Ora Regelui 200

Concertul Regal din ziua de 10 Mai de anul acesta, la Castelul Peleș, poate vi vizionat integral aici.

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, Televiziunea națională a prezentat ediția cu numărul 200 a emisiunii “Ora Regelui”.

TVR 1, TVR HD, TVR Moldova – sâmbătă, 24 septembrie 2016, ora 15.00. TVR Internațional – sâmbătă, 24 septembrie 2016, ora 17.00.

A  200-a ediție a “Orei Regelui” vă invită să revedeți concertul de gală care a avut loc pe 10 mai la Castelul Peleș. Opt mii de români, veniți din țară și din alte colțuri ale lumii, au vrut sa fie alături de Familia Regală la sărbătoarea Coroanei Române, care a împlinit 150 de ani. Tradiţionala Garden Party a reunit la Peleș deopotrivă oameni simpli, personalităţi din lumea culturală, economică, sportivă, dar şi politică a României și a Republicii Moldova.

Au fost prezenți de asemenea invitații Familiei Regale sosiți din străinătate pentru Jubileul de 150 de ani.

Concertul de gală, prezentat pe terasa castelului, a putut fi urmărit de toți cei prezenți, dar și de aceia care nu au putut ajunge la sarbatoarea de la Sinaia, prin transmisiunea directă a Televiziunii Române.

Concertul a fost susținut de orchestra lărgită a Cameratei Regale, având ca invitați de onoare pe violonistul Remus Azoiței și pe tenorul Teodor Ilincăi, precum și pe dirijorul Tiberiu Soare. Repertoriul  a cuprins piese de valoare și de popularitate din creația compozitorilor români George Enescu, Iosif Ivanovici, Ciprian Porumbescu și Grigoraș Dinicu, alături de lucrări de Giacomo Puccini, Camille Saint-Saëns, Ernesto de Curtis și Eduardo di Capua.

Producător TVR 1 – Claudia Spătărescu.

3 comentarii

 1. Iovanescu constanța says:

  Vizionam cu mult drag !

 2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  REVEDERE CU BUCURIE SI INALTARE SUFLETEASCA !
  TRAIASCA REGELE !

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  “Ora Regelui”, in reluare sau cu program nou, este pentru sambetele mele un ritual de la care nu ma abat. In privinta filmului ce infatiseaza ceremoniile legate de Aniversarea celor 150 de ani de Regalitate de la Garden Party, Castelul Peles, 2016, le-am urmarit de cateva ori, inclusiv astazi, de fiecare data cu neobosit interes. De fiecare data mi se umple sufletul de mandrie si ochii de lacrimi.

  Nihil Sine Deo !

  Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50324445
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate