Satul Viscri, văzut de Principesa Sofia

Alteța Sa Regală a vizitat de curând satul Viscri și a realizat un nou album de fotografii.

Viscri este o mică așezare rurală, inclusă administrativ în comuna Bunești din județul Brașov. Satul are o populație de 422 de locuitori și datează din secolul al XIII-lea. În patrimoniul arhitectural al locului se regăsește o frumoasă biserică evanghelică fortificată, în stilul bisericilor săsești fortificate din Transilvania.

Principesa a fost deosebit de interesată să meargă acolo pentru că Viscri este unul din siturile patrimoniului mondial UNESCO. Biserica fortificată a fost renovată de Trustul Eminescu.

Satul este pitoresc și pașnic. Este un model remarcabil de ceea ce pot face mici sate izolate, proiecte inovatoare cum ar fi confecționarea de șosete, pălării, pulovere și mănuși care se vând acum în toată țara. Principesa a fost, de asemenea, interesată de minunatul restaurant care servește produse locale proaspete.

Sophie de Roumanie Photographie

5 comentarii

 1. olteadranca@yahoo.com

  Frumoase instantanee….

 2. Liliana Sora

  ” Dacă spunem Viscri spunem autenticitate, și asta nu vrem să o pierdem.”
  Oameni şi locuri de o rară frumuseţe , prin simplitate, naturaleţe, firesc, bun simţ…, un adevărat izvor de energie morală , o lume rurală păstrătoare a valorilor tradiţionale şi ”…purtătoare a identităţii neamului nostru de la port, mesteşuguri, arhitectură, pâna la cele mai subtile laturi spirituale. ”
  Respect, admiraţie şi preţuire !

 3. Adriana Teuber

  Mi-a facut mare placere sa o revad pe d-na Dootz in frumosul portret facut de ASR Principesa Sofia. Arata minunat! Un sat frumos, cu oameni mandri, prezentati lumii intregi in fotografii da arta.

 4. Diana Lucia Zotescu

  Viata patriarhala, ramasa probabil neschimbata – sau aproape – asa cum cred ca era ea si in vremera strabunilor nostri. Desigur, arhitectura bisericii fortificate si dispunerea caselor in incinte zidite sunt specifice stilului sasesc, reprezentat acum de prea putini locuitori sasi, dar meritoriu pastrate si ingrijite de localnici, sub atenta indrumare a Fundatiei Eminescu. Sper sa se gaseasca fonduri pentru refacerea interiorului bisericii evanghelice, miraculos de bine pastrata dealungul celor opt secole de existenta.

 5. Satul Viscri, in germanä Deutsch-Weißkirch, se aflä in tara oväzului, tara oltului in zona Rupea in Transilvania/Siebenbürgen, pe timpuri Imperiul Austro-Ungar, Regatul Romän, Republicä si acum Romänia. Locasul acesta a fost infiintat de sasii germani din Ardeal care au venit intre anii 1131-1141 in trimpul Imperiul Ungar prin regele Andreas II., fiindcä lea promis cetateniilor germani sä primeascä pämint si sä facä tara aceastä intr-o tarä bogatä.
  Dupä 1990 au emigrat foarte multi sasi germani transilväneni in Germania.
  MULTUMESC foarte mult A.S.R Principesa Sofia a Romäniei, pentru pozele acesta foarte frumoase. Doamna Dootz este ultima säsoaicä germanä, care are ingrijirea cetätii si muzeul acesteia din Viscri. Multumesc si fiicei sale Doamna Caroline Fernolend, care are grija locului acesta frumos, dar si ingrijirea casei proprietare ale M.S. Principele de coroanä Charles a Marii Britanii…..
  MULTUMESC…..
  Cu drag,
  DIETMAR MELZER
  -Siebenbürgen-Transilvania – acum Germania/Deutschland

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28762556
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate