Regele Iordaniei, XX

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei a transmis astăzi felicitări Majestății Sale Regele Abdullah al II-lea, cu ocazia împlinirii a douăzeci de ani de la urcarea pe Tronul Regatului Hașemit al Iordaniei.

Suveranul hașemit a succedat tatălui său, Regele Hussein al Iordaniei, în ziua decesului acestuia, pe 7 februarie 1999.

Regele Abdullah al II-lea s-a născut la 30 ianuarie 1962, fiu al Regelui Hussein și al Principesei-consort Muna ai Iordaniei. A absolvit Academia Regală Militară Sandhurst din Marea Britanie în anul 1980, a efectuat un an de studii speciale la Universitatea Oxford în anul 1982, a absolvit cursul de parașutist militar la Ford Knox în SUA în anul 1985, a urmat studii la Universitatea Georgetown din Washington DC în 1987, apoi British Staff College în 1990 și Naval Postgraduate School în SUA în 1996. A fost comandantul Forțelor Speciale Iordaniene, cu gradul de general-maior.

Regele Abdullah II s-a căsătorit cu Regina Rania în iunie 1993. Este tatăl a patru copii, Principele Moștenitor Hussein, Principesele Iman și Salma și Principele Hashem.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea s-au întâlnit frecvent în acești 20 de ani, în țările noastre și în diverse ocazii regale europene. Cea mai recentă vizită a avut loc la Amman în anul 2018.

2 comentarii

  1. Un rege remarcabil și iubit de către iordanieni. Tatăl Său, Regele Hussein, a fost una dintre cele mai impresionante figuri ale Secolului al XX-lea. Deși venit de tânăr la Tron, acesta a transformat Iordania în democrația de astăzi. De altfel, Majestatea Sa Margareta, alături de Principele Radu, au petrecut luna de miere în Iordania.

  2. Viorica Mwais

    Long live the King Abdullah II bin Al Hussein of Jordan, together with His distinguished and lovely Family!

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28739516
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate