Echipa națională de fotbal nevăzători a câștigat turneul de calificare pentru Roma

Sâmbătă, 30 martie 2019, echipa națională de fotbal a sportivilor nevăzători s-a calificat pentru Campionatul European de fotbal pentru nevăzători de la Roma, din septembrie 2019. Meciul a avut loc pe terenul de fotbal amenajat special pentru acest sport paralimpic la Centrul Național de Fotbal de la Buftea.

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială.

Naționala de fotbal nevăzători a României a jucat meciul cu echipa națională a Greciei, încheind meciul cu scorul 1-1.

Partida s-a disputat în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu, care a acordat Înaltul Patronaj Comitetului Național Paralimpic, și a președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. La final, primele trei echipe clasate la turneul de calificare au fost premiate.

Principele Radu a înmânat medaliile de aur campionilor români.

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu

    Imi dau lacrimile doar privind aceste fotografii. De bucurie, de profunzimea morala a exemplului oferit de acesti bravi oameni, de recunostinta pentru gestul lor. Pentru ca performanta lor nu este doar un act de curaj, ci si unul de imensa generozitate pentru noi, cei ce avem privilegiul de a vedea ce se afla in jurul nostru, dar uitam adesea de a privi in interiorul sufletului omenesc.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25102219
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate