Regal de Operă la Cluj

Concertul poate fi vizionat aici.

Vineri, 23 septembrie 2016, Opera Națională Română din Cluj-Napoca a prezentat un spectacol de operă dedicat aniversării celor 20 de ani de la cununia Principesei Moștenitoare și a Principelui Radu.

Altețele Lor Regale au dorit să dedice această seară de sărbătoare și de aducere aminte Reginei Ana a României, cea care a plecat de curând dintre noi și care a fost un sprijin moral și sufletesc pentru cuplul princiar. Nunta regală de acum 20 de ani a avut în Regina Ana un apărător și un mare susținător. Alături de familie și de prieteni, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au ținut să aducă, prin muzică și prin prezența tuturor celor din sală, un omagiu și un gând afectuos Reginei.

În foaierul Operei Naționale Române, pictorul Laszlo Valovics a oferit Altețelor Lor Regale ultimele sale creații plastice, două portrete în ulei înfățișând cuplul princiar.

Gala a prezentat publicului meloman cele mai tinere și mai promițătoare voci de muzică clasică din capitala Transilvaniei, alături de orchestra Operei Naționale, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Au evoluat cu talent, emoție și măiestrie Aida Pavăl, Lorena Puican, Viktoria Cormoș, Cristina Tureanu, Eusebiu Huțan, Corneliu Huțanu, Kopeczi Sandor, Andrei Nicoară și Ioan Stancu.

Principesa Moștenitoare și Principele Radu au fost înconjurați în seara aniversării căsătoriei Altețelor Lor Regale de prieteni, familie și colegi de facultate veniți din Marea Britanie, Spania, Elveția, Germania, Franța, Belgia, Slovenia, Grecia, Turcia, Austria și Statele Unite ale Americii. Au fost prezente personalități ale societății civile din Cluj și din alte orașe ale țării. Au luat parte, de asemenea, reprezentanți ai autorităților publice și ai Bisericii.

În anul jubiliar 2016, în care sărbătorim un secol și jumătate de la fondarea Dinastiei Regale a României, celebrarea celor 20 de ani de căsătorie ai Principesei Moștenitoare și Principelui Radu este un eveniment de familie cu semnificații personale importante. Este un moment de emoție, cu atât mai mult cu cât căsătoria nu a putut avea loc în România anului 1996.

Altețele Lor Regale au fost foarte mișcate de generozitatea și ospitalitatea colectivului operei clujene și au mulțumit directorului ei general, dl Florin Estefan, precum și întregului ansamblu artistic. Publicul prezent, dintre care zeci de personalități venite din Europa și America de Nord, au admirat extraordinarul potențial creator al tinerei generații de români.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

 

12 comentarii

 1. Ioan Ionescu says:

  Sarbatoarea ne readuce in prim plan un eveniment fericit, onorat frumos, cu delicii muzicale pline de sensibilitate si sentiment. Altetele Lor Regale vor fi onorate asa cum se cuvine de romanii care Ii respecta si le doresc numai bine,Cu ocazia acestei minunate aniversari Le doresc si eu Altetelor Lor Regale sanatate, bucurii, nenumarate realizari , dragostea tuturor , casnicie fericita in continuare, si traditionalul LA MULTI ANI !

 2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  MESAJ DE LA CLUJ : CU ADMIRATIE ! FERICIRE INTRU MULTI ANI !

 3. Liliana Sora says:

  ,,Fiecare căsătorie este menită să fie o operă de artă a lui Dumnezeu.”
  Aşadar , a fost artă pentru artă, un ” Regal de Operă ” pentru ” o operă de artă ” .
  La mulţi ani fericiţi , Alteţelor Lor Regale Principesei Moştenitoare Margareta şi Principelui Radu !

 4. Monarhia salveaza imaginea umilita a tarii noastre says:

  Multumesc Altetelor Voastre pentru acest eveniment cultural oferit clujenilor ! Doresc Viata Lunga cu Sanatate si Iubire Altetelor Voastre Regale ! Doamne, ajuta !

 5. FELICITARI!!!! La Multi Ani Regali!!!! Momente inaltatoare,sublime !!! Toate cele bune pt ASR Custodele Coroanei Principesa Margareta si AS Principele Radu!!! Un cuplu frumos fizic si moral ce reprezinta speranta Romaniei si Natiuni Romane!!!! MULTI ANI FERICITI!!!!

 6. Diana Lucia Zotescu says:

  Este cum nu se poate mai firesc ca Altetele Lor Regale sa-si sarbatoreasca cei 20 de ani de casatorie avand-O pe Regina Ana in gand, considerand rolul dedosebit pe care Regina l-a avut in crearea ambiantei de familie in care viitorul ginere sa se simta inconjurat de caldura, dar si – dupa propriile spuse ale Reginei Ana – in obtinerea acordului de casatorie din parte Majestatii Sale Regelui Mihai.

  Clujul meu iubit – orasul studentiei mele si a intregii mele familii -, prin caldura spectatorilor prezenti la Gala Aniversara dar si prin talentul tinerilor sai interpreti si prin atmosfera creata de splendida sala a Operei Nationale clujene (in care, cu multe decenii in urma, am participat fascinata la atatea spectacole de opera, balet si piese de teatru), le-a oferit Augustilor sai Oaspeti Regali deplina masura a inaltei sale valori artistice dar si a dragostei sale pentru Familia Regala. Alegerea acestui oras ca loc de desfasurare a evenimentului muzical dedicat aniversarii casatoriei Cuplului Princiar a fost o idee excelenta.

  LA MULTI ANI, Altetele Voastre ! Sa Va fie casatoria binecuvantata si de acum inainte, pentru ca impreuna sa claditi viitorul nostru si al tarii !

  Cu alese sentimente de dragoste, loialitate si credinta in valorile Coroanei,

  prof. Diana Lucia Zotescu
  dr. arh. Robert Eugen Zotescu

 7. Dan Rădulescu says:

  Multi ani frumosi !!!

 8. Nicu Cherciu says:

  REGAL DE OPERĂ – 23.09.2016 – Opera Nationala Romana Cluj-Napoca

 9. Elena Nysveen says:

  Imagine SPLENDIDA!!!Toate cele bune!!Pt ASR.Custode al Coroanei Regale Principesa Margareta si AS Principele Radu!!Un cuplu frumos fizic si moral!!Cele 2 tablouri sunt SUPERBE!!Sincere felicitari acelei persoane care a executat aceste tablouri pt acest sublim jubileu!!!!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797814
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate