Principele Radu în vizită la Adjud, Focșani și Buzău

Reportaj de la vizita la Școala Gimnazială Principele Radu din Adjud

Reportaj de la vizita la Biblioteca Județeană Vrancea

 

Alteța Sa Regală Principele Radu al României s-a aflat marți, 20 septembrie 2016, într-o vizită în orașele Adjud, Focșani și Buzău, cu ocazia Anului Regal 2016, în care sărbătorim un secol și jumătate de la crearea Casei Regale a României și promulgarea Constituției din 1866.

La Adjud, Principele Radu a inaugurat, alături de autoritățile locale și de reprezentanți ai Agenției Guvernamentale a Republicii Turcia (TIKA) noua sală de gimnastică și laboratorul de informatică al Școlii Gimnaziale “Principele Radu”. Cele două moderne facilități ale școlii au fost sponsorizate și realizate de către Agenția TIKA, deschisă de Guvernul Republicii Turcia în România pentru proiecte de susținere în plan educațional, social și medical în comunități care au nevoie de sprijin în aceste domenii importante ale vieții lor.

La Focșani, Alteța Sa Regală a fost oaspetele Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu”, unde s-a întâlnit cu profesori și cu elevi olimpici.

Principele a vizitat și Biblioteca Județene “Duiliu Zamfirescu”, unde a lansat patru dintre ultimele volume regale publicate de Editura Curtea Veche: “Balcicul Reginei Maria”, “Săvârșin. Detaliul”, “Regalitatea, astăzi” și “Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”.

Biblioteca Județeană a fost fondată acum 110 ani, în anul 1906, în timpul domniei Regelui Carol I, sub denumirea de “Biblioteca Studenților Putneni”, iar în anul 1910 a fost redenumită Biblioteca Publică Focșani.

La Buzău, Principele Radu a vizitat, pentru a treia oară în ultimii 15 ani, Colegiul Național “Bogdan Petriceicu Hasdeu”, instituție de învățământ creată în timpul domniei lui Carol I și care va împlini 150 de existență neîntreruptă în anul 2017.

Principele a luat parte, de asemenea, la o lansare de carte regală la Biblioteca Județeană “Vasile Voiculescu”. Au fost prezentate volumele “Balcicul Reginei Maria”, “Săvârșin. Detaliul”, “Regalitatea, astăzi” și “Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”.

La Buzău, la 9 noiembrie 1893, a început să funcționeze “Biblioteca Publică a Buzeului – Carol I”. Instituția fusese creată în anul 1873 de profesorul Basil Iorgulescu drept prima bibliotecă publică de la Buzău.

 

 Fotografii de la Școala Gimnazială “Principele Radu” din Adjud

Fotografii de la Biblioteca Județeană din Focșani

Fotografii de la Biblioteca Județeană din Buzău

1 comentariu

  1. Pantea Alexandru-Sorin says:

    Multe felicitari ASR Principelui Radu al Romaniei pentru vizitele intreprinse in aceasta parte de Tara care de multe ori pare a fi uitata de Guvern. Foarte putin s-a facut in ultimii ani pentru ameliorarea traiului de viata din Moldova, in conditiile in care ideea de unitate a Natiunii a pornit de aici alaturi de mari valori ale culturii si lumii stiintifice romanesti.

    Felicitari si Agentiei TIKA pentru implicarea alaturi de Casa Regala a Romaniei in actiuni ce au drept scop final cresterea gradului de educatie in tara noastra.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50989104
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate