Ofițeri din Armata României, vizită la Palatul Elisabeta

Ofițerii superiori din Ministerul Apărării Naționale și din Serviciul de Protecție și Pază, aflați la Cursul de Conducere strategică al Universității Naționale de Apărare Carol I, au făcut o vizită la Palatul Elisabeta în ziua de 28 martie 2019, însoțiți de profesorii universității. Astfel de întâlniri ale ofițerilor aflați la cursuri de înalt nivel cu Familia Regală au loc anual.

Ofițerii cursanți s-au întâlnit cu Alteța Sa Regală Principele Radu, care a prezentat în fața corpului militar superior o prelegere despre rolul Familiei Regale a României în prezentul și viitorul societății românești, în contextul actual european și transatlantic. Prelegerea a fost urmată de un dialog între Alteța Sa Regală și ofițerii MApN.

Principele Radu, colonel (r) al Armatei României, a absolvit Colegiul Național de Apărare în anul 2002 și a obținut un doctorat în științe militare în anul 2006, la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” din București. Principele Radu a funcționat ca ofițer activ al Armatei României între anii 2005 și 2009.

Începând din anul 2003, Alteța Sa Regală a susținut anual prelegeri și cursuri pe teme militare la Universitatea Națională de Apărare și la Colegiul Național de Apărare. Principele Radu a fost invitat să conferențieze la unități și mari unități militare din țară, precum și la Universitatea Națională de Apărare din Washington DC, SUA, Academia Navală din Monterey (Naval Postgraduate School), SUA, Colegiul Național de Apărare din New Delhi, India, la Universitățile Barkeley și Stanford din California, SUA, Universitatea Națională de Apărare din Thailanda, Academia Militară din Cairo sau la Casa Internațională a Studenților din Londra.

Cursul postuniversitar de dezvoltare profesională continuă, numit “Conducere strategică”, are durata de 18 săptămâni și este organizat de Universitatea Națională de Apărare “Carol I, fiind unul dintre cursurile cele mai avansate ale instituției de învățământ superior militar.

Cursul vizează dezvoltarea competenţelor profesionale specifice conducerii forţelor armate de nivel strategic în timp de pace, criză și război şi asigură o pregătire interdisciplinară complexă necesară perfecționării abilităţilor, caracteristicilor și deprinderilor relevante viitorilor lideri ai Armatei României. Cursul se organizează o data pe an, iar grupa este formată din 28 ofițeri. Ofițerii din actuala grupă de cursanți au vizitat astăzi pentru prima oară Palatul Elisabeta.

Fotografii de Daniel Angelescu

3 comentarii

  1. Pași către o Armată Regală. Să ajute Dumnezeu!

  2. Diana Lucia Zotescu

    Este foarte util – si firesc – ca inaltii ofiteri ai Armatei Romane sa ia contact direct cu istoria vie a tarii pe care Familia Regala o reprezinta atat de stralucit si cu atata demnitate.

  3. Marius Pîslaru

    Două fundamente ale României care și-au păstrat onoarea și inalta calitate morala: Casa Regală a României și Armata Națională. Trăiască Majestatea Sa Regina și Dinastia Regală a României!

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25101890
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate