Multiculturalismul – o abordare europeană în Transilvania

Joi, 22 septembrie 2016, la Cluj-Napoca, Principele Radu al României a luat parte la deschiderea unei conferințe pe teme de multiculturalism. Evenimentul a fost organizat în pregătirea Galei Oamenii Timpului din anul 2016 și a fost găzduit de Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Organizatorii conferinței au fost Revista Timpul, fondată la Iași în anul 1876, și o serie de respectate organizații culturale și civice din Cluj-Napoca.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este o ctitorie culturală a Principelui Moștenitor Carol, devenit Regele Carol al II-lea al României. El a fost constituit în anul 1922. Revista Timpul și-a făcut apariția în lumea culturală și politică românească la începutul domniei Principelui Suveran Carol I, acum exact 140 de ani.

Alteța Sa Regală a luat cuvântul în deschiderea lucrărilor. La conferință au luat parte profesori universitari din Iaşi, Bucureşti şi Cluj, precum şi reprezentanţi ai Guvernului României.

Dezbaterea a fost urmată de un concert susţinut de pianista Raluca Ştirbăţ, de la Opera de Stat din Viena, şi de Corala Regală Transilvană, fondată de artistul liric Dan Dumitrana.

“Gala Oamenii Timpului” se află sub Înaltul Patronaj al Custodelui Coroanei, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta.

Fotografii de Daniel Angelescu.

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Existenta multiseculara, in unele parti ale Romaniei, a unor comunitati multietnice, vorbitoare deci de mai multe limbi si apartinatoare a unor culturi diverse, se cere pastrata, ca si pana acum, in limitele normale ale tolerantei, colaborarii si constiintei apartenentei la aceeasi tara si popor, dar si la grupul etnic specific. Aceste lucruri sunt perfect complementare, si ele se cer sustinute. Casa Regala a Romaniei va sprijini mereu pozitionarea corecta in acest domeniu.

    Diana Lucia Zotescu (romanca 100%, rezultata din imbinarea peste secole a cinci etnii)

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50325286
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate