Regândim România

Principele Radu Săvârșin oct2011 foto Christian Coposesc

Vă invit să urmăriți interviul intitulat “Regândim România”. El a fost realizat de tânărul jurnalist Mihai Copăceanu la TV Sibiu, în urmă cu o lună.

Interviul poate fi vizionat pe pagina mea de blog, în colțul din dreapta-sus, ori pe Youtube, la adresa
http://www.youtube.com/watch?v=Zb-JO65s_oQ

Realizatorul are meritul de a fi construit o emisiune profundă, care reflectă just și cu seriozitate ceea ce se întâmplă la început de an 2012 în România. Ca de obicei, emisiunile din regiunile țării se remarcă prin bun-simț, profesionalism, modestie, instinct civic și, uneori, noblețe sufletească.

9 comentarii

 1. TUDOR LAZAR says:

  Un interviul exceptional, profund si distins! Va apreciem Alteta Voastra Regala! Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 2. Gabriela says:

  Foarte bun interviul! Ati avut un spirit vizonar, ca sa spuneti anumite lucruri, inca inainte de Craciun… Foarte de bun simt si jurnalistul de la Sibiu care v-a intervievat. Am apreciat faptul ca a avut curajul de a-si face ‘mea culpa’, in numele Bisericii Ortodoxe…la noi, in Romania,lucrurile sunt stricate la varf.. oamenii poporului sunt de alta calitate.. si, uite, ca a venit momentul cand romanii cer ca Familia Regala sa se intoarca, sa redevina lideri. Aceasta REDESTEPTARE are loc inca din 25 oct.2011.. si a inceput sa prinda contur din ce in ce mai mult. Stim ca Maria Sa Regele MIhai si Maria Sa Regina Ana sunt in Romania de mult timp.. dar cred ca nici Domniile Lor nu cunosc exact cum au aratat manualele noastre de istorie.. inainte si chiar si dupa Revolutia din ’89. Daca ma gandesc bine, am imaginea cand detaliile s-au oprit undeva pe la Cuza.. si ce a venit dupa, a fost mai mult o trecere in revista.. Romanilor trebuie sa li se spuna adevarul si sa li se indice UNDE SA-L CAUTE. Nu poporul si nici Regele nu sunt vinovati pentru prapastia care s-a creat intre ei.. ci groparii care au avut grija sa o sape cat mai adanc.. Daca ne-am intinde bratele, de ambele parti, am putea recreea PUNTEA ADEVARULUI! Felicitari, Alteta! Imi place cum ati spus lucrurilor pe nume!Trebuie continuat in acest stil, altfel mesajul nu penetreaza auzul.. din cauza golului din stomac.Doamne ajuta!

 3. Cerasela Platz says:

  Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, implineste rostul divin pentru tara noastra, am incredere in Dumnezeu, sa credem impreuna ca Domnul L-a harazit pe Regele nostru pentru a ocroti, pentru a darui intelepciune, curaj, modestie si initiativa.
  Impreuna, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul Casei Regale, cu ajutorul fiecaruia vom infaptui destinul Romaniei si anume unitatea in diversitate in deplina armonie cu ocrotirea traditiilor romane, in slujba semenilor de pretutindeni.

 4. Cerasela Platz says:

  Regandim Romania

  Regandind omenia
  Regandim democratia
  Regandind unitatea
  Regandim diversitatea
  Regandind libertatea
  Regandim demnitatea
  Regandind excelenta
  Regandim competenta
  Regandind legalitatea
  Regandim statalitatea
  Regandind suveranitatea
  Implinim Regalitatea

 5. Bogdan Ionel says:

  TIMPUL REGELUI A SOSIT
  Eu sunt de acord cu MONARHIA. Avem un REGE , avem un mostenitor.
  Daca acum de cand sunt protestele erau temperaturile din decembrie….sunt convins ca Basescu si acolitii lui nu mai prindeau luna februarie in scaunele lor pe care ar trebui sa le predea poporului care prin VOT sa instaureze pe ele OAMENI.
  Sa zicem ca Basescu pica. Pardon. PICA SIGUR….odata cu topirea zapezi.
  Pe CINE punem in loc????????
  USL-istii urmasi FSN-ului lui Iliescu?
  NU
  PP al lui Dan Diaconescu?
  NU
  Sunt OAMENI in tara asta care ar fi capabili sa conduca Romania dar stau in umbra ca pasarile de salon…pentru ca daca ar iesi din coliviile lor ii vor vana CORBII si VULTURII.
  Dar instaurandu-se MONARHIA……….acesti OAMENI CAPABILI isi vor parasi coliviile lor si-si vor da interesu pentru ceva nobil; pentru ROMANIA !!!!
  PATRIOTISMUL elitei societatii moderne se va dezlantui….OAMENII de valoare, se vor ridica……flamanzi si dornici de a face ceva pentru prea mult batjocoritul popor roman.
  ATUNCI o lume intreaga va vedea adevarata fata a acestui popor……
  TRAIASCA REGELE
  P.S. Da DOAMNE romanului mintea cea de pe urma.

 6. Titus Berinde, Geoagiu-Băi says:

  In lupta indelugata impotriva regimului totalitar comunist,polonezii au avut ca reper moral pe papa KAROL JOZEF WOJTYLA,iar cehii l-au avut pe VACLAV HAVEL.Noi romanii de pretutindeni,avem speranta renasterii nadejdii in triumful victoriei depline pentru schimbarea adevarata a Romaniei, deoarece suntem binecuvantati sa avem,aici,acasa, in tara”PRIN GRATIA LUI DUMNEZEU SI VOINTA NATIONALA” pe Majestatea Sa Regele Tuturor Romanilor Mihai i al Romanilor luptatorul demn si curajos pentru apararea cauzei romanesti.Aparatorul intereselor fundamentale ale Romaniei, cel mai vrednic in cuvant si in fapta,este Majestatea Sa Regele Mihai”CAVALERUL NEPATAT AL CAUZEI ROMANESTI”,care prin puterea exemplului experientei personale reprezinta modelul moral si reperul cel mai statornic si mai de seama din rezistenta romaneasca fata de comunism, dar si fata de injustitiile produse dupa evenimentele din Dec.1989. Creste ccontinu numarul cetatenilor romani, care sunt hotariti sa se alature cu devotiune si maturitate politica ,eforturilor Majestati Sale Regelui si ale Familiei Regale pentru a face cunoscut lumii intregi “DORINTA ROMANIEI DE A-SI RECISTIGA IDENTITATEA, DEMNITATEA SI LOCUL RESPECTAT PRINTRE NATIUNILE INDEPENDENTE IUBITOARE DE LIBERTATE DEMOCRATIE SI PACE IN LUME “.Azi sssunt mult mai multi cetatenii care indiferent de deosebirile lor religioase, etnice sau politce, au inteles sensul profund al MESAJELOR REGELUI NOSTRU ,revelatoare de DREPTATE SI ADEVAR “NU POTI VINDECA O TARA FARA SA -I DAI ADEVARUL”.Sunt insa destui concetateni a caror tacere vinovata si indiferenta pentru pregatirea propriului lor viitor i i determina sa nu inteleaga mesajul Majestati Sale Regelui :”DREPTATEA ESTE TOTUNA CU ADEVARUL”.Astazi vremurile sunt intr-o continua prefacere, iar nevoile noasrte social-politice se dovedesc a fitot atit de eterogene si confuze pe cit de duplicitar,confuz si patruns de disimulare si demagogie este prezentul nostru post-comunist.As dori ca vocea noastra a multor cetateni romani cu optiuni pro- monarhice sa fie cit mai curind auzita in Parlamentul Romaniei.Consider ca este necesar ca Miscarea pentru o Monarhie Constitutionala Parlamentara prin actiunile membrilor sai si cu ajutorul tinerilor voluntari simpatizanti sa stringem numarul necesar de semnaturi pentru a ne trasforma in partid cu scopul de a fi reprezentati iParlamentul Romaniei Asa cum Biserica Ortodoxa Romana are “TELEVIZIUNEA PATRIARHIEI ROMANE”, prin prine efortul colectiv am putea realiza “TELEVIZIUNEA COROANEI ROMANE”.Avem nevoie de drapele cu COROANA REGALA A ROMANIEI! ca sa putem sa ne manifestam public in deplina LIBERTATE si cu maturitate politica vointa noastra de cetateni demni ssssi fara frica de INSTITUTIA MONARHIEI PARLAMENTARE.TRASIASCA REGELE SI PATRIA!. Titus Berinde pensionar.

 7. gabi bucur says:

  Frumos grait’a doamna de la comentariul nr.4. Cu respect ,Bucur Gabriela

 8. Cristina-Adriana Popescu says:

  Alteta Regala, multumim pentru ca la fiecare intalnire ne mai sugerati si un titlu pentru lectura, ne ajutati in selectie si ne obligati sa completam tot ceea ce am mai omis. Imi reafirm sprijinul voluntar in orice demers, in care nu incurc.

 9. Cerasela Platz ( Esmyana Martisor ) says:

  Draga Doamna Bucur,

  Multumesc pentru incurajarea Dumneavoastra, ma stradui la infinit sa infaptuiesc arta binelui si frumosului, cu ajutorul Domnului, intru solidaritate.
  Deseori critic prea mult, imi cer iertare tuturor acelora, cu care am fost aspra. Imi doresc sa implinim, impreuna, in slujba omenirii, intelepciunea deoarece ea este rostul si menirea vietii intregului Pamant. Este foarte greu sa ne iertam, indeosebi pe noi insine, cu ajutorul lui Isus Cristos, vom reusi, El este Iertarea daruita noua tuturor,alaturi de intelepciunea Domnului.
  Unitatea in diversitate imbinata armonios cu ocrotirea reciproca, a folclorului si vietii satului fiecarui popor, ne ajuta sa progresam, sa ne cunoastem, sa infaptuim comunicare implinita. “Asa sa ne ajute Dumnezeu”.
  Multumesc tuturor incurajarilor dar si criticilor, astfel invat sa invat, sa iert, cu ajutorul celor care ma iubesc, cu Dumnezeu in suflet si cuget. “Cei care iubesc pe Dumnezeu, deveni-vor precum Soarele”.

  Cu prietenie,

  Cerasela Platz

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347686
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate