenți români ai momentului, Theodor Brașoveanu, astăzi profesor la Universitatea Princeton din Statele Unite.

Seara s-a încheiat cu un scurt recital de muzică clasică internațională susținut de Orchestra Militară a Academiei Forțelor Aeriene din Brașov.

Ceremonia de la Castelul Peleş a fost organizată cu sprijinul Băncii Transilvania.

Aniversarea a 90 de ani de la proclamarea Majestatii Sale Regelui Mihai I ca rege al Romaniei, 12 iulie 2017, Castelul Peles, Holul de Onoare ©Daniel Angelescu Aniversarea a 90 de ani de la proclamarea Majestatii Sale Regelui Mihai I ca rege al Romaniei, 12 iulie 2017, Castelul Peles, Holul de Onoare ©Daniel Angelescu

Aniversarea a 90 de ani de la proclamarea Majestatii Sale Regelui Mihai I ca rege al Romaniei, 12 iulie 2017, Castelul Peles, Holul de Onoare ©Daniel Angelescu Aniversarea a 90 de ani de la proclamarea Majestatii Sale Regelui Mihai I ca rege al Romaniei, 12 iulie 2017, Castelul Peles, Holul de Onoare ©Daniel Angelescu Aniversarea a 90 de ani de la proclamarea Majestatii Sale Regelui Mihai I ca rege al Romaniei, 12 iulie 2017, Castelul Peles, Holul de Onoare ©Daniel Angelescu

Aniversarea a 90 de ani de la proclamarea Majestatii Sale Regelui Mihai I ca rege al Romaniei, 12 iulie 2017, Castelul Peles, Holul de Onoare ©Daniel Angelescu

Aniversarea a 90 de ani de la proclamarea Majestatii Sale Regelui Mihai I ca rege al Romaniei, 12 iulie 2017, Castelul Peles, Holul de Onoare ©Daniel Angelescu Aniversarea a 90 de ani de la proclamarea Majestatii Sale Regelui Mihai I ca rege al Romaniei, 12 iulie 2017, Castelul Peles, Holul de Onoare ©Daniel Angelescu

Aniversarea a 90 de ani de la proclamarea Majestatii Sale Regelui Mihai I ca rege al Romaniei, 12 iulie 2017, Castelul Peles, Holul de Onoare ©Daniel Angelescu Aniversarea a 90 de ani de la proclamarea Majestatii Sale Regelui Mihai I ca rege al Romaniei, 12 iulie 2017, Castelul Peles, Holul de Onoare ©Daniel Angelescu Aniversarea a 90 de ani de la proclamarea Majestatii Sale Regelui Mihai I ca rege al Romaniei, 12 iulie 2017, Castelul Peles, Holul de Onoare ©Daniel Angelescu

Fotografii de Daniel Angelescu

Farfuria jubiliară_iulie 2017_V3

14 comentarii

 1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  La Mulți Ani cu sănătate Majestatea Voastră ! Primiți vă rog și cu această ocazie toată dragostea mea ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 2. Cruceru Emil says:

  Un sincer LA MULTI ANI va doresc si va rog foarte mult sa reveniti intara unde v-ati nascut si pe care o iubiti asa de mult sanatos si plin de viata ! Sa-mi traiasca REGELE !

 3. ELLA VAN DER ZAND says:

  La multi ani Majestate ! Va doresc multa putere si multa sanatate! Viață lungă și liniștită în mijlocul tuturor care vă iubesc ! Tot ce este mai bun si frumos sa aveti parte in fiecare moment ce apare! ❤

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei,
  cu ocazia celei de a 90-a aniversari a Urcarii pe Tronul Romaniei :

  LA MULTI ANI, Majestatea Voastra ! Fie ca Bunul Dumnezeu sa-si reverse preaplinul proniei Sale asupra Majestatii Voastre, sa Va dea sanatate, vigoare, pofta de viata, impliniri si seninatate. Fie ca dorul nostru pentru Majestatea Voastra sa se transforme intr-un astfel de flux vital incat sa elimine distanta ce Va tine – doar fizic – departe de noi.

  La o astfel de unica aniversare, FITI BINECUVANTAT, Majestatea Voastra ! Regatul pe care il aveti nu doar peste Carpati, dar si in inima, sufletul si amintirea noastra, Va asteapta cu mult dor si dragoste sa ii calcati din nou pragul cu ocazia multor astfel de aniversari in anii ce vin.

  Cu aceeasi nespus de mare dragoste, veneratie, supusa credinta si loialitate,

  prof. Diana Lucia Zotescu
  dr. arh. Robert Eugen Zotescu

 5. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  LA MULTI ANI CU SANATATE MAJESTATII SALE MIHAI I REGELE ROMANIEI !
  CU OCAZIA ANIVERSARII A 90 DE ANI DE LA PROCLAMAREA CA SUVERAN AL ROMANIEI DORESC BINECUVANTAREA CEREASCA PENTRU CEL CARE INTRUCHIPEAZA STATALITATEA TARII NOASTRE SI INFLORIREA NATIUNII !

 6. Comentarii pe Facebook (I) says:

  Costica Vasii Pe cand o revenire acolo unde va este locul
  #
  Cosmin-Ionut Papa La multi ani, Majestate !!!
  #
  Adrian Voloc Trăiască Regele Mihai I al României!
  Trăiască Casa Regală a României!
  La mulți ani, România!
  #
  Mihaela Stancu La multi ani,Majestatea voastră!
  #
  Doina Mihai La mulţi ani, Majestate !
  #
  Ioan Secrieru LA MULȚI ANI MAJETATE
  #
  Cristian Magureanu Mulți ani
  #
  Gheorghe Simion TRAIASCA!!!!!!! REGELE!!!!!!!!!LA MULTI ANIIIIII
  #
  Vasile Grecu La Multi Ani Majestate!
  #
  Gigi Nevastuica Respect!
  #
  Olivia Bochie La multi ani Majestate!!!
  #
  Ana Murg La multi ani Majestate !!!!! Eram copil de 7 sau 8 ani ca tatăl meu va asculta urările pentru poporul roman in noaptea de Anul Nou.
  #
  Ana Murg In noaptea de revelion !!!
  #
  Doina-mihaela Cojocaru Traiasca Regele!
  #
  Daniela Ionescu Norocul țării ăsteia că am avut Rege!
  #
  Mirela-liliana Baciu Traiasca REGELE MIHAI I AL TUTUROR ROMANILOR! Respect, stima si aleasa consideratie, MAJESTATE!!!
  #
  Stan Maria La multi ani cu sanatate
  #
  Puschita Maria Sanatate si La multi ani buni!
  #
  Marinela Zaharescu Ilias La mulți ani! Un Rege demn pentru România.
  #
  Mihai Petreanu Respect.
  #
  De Reynier Christiane La multi ani ! Traiasca Regele Mihai ! Sanatate ! Respect !
  #
  Liliana Alupoaei La multi ani! Sanatate!
  #
  Lica Cristea La multi ani Maiestate
  Traiasca Romania Regala
  #
  Ortansa Cripat A fost, este si va exista in filele istoriei Romaniei.
  #
  Ionel Muntean SĂNĂTATE ȘI “LA MULȚI ANI MAJESTATE ” !.
  #
  Georgeta Botea La mulți ani M ajustate!!!
  #
  Alexandru Marian La mulți ani
  #
  Elena Chebac La multi ani Majestății sale Regele Mihai l
  #
  Petronela Hategan La mulți ani si multă sănătate!
  #
  Liliana Tanascu La multi ani si multa sanatate Majestatii Sale Regele Mihai si intregii familii!
  #
  Valentina Tomescu La multi ani!
  #
  Mariana Lungu La mulți ani cu multă sănătate
  #
  Elena Niță La multi ani cu multa sănătate!
  #
  Iris Fleser Poate unica soluție de a spăla obrazul atît de pătat al României, ar fi reinstaurarea Monarhiei.
  #
  Dana Cludia Rus Le place o nu le place ….Traiasca Majestate sa Regele Mihai regele nostru!!!!
  #
  Lucian Ban TRĂIASCĂ REGELE …
  #
  Rodica Rada La multi ani Majestate!! Sa aveti parte de zile senine si de bucurie !
  #
  Elena Blebea Viața noastră ar fi fost altfel dacă Majestatea Sa era la cârma țării!
  #
  Ileana Belgiu Tot respectul și considerația !

 7. Liliana Sora says:

  Evenimente şi momente unice în viaţa unui OM, în viaţa unei FAMILII, în viaţa unei NAŢIUNI !
  Un nume, un simbol, un destin – MS Regele Mihai , un OM care a cunoscut greutăţile, suferinţa, înfrângerea, pierderea şi a trecut prin aceste momente cu sufletul îndurerat, însă a găsit în interiorul său curajul şi puterea să meargă mai departe, un OM care a învăţat lecţiile pe care viaţa i le-a dat şi nu a lăsat ca greutăţile să-i întunece mintea şi sufletul. Trecerea prin toate momentele vieţii l-au făcut să aducă lumina din interiorul lui, încrederea şi speranţa în bine.
  La mulţi ani , Majestate ! Vă iubim şi Vă preţuim !

 8. Aurelian Craciun says:

  La Multi Ani ASR Principesa Maria a Romaniei!

 9. Un sincer LA MULTI ANI va doresc si va rog foarte mult sa reveniti intara unde v-ati nascut si pe care o iubiti asa de mult sanatos si plin de viata ! Sa-mi traiasca REGELE !

 10. Comentarii pe Facebook (II) says:

  Dorel Zavastin Sa ne traiesti Majestate!
  #
  Adriana Burtosu Sunt fericita ca Romania are inca un rege !
  #
  Elena Nysveen Sanatate! Majestate!!!
  #
  Ababei Adelin De ce casa Regala a Romaniei nu intentioneaza unire tuturor Romanilor de pretutindeni , pentru o schimbare politica totala si readucerea la putere a monarhiei . Soarta Romaniei va fi total schimbata si se va readuce in fruntea tari valorile reale ale neamului . Gata cu minciuna , jaful , si nelegiuirile , vrem o tara mandra de conducatori ei si personalitatea Regala sa se mandreasca cu poporul sau asa cum e , cu bune si rele , dar ca rafinamentul si diplomatia Regala sa schimbe mentalitatea timpurilor apuse ale comunismului cu instrumentul sau de indobitocire a neamului nostru .
  #
  Maria Dumitru Regele sa ne traiasca
  #
  Ababei Adelin Onor si respect Casei Regale a Romaniei .
  #
  Maria Dumitru Regele trebuia sa stea acolo unde ii era locul, la cârma acestei tari greu incercate, jefuita de acesti tilhari mincinosi. Ne trébuie un om cu respect si iubire de tara asa cum Majestatea Sa a fost invatat de parinti.
  #
  Mihaela Ionescu Sa luam modelul Spaniei!!
  #
  Gigi Nevastuica Respect!
  #
  Mihaela Gheorghiu Multă sănătate “MAJESTATII SALE”
  #
  Natalia Rodica Traiasca Regele
  #
  Al Surdinis Regele este un reper național și moral,de aici speranța redresării societății și nu de la speranța ”iacobinistă” că-i va trimite pe adversarii noștri la ”canal”
  #
  Carmen Mierla Admiratie si respect !Comemorarea de la Marăsti din 11 iulie redemonstreaza locul monarhiei in istoria poporului nostru!! In veci !
  #
  Dorel Zavastin Intr-adevar un om unic, care merita tot respectul !
  #
  Doina Grigoras TRAIASCA REGELE !
  #
  Adriana Burtosu Respect pentru Majestatea Sa !
  #
  Gigi Nevastuica Respect!
  #
  Gabriela Gaby La multi ani cu sanatate, Majestate!
  #
  Cozorici Angelica La Mulți Ani !!! Multă sănătate pentru Regele Mihai !
  #
  Constanta Ionita Respect!
  #
  Marioara Popescu La multi ani !!
  #
  Ileana David Tot respectul pentru rege !
  #
  Rodica Turcan La mulți ani, Majestate!!
  #
  Vinasi Mariana La multi ani!
  #
  Itzik Charlotte Aharon LA MULTI ANI FERICITI REGELUI MIHAI ! PANA LA 120!
  #
  Gabriela Smarandescu Sa fie sanatos, romania il iubeste.
  #
  Elisabeta Lorincz MULTA SANATATE REGELUI MIHAI !
  #
  Cristina Brad La multi ani!
  #
  Gaby Bc Majestatii Sale,multa sanatate!!
  #
  Mara Sima MAJESTATE TE IUBIM !!!*** MONARHIE VREM SĂ FIM !!!***

 11. ENTAO QUE SE RETORNE A MONARQUIA DEFINITIVAMENTE.

 12. […] Majestatea Sa, 90 de ani de la proclamarea ca rege al Romaniei – princeradublog.ro 4082 Facebook interactions 2 Twitter trackbacks 88 Twitter followers […]

 13. […] se împlinesc 92 de ani de la moartea Regelui Ferdinand Întregitorul. În aceeași zi, Mihai I devenea regele României, la vârsta de cinci […]

 14. […] iulie 2019, se împlinesc 92 de ani de la moartea Regelui Ferdinand Întregitorul. În aceeași zi, Mihai I devenea regele României, la vârsta de cinci […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50303723
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate