Principesa Maria a vizitat Muzeul Căilor Ferate Române

Marți, 20 septembrie 2016, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a vizitat Muzeul Căilor Ferate Române. Instituție deopotrivă istorică și culturală, muzeul prezintă întreaga dezvoltare a transportului feroviar, începând din secolul al XIX-lea până astăzi.

Căile Ferate Române sunt strâns legate de Coroana Română, grație viziunii și hotărârii cu care Regele Carol I a susținut, încă de la începutul domniei, această importantă infrastructură a țării. La 31 octombrie 1869 se inaugurează oficial linia de cale ferată Bucureşti-Giurgiu, respectiv prima gară a Bucureştilor, Gara Filaret. În 1906, reţeaua de căi ferate a României avea să ajungă la 3 180 km.

În zilele noastre, Trenul Regal, impresionantă construcție datând din anul 1928, poartă pașii Familiei Regale în fiecare an, de ziua națională de 1 Decembrie, aducând comunităților locale mândrie și un simbol al istoriei noastre moderne.

Fotografii de Daniel Angelescu.

2 comentarii

  1. Gabriela Bucur says:

    RESPECT!

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    Contributia capitala a Regilor nostri la dezvoltarea infrastructurii feroviare – dar si rutiere – din Romania a fost baza dezvoltarii economiei tarii. Spiritul muncii dedicate si serioase impus de Majestatile Lor a imprimat intregii populatii idea ca DA ! se poate! Este atitudinea ce ne-a caracterizat pana in 1947, cand venirea comunistilor a instaurat deznadejdea si a anulat orice entuziasm.

    De aceea tot ceea ce initiaza Membrii Casei noastre Regale are ca finalitate retrezirea acestui spirit. Alteta Sa Regala Principesa Maria a ales cu chibzuinta vizita Sa la Muzeul Caii Ferate. Eu personal nu am stiut de existenta acestui muzeu si imi propun nu doar sa-l vizitez, dar si sa-l recomand altora.

    Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51272631
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate