Regele Mihai I în vizită la Ordinul Suveran de Malta

King Michael of Romania and the Sovereing of the Order of Malta January 2012

Prima vizită publică externă a Familiei Regale a României în anul 2012 a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie.

În perioada 29 – 30 ianuarie, Majestatea Sa Regele Mihai I a efectuat o vizită oficială la Roma, la invitația Suveranului Ordinului de Malta, Alteţa Sa Eminentisimă Fra’ Mattew Festing, Principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta.

Majestatea Sa a fost însoțită în vizita la Roma de Șeful Onorific al Casei MS Regelui, dl Andrew Popper.

Regele Mihai a întâlnit pe Principele Suveran în cursul zilei de luni, la Palatul Magistral din Roma.

Discuțiile s-au axat pe continuarea şi extinderea colaborării pe care Ordinul Suveran Militar de Malta a avut-o cu România în activităţi cu caracter umanitar, precum şi pentru cooperarea în organizaţiile internaţionale.

Majestatea Sa Regele a avut întâlniri cu personalități din mediul de afaceri, diplomatic și cu reprezentanți ai societății civile italiene. Regele Mihai a fost, de asemenea, oaspetele Ambasadei României la Roma.

Regele Mihai I a fost distins de către Ordinul Suveran de Malta cu titlul de Bailiff Grand Cross of the Sovereign Order of Malta. De asemenea, Regina Ana și Principesa Moștenitoare au fost distinse cu Marea Cruce a Ordinului.

DSC_9297a

DSC_9277a

18 comentarii

 1. stoicarodica2010 says:

  Mare onoare fac Romaniei distinctiile decoratiile si titllurile primite pe drept cuvant de MS Regele Mihai si Regina Ana.si ASR Principesa Mostenitoare Margareta
  Ne creste sufletul de bucurie si nu contenim cu ruga la Dzeu pentru binecuvantarea Casei Regale al Romaniei al tuturor Monarhiilor lumii si in mod special Suveranului Ordinului de Malta,AS Eminentisima Fra’ Matt Festing,Principe si Mare maestru al Ordinului Suveran Militar si Ospitalier al Sfantului Ioan de Ierusalim de Rodos si de Malta pentru inmanarea titlului Bailiff Grand Cross off the Sovereign Order of Malta MS Regelui Mihai.
  MS Regina Ana si ASR Principesa Mostenitoare Margareta au primit Marea Cruce a Ordinului.

 2. Cerasela Platz says:

  Impreuna, in slujba umanitatii, cu ajutorul lui Dumnezeu. “Asa sa ne ajute Dumnezeu” ! ! !

 3. Alexandru says:

  Dumnezeu sa aiba in paza pe Majestatea Sa Regele si Casa Regala a Romaniei!
  TRAIASCA REGELE!

 4. Cei trei muschetari says:

  “Majestatea Sa este însoțit în vizita la Roma de Șeful Onorific al Casei MS Regelui, dl Andrew Popper.”
  .
  Seful onorific al casei MS Regelui Mihai I al ROMANIEI se numeste Andrew Popper. Ce “patriotic” suna, nu-i asa? 😆

 5. Comentarii pe Facebook (I) says:

  #

  Aurelia Bibart TRAIASCA REGELE
  #

  Dexter Alin LONG LIVE THE KING!
  #

  Costel Antonescu vrem video!!
  #
  Teodor Iliescu Alteta vesti imbucuratoare 🙂 REPUBLICA nu noi o dam jos, cade singura ! DOAMNE AJUTA ! 🙂 P.S. Foarte frumoase pozele !
  #
  Corina Aldea Precum spuneam… http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Regele_Mihai_ii_zdrobeste_la_incredere_pe_politicieni_0_636536651.html
  #

 6. erou_sau_monstru says:

  Din ce in ce mai mult incep sa gandesc precum inaintasii nostri din perioada anilor de dupa 1860, cand s-au adresat dinastiei Hohenzollern-Sigmaringen, ce era înrudită cu familia lui Napoleon al III-lea și avea relații excelente cu acesta.
  Concluziile lor de atunci, reproduse aproximativ de mine, sunt perfect valabile si in zilele noastre <>. Eu reformulez si ma pronunt <>
  “La multi ani, Majestate. Să ne trăiţi !

 7. Comentarii pe Facebook (II) says:

  #
  Ramona Jurca Sa vina Majestatea Sa Regele sa ne conduca e unica noastra salvare.
  #
  Rizea-manea Marius Viata lunga Mariei Sale !!!
  #
  Robert Alexandru Pogacean Monarhie Constitutionala ! Traiasca Regele !
  #
  Alexandru Calin Din păcate românii încă așteaptă salvarea de la politicieni.
  #
  Rizea-manea Marius Credinta,Demnitate ,Onoare !
  Traiasca Regele !
  Nihil Sine Deo !
  #
  Aurelia Bibart REGELE SALVAREA ROMANILOR
  #
  Catalin Otelariu Traiasca Regele!
  #
  Don Coriolan Ciprian Muresan MS Regele ne reprezinta cu demnitate in orice vizita oficiala in strainatate.Traiasca regele!
  #
  Adriana Tampau Monarhia nu doar ca ne-ar scoate la lumina, dar am deveni o tara importanta asa cum meritam!!!!!!!!!!!
  #
  Camelia Popazu NICI MACAR NU EXISTA TERMEN DE COMPARATIE INTRE CE ESTE ACUM SI CE-AR PUTEA FI………….SANATATE MS REGELE MIHAI !
  #
  Soley Sky Ar fi minunat sa fie altfel!!!…Sanatate multa Majestatii Sale!
  #
  Mariana Haulica Cat e de frumos Regele nostru !
  #
  Aurora Martin ‎”Majestatea Sa Regele a avut întâlniri cu personalități din mediul de afaceri, diplomatic și cu reprezentanți ai societății civile italiene” – din nou imaginea Majestatii Sale imbunatateste imaginea romanilor in Italia, reprezentandu-i pe acei “romani altfel” decat cei care sunt cunoscuti de la stirile zilnice. Poate mai mult decat oriunde in lume, in Italia era nevoie de o imagine pozitiva in mediul diplomatic, de un mesaj de incredere in mediul investitorilor si de un cuvant cald, deschis si prietenos catre societatea civila! In aceste momente, si nu numai, Majestatea Sa Regele era cel mai in masura sa le transmita!
  #
  Adèla Stefanov Oui, c’est exact,” cit de frumos este regele nostru!!!!” Viata Lunga Majestatii Sale Regele Mihai !
  #
  Unisphere Sys nu exista salvare la politicieni…salcarea este undeva exact in directie opusa…

 8. Valerian Stan says:

  Pentru Cei trei muschetari
  Unul dintre cei mai mari conducători ai României – Regele Carol I, ca să vorbim numai despre acest Rege – s-a numit Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen. Nu-i aşa că nici acest nume nu sună “patriotic”? Eu pot să înţeleg ce vă “mână în luptă” când postaţi aşa ceva pe acest blog, dar nu înţeleg de ce nu faceţi niciun efort ca pretinsele comentarii să fie cât de cât inteligente.

 9. […] Seful statului, a fost invitat de una dintre cele mai vechi organizatii din lume, la Roma pentru niste discutii legate de o colaborare in domeniul organizatiilor de caritate. Pacat ca noi, refuzam cu obstinenta sa-l tratam ca atare. […]

 10. Aurel V. Zgheran, says:

  Pentru Valerian Stan:
  Nu îl cunosc pe autorul comentariului care semnează “cei trei muchetari”. Dat fiind chiar şi numai forma conţinutului acelui comentariu nu sunt animat de interesul unei polemici cu domnia sa. Doresc numai să îl întreb cît de patriotic este numele “cei trei muşchetari”, dat fiind faptul că în percepţia domniei sale, numele este referenţial pentru demnitatea de patriot.
  Îl cunosc însă pe domnul Florin Condurăţeanu, anexat astăzi unui partid care ţinteşte furibund o colecţie de voturi nu polarizarea valorilor, ideal conţinut, de fapt, şi în emisiunile televiziunii patronate de “viitorul preşedinte”, ce activează nimicul, ori ridicolul, amatorismul bizar, agresiv, prin care execută personalităţile României. De aceea mă întreb cum de s-a pierdut în obscuritatea acestei televiziuni şi în hăţişul acestui partid un om ca Florin Condurăţeanu. Personal cred că îşi va reveni când îşi va da seama că cei din jurul său nu se pot constitui în următoarea gardă a mediei româneşti, nici partidul nu va spori decât în incultură, tupeu, agresivitate, în măsura în care va continua să creadă că poate să ridice crucea de pe spatele neamului românesc, când de fapt el îi mai bate încă şi alte piroane.
  La postul de televiziune cu multe litere D, domnul Condurăţeanu, cel care caută cu înflăcărare avântarea în cuvânt, mai mult decât adevărul în meditaţie, probabil şi cu randamentul minţii anulat, datorită şezătorilor noapte de noapte, a spus că neamul românesc a luptat de multe ori pentru rege, dar Regele, niciodată pentru neam!?
  Stimate domnule Florin Condurăţeanu, aţi uitat istoria, pentru că nu pot să cred că nu aţi citit-o!… Domnule Florin Condurăţeanu, dacă România modernă a avut cu adevărat un conducător care şi-a pus propria viaţă în focul armelor, pentru ţară, acela a fost Regele Carol I, în Războiul de Independenţă din 1877. Iar dacă astăzi România poate avea un şef de stat care şi-a închinat întreaga viaţă poporului, uneori punânduşi-o în pericol pe a Sa, acesta este Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Regret pentru dumneavoastră, domnule Florin Condurăţeanu dar sunt unul dintre mulţii români indignaţi că se servesc în delirul nopţilor pierdute, opinii dezaxate ca acestea ale dumneavoastră, oamenilor dintre care, pe unii reuşiţi să îi anesteziaţi…ca formă de luptă “în slujba poporului”. Dumneavoastră nu luptaţi pentru popor, dumneavoastră luptaţi împotriva lui, culcându-i la pământ crucea spiritualităţii sale. Dumneavoastră amorsaţi o bombă de autodistrugere pe care o puneţi în mâinile unor oameni, care şi-au pierdut punctele cardinale ale propriei identităţi, culturi, idealuri. Cercetaţi cu mai multă grijă şi responsabilitate istoria ca să vă regăsiţi originile şi să vă evaluaţi perspectivele, ca partid. Sunteţi un curent extremist ce răsare în momente de criză, loveşte, distruge şi dispare. Urmează, fireşte, condamnarea!

 11. Aurel V Zgheran says:

  Recenta vizită oficială a Majestăţii Sale Regelui la Ordinul Suveran de Malta, prima din anul 2012 exemplifică pentru dumneavoastră, domnule Florin Condurăţeanu, cât de înstrăinate de logică vă este opinia după care M. S. Regele nu a luptat niciodată pentru ţară. Majestatea Sa Regele s-a aflat într-o vizită de două zile la Roma, pentru a sprijini pe români mai mult decât o faceţi dumneavoastră!…
  http://portal.radioiasi.ro/majestatea-sa-regele-in-vizita-oficiala-la-ordinul-suveran-de-malta-a33156.html

 12. Valerian Stan says:

  Domnului Aurel V. Zgheran
  Vă împărtăşesc până la una nedumeririle şi mâhnirea – şi vă admir pentru ceea ce scrieţi pe acest blog de mult timp. Sunt în acelaşi timp destul de optimist privind spre viitor.

 13. nelu says:

  sa ne traiesti majestate

 14. […] Mihai I a făcut o vizită oficială la Ordinul Suveran de Malta, la Roma, în ianuarie 2012. Majestatea Sa Margareta și ASR Principele […]

 15. […] la Palatul Magistral, în ultimele trei decenii, după vizitele Regelui Mihai din iunie 1999, ianuarie 2012, februarie 2013 și vizita Custodelui Coroanei din octombrie 2012. Familia Regală s-a întâlnit, […]

 16. […] la Palatul Magistral, în ultimele trei decenii, după vizitele Regelui Mihai din iunie 1999, ianuarie 2012, februarie 2013 și vizita Custodelui Coroanei din octombrie 2012. Familia Regală […]

 17. […] Mihai I a făcut o vizită la Ordinul Suveran de Malta, la Roma, în ianuarie […]

 18. […] Mihai I a făcut o vizită la Ordinul Suveran de Malta, la Roma, în ianuarie […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51786319
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate