Omagiu Reginei la Castelul Peleș

Președintele României se reculege la căpătâiul Reginei Ana. Castelul Regal Peleș, Holul de Onoare, miercuri, 10 august 2016. Știre TVR

 

 

Președintele Republicii Moldova a condus o delegație la Castelul Regal Peleș, pentru a se reculege în fața sicriului Majestății Sale Defuncte Regina Ana. Știre TVR, 10 august 2016


Ceremonia militară de plecare a sicriului Majestății Sale Defuncte Regina Ana a României de la Holul de Onoare al Castelului Peleș. Știre TVR, 10 august 2016

 

De-a lungul zilei de miercuri, 10 august 2016, înalți demnitari ai României și Republicii Moldova, alături de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române și Bisericii Catolice, precum și de membri ai Academiei Române și ai Academiei Republicii Moldova, au adus omagiu și s-au recules în fața sicriului Majestății Sale Defuncte, așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș. După 78 de ani de la funeraliile Reginei Maria, Holul de Onoare a redevenit capelă și loc de înălțare a rugăciunilor.

Castelul Peleș a cuprins, în comuniune și înălțare spirituală, cele două state românești, România și Republica Moldova, precum și Bisericile Ortodoxă și Catolică.

Au depus flori, au aprins lumânări și s-au închinat Președintele României, Excelența Sa domnul Klaus Iohannis, Președintele Republicii Moldova, Excelența Sa domnul Nicolae Timofti, însoțit de doamna Timofti, Prim-ministrul Dacian Cioloș și membrii Guvernului României, președinții celor două Camere ale Parlamentului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu și domnul Florin Iordache, Preafericitul Patriarh Daniel, Înalt Preasfinția Sa Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei, precum și înalți ierarhi ai Sfântului Sinod, membri ai Academiei Române și Academiei Republicii Moldova, profesorul Emil Constantinescu, președinte al României (1996-2000), membri ai Parlamentului României, primarul Municipiului Chișinău, dl Dorin Chirtoacă, reprezentanți ai instituțiilor Statului din România și Republica Moldova.

La ora 18.30, sicriul a fost purtat de militari în mașina mortuară, iar la ora 20.30, Familia Regală a condus trupul neînsuflețit al Reginei Ana în Sala Tronului de la Palatul Regal din București.

Fotografii de Daniel Angelescu

16 comentarii

 1. Cristina Pop says:

  Drum bun, linistit si impacat spre Taramul Vesnic, blanda si demna noastra Regina Ana!

 2. Rodica Pui Mot says:

  Regina Ana va rămane vesşnic in inimile noastre. Nu voi uita niciodată momentul cand la primele veniri in Romania, i-am oferit in Oradea, un imens buchet de gladiole albe. Veşnică sa-i fie amintirea!

 3. ANTONETA LUKACS says:

  Multumesc,pentru tot ceea ce a-ti fost pentru noi:demnitate,curaj,loialitate,iubire,speranta !
  Sincere condoleante familiei !

 4. Liliana şi Călin Buzea says:

  Odihnă veşnică Reginei noastre! Îi vom păstra memoria în suflet, pentru totdeauna.

 5. Radus Ion Florin (FIR) says:

  Sa va fie vesnic amintirea pe acest pamant, majestate ANA, regina sufletelor. Nu ati domnit cat ati fost in viata, veti domnii in veci alaturi de inaintasi. Trecerea sa va fie lina, iar noi vom fii alaturi de cei care raman , pana cand dreptatea si adevarul va iesii la suprafata. Inima mea si a familiei mele raman vesnic pentru monarhie si pentru prea sfantul rege Mihai intiul al Romaniei. Drum bun , majestate.

 6. Valeria Ciobotaru says:

  Odihna vesnica Regina Ana! Ati fost un exemplu de simplitate,noblete si putere!

 7. Maria Velicu says:

  Sincere condoleanțe pentru Regele Mihai și pentru Familia Regală.
  Dumnezeu să o odihnească în pace .
  Odihnă veșnică Reginei noastre , acest suflet nobil și iubitor de Țară.

 8. eduard ianuszewicz says:

  Sincere coondoleante ;Dumnezeu sa o odihneasca in pace !

 9. Silvestru Duma says:

  Dumnezeu s-o odihnească!

 10. iftode valerica says:

  Sincere condoleante Familiei Regale. Dumnezeu sa o odihneaca in pace. Regina Ana va ramane mereu in sufletele noastre ca exemplu de blandete si loialitate.

 11. Stela Barbur says:

  Sincere condoleanţe ! Sunt cu sufletul şi inima îndurerată alături de Majestatea Sa şi de Casa Regală a României !

 12. Psalmul 103: 15_16_17.

 13. Galben Adriana says:

  Dumnezeu să o odihnească în pace pe Majestatea Sa Regina Ana a României! Condoleanțe Familiei Regale! Dumnezeu să aline și să întărească Familia Regală,greu încercată în aceste momente tragice, triste pentru poporul român,pentru întreaga Românie!

 14. ROMAN RODICA says:

  Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sa ii dea multa putere Regelui nostru si Familiei Regale.Ramas bun,Regina mea.

 15. Alina Kenan says:

  Condoleanțe regelui și familiei regale ! Dumnezeu sa o odihnească în pace !

 16. S-a deschis cerul să primească un suflet nobil , blând şi curat al unui OM frumos – al Majestăţii Sale Regina Ana a României . O imensă pierdere, o mare suferinţă !
  Fie ca bunul Dumnezeu să Vă aşeze de-a dreapta lui pentru a putea veghea de acolo, de sus , asupra Familiei Regale şi a tuturor celor ce V- au iubit ! Dumnezeu să Vă odihneasca in pace !
  Toată compasiunea mea Majestăţii Sale Regelui Mihai şi întregii Familii Regale ! Sincere condoleanţe ! Dumnezeu, sä odihneascä in pace……
  Herzliches Beileid auch aus Deutschland, dem ganzen Königshaus Rumänien und I.M. König Michael I. von Rumänien
  Wir behalten I.M. Königin Anna von Rumänien in schöner Erinnerung…. Ruhe sanft in Frieden, Majestät…..
  Ihr, Dietmar Melzer
  aus Deutschland/Germany/Germania-Siebenbürgen-Transilvania

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51853396
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate