Tineri funcționari guvernamentali la Palatul Elisabeta

Joi, 25 iulie 2019, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta un grup de 20 de tineri funcționari guvernamentali care iau parte, în lunile iulie-septembrie, la a șaptea ediție a Programului Oficial de Internship al Guvernului.

La programul de pregătire iau parte 200 de tineri performanți, reprezentând 55 de instituții centrale ale statului, care doresc să se specializeze în domeniul administrației publice centrale. Palatul Elisabeta găzduiește periodic astfel de întâlniri, invitând reprezentanți ai instituțiilor centrale militare și diplomatice, pentru prelegeri și dialoguri pe teme de securitate națională, relații internaționale, diplomație bilaterală și multilaterală, împărtășind experiența activităților regale din ultimile trei decenii, în folosul țării.

Principele Radu a reprezentat la întâlnire pe Majestatea Sa Custodele Coroanei și a vorbit tinerilor reprezentanți guvernamentali despre prezența în viața publică a Familiei Regale, despre angajamentele la nivelul comunităților românești și despre cele în plan extern.

Participanții au adresat Alteței Sale Regale un număr de 17 întrebări, referitoare la aportul Coroanei la mersul societății contemporane, la felul în care Instituția Regală servește interesul național, la modalitățile de întărire a vieții instituționale românești prin prezența Familiei Regale în spațiul public, la soliile internaționale ale Majestății Sale Margareta, care continuă eforturile Regelui Mihai I pentru consolidarea poziției României în NATO și UE.

Fotografii de Daniel Angelescu

2 comentarii

  1. Liliana Sora

    ” Să sădim în inimile tinerimii noastre sentimentul datoriei către ţară şi mai întâi de toate iubirea de patrie !” (Carol I al Romaniei)
    Tot respectul şi toată consideraţia pentru Familia Regală, care întotdeauna a manifestat o atenţie şi o grijă deosebită pentru copii şi pentru tineri , continuând opera începută de înaintași !

  2. Diana Lucia Zotescu

    Este un lucru extraordinar faptul ca acesti tineri – viitori functionari guvernamentali din domeniile cheie ale administratiei centrale – sunt informati cu privire la rolul deosebit de activ – uneori subliminal decisiv (prin insasi prezenta in tara a Familiiei Regale), dar cel mai adesea contribuind in mod direct si substantial – in construirea progresului de azi si de maine al tarii, atat pe plan intern cat si pe plan extern.

    Poate ca unii dintre ei, sau poate toti, sunt la primul lor contact direct cu un Membru al Familiei Regale. Sper ca si-au dat cu totii seama de importanta acestei intalniri, de inalta altitudine morala, de demnitate, de autentic, de adevar nemasluit si de maxim rafinament comportamental, de aerul ozonat ce se respira in preajma Familiei Regale, astfel incat sa aiba, de acum incolo, un permanent punct de referinta atunci cand vor fi in situatii practice din activitatea lor viitoare si sa nu uiite ca Familia Regala va fi intotdeauna la datorie si in slujba tarii si a poporului roman, asa cu si ei insisi vor avea datoria sa fie.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26616448
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate