Ceremonie militară și religioasă la sosirea în Holul de Onoare

La Castelul Regal Peleș a avut loc ieri, marți, 9 august 2016, în cursul după-amiezii, ceremonia aducerii sicriului Majestății Sale Defuncte Regina Ana a României. Sicriul va sta în Holul de Onoare timp de o zi, până astăzi, miercuri, 10 august 2016, la ora 18.

Ceremonia sosirii sicriului la Domeniul Regal Sinaia a avut loc în prezența Familiei Regale și a reprezentanților Bisericii Ortodoxe și Bisericii Catolice. În Holul de Onoare a fost rostită o rugăciune de către Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Nifon al Târgoviștei, Mitropolit Onorific, alături de un sobor de preoți ortodocși. A asistat Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de București, alături de un sobor de preoți catolici.

Fotografii de Daniel Angelescu

42 comentarii

 1. Iovita Nicoleta Corina says:

  Din păcate s-a stins un suflet nobil. Am pierdut o regina minunata despre care am aflat prea târziu cu ce calități a fost inzestrata. Cuvintele nu sunt suficiente pentru a exprima sentimentele de durere si compasiune. Sincere condoleanțe Majestatii Sale Regele Mihai si întregii Case Regale, in acest moment de grea încercare. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Alteța Sa Regina Ana de România!

 2. Liliana Sora says:

  Cele mai grele momente din dureroasele încercări ale vieţii !
  Dumnezeu să vă dea liniştea sufletească şi puterea de a trece peste această grea pieredere ! Dumnezeu să o odihnească în pace!

 3. Tristetea says:

  Noi a trebuit sa ne multumim cu coana leana- chimista, cu coana Nina sau coana Maria base! Numai figuri “distinse” si “culte” !!!
  Ce blestem pe poporul asta! Ce destin am fi putut avea cu o asemenea Regina!!!

 4. Sincere condoleanțe Majestatii Sale Regele Mihai si întregii Case Regale, in acest moment de grea încercare. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Majestatea Sa Regina Ana de România!

 5. angela drentea says:

  Sincere condoleante Familiei Regale !Cu durere, vedem cum simbolurile noastre nobile se duc !O lacrima pentru Majestatea Sa Regina Ana de Romania !

 6. Anghel Marius-Ciprian says:

  Majestatea Sa Regian Ana a Romaniei este pentru romani un exemplu de loialitate, demnitate, statornicie, onestitate si modestie.
  Prin viata Majestatii Sale, Regina Ana a Romaniei a implinit cuvantul Sfantul Apostol Pavel: “Lupta cea buna m-am luptat, calatoria am savarsit, credinta am pazit. De acum mi s-a gatit cununa dreptatii, pe care Domnul imi va da-o in ziua aceea, El, Dreptul Judecator”(II Timotei IV, 7-8)
  Hristos Domnul sa o odihneasca impreuna cu sfintii Sai si sa mangaie cu pacea sa pe Majestatea Sa Regele Mihai si pe Altetle Lor Regale Principesele Romaniei in aceste momente grele.

 7. Edith Brojba says:

  Condoleanțe familiei.

 8. dinca says:

  s-a dtins din viata ultima regina a Romaniei care a luptat pentru Tara. Condoleate Majestatii Sale Reginei Ana a Romaniei.

 9. Anca Condoros says:

  Un moment greu, cuvintele sunt parca de prisos. Tara a pierdut 68 de ani de demnitate, onoare, respect. Timpul petrecut fara Majestatile Lor Regale nu se mai întoarce, nici nu realizăm încă ce pierdere este pentru tara faptul ca nu am stiut sa folosim ceea ce Majestatile Lor ar fi vrut sa ne ofere. Dumnezeu sa o odihnească in pace pe Regina Ana! Condoleante Regelui Mihai, condoleante întregii Familii Regale si tuturor celorlalti membrii. Dumnezeu sa va întărească in greaua încercare.

 10. Chira says:

  Suntem martorii unei pagini triste a istoriei noastre. Dumnezeu s-o aiba in paza Sa. Sincere condoleante familiei.

 11. Sorin Partenie says:

  Din Israel , eu si familia dorim sa transmitem sincere condoleante intregii familii Regale ,Majestatii Regale Regele Mihai in aceste momente grele de incercare .
  Dumnezeu sa Ii odihneasca sufletul in Pace .
  Amin .

  Cu respesct Sorin si Ioana Partenie

 12. MIJAICHE ARGENINA says:

  Sincere condoleante

 13. Bălăceanu Gabriela says:

  Sincere condoleanțe Maiestății Sale Regele Mihai și întregii Case Regale. Am pierdut o regină care a considerat România țara ei de suflet. Dumnezeu să o odihnească în pace pe Alteța Sa Regina ANA de ROMÂNIA.

 14. Matyasin Marta says:

  Dumnezeu s-o odihnească in pace pe Regina Ana !

 15. Mihalache Vasile says:

  Dumnezeu sa va ajute, sa ne ajute sa trecem peste acest mare necaz.
  Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

 16. Dr. Cecilia-Carmen Patrascan says:

  2016 este un an trist, oameni dragi, valorosi ne parasesc – acum Majestatea Sa Regina Ana – Calatorie lina in Eternitate, Majestate – drum bun spre LUMINA! Ne va fi dor de prezenta si prestatia Domniei Voastre, de suportul moral si material in momentele grele, prin eterna tranzitie ce-o trece Romania din vremea postbelica. Bunul Dumnezeu sa va daruiasca odihna in pace si iertare, intr-o vesnica iubire. Sincere condoleante Familiei Regale si Romaniei!

 17. Dumitru says:

  Regina Ana!!
  Suflet blând!
  Dumnezeu sa te odihnească in sanul lui Avraam!

 18. MonicaBanu says:

  Durerea care este in sufletul celor apropiati va ramine mereu in sufletul lor Din tot sufletul condoleante familiei Desi nascuta sub alt regim o stiu numai din cartile de istorie si am vazut-o cu ani in urma la Bruxelles Dumnezeu sa o odihneasca in pace

 19. Bordea Elena says:

  Dumnezeu să- o odihnească în pace pe Alteță Sa Regina Ana de România.. Sincere condoleanțe Majestăți Sale Regele Mihai și întregii Case Regale,în acest moment greu.

 20. Felicia Dumitru says:

  Sincere condoleanțe Majestatii Sale Regele Mihai si întregii Case Regale, in acest moment de grea încercare. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Majestatea Sa Regina Ana de România!Dumnezeu sa va întărească in greaua încercare.

 21. Maria Niculae says:

  Am pierdut o Regina pe care nu am cunoscut-o decit dupa trecerea in nefiinta.

  Pierderea este imensa, de nerecuperat. Tara a pierdut demnitatea , respectful so onoarea. Condoleante Regelui si Familiei Regale.

  Regrete eterne

  Dumnezeu sa o odihneasca pe Regina Ana si sa-i dea stralucirea ai lumina vesnica.

 22. Petre says:

  Condoleante familiei !!

 23. Dumnezeu să- o odihnească în pace

 24. Ioan Ionescu says:

  Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

 25. Pr. Iustinian Deac says:

  Impăratul Cerurilor să primească în odihna veșnică dimpreună cu drepții , sufletul roabei Sale , Majestatea Sa Regina Ana a României , iar pre cei rămași indureratul nostru Rege Mihai I al României și Familia Regală ,să-i întărească cu harul Său !
  Veșnică Pomenire !
  pr. Iustinian Deac
  Parohia Sfântul Vasile cel Mare
  Udine
  Italia

 26. Elena says:

  Sincere condoleanțe Majestatii Sale Regele Mihai si întregii Case Regale, in aceste momente de profunda tristete!

 27. Floare Garagau says:

  Bunul Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul nobil, Majestatii Sale, Regina Ana a Românie. Regret ca, noi romanii, am ratat sansa de a ne bucura de prezenta Majestatilor Sale regale in fruntea tarii, dupa 1989.

 28. Alexandra says:

  Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Regina noastra. Regrete eterne.

 29. O personalitate aparte, care a reusit sa reuneasca Romania sub semnul tristetii dar si al sperantei. Generatiile care vor urma dupa MS Regina Ana a Romaniei au datoria de a aduce Basarabia in trupul Tarii. Dumnezeu s-o odihneasca pe Regina noastra!

 30. Macavei Lia says:

  Sincere condoleante familiei Regale si mangaiere Majestatii Sale Regelui Mihai.Dumnezeu sa o aiba in paza sa pe Regina noastra Ana.

 31. stefan rudeanu says:

  Regrete,compasiune,tristete pentru Regina noastra!Dumnezeu sa o aiba in paza!

 32. DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE !

 33. Adrian Cacovean says:

  Foarte trist. Condoleante Familiei Regale a Romaniei!
  Cand moare Regina Romaniei e ca si cand iti moare mama.
  Dumnezeu sa o odihneasca!
  Regele nostru drag sa stie ca moartea nu exista in realitate.
  Ne revedem cu totii dincolo de moartea fizica, am fost acolo si confirm ca exista viata dincolo de sfarsitul obstesc.
  Stiu de ce sunt inca aici trimis inapoi.
  Majestatea Sa Regele Mihai Intaiul al Romaniei mai are ceva de facut in cortul sau trupesc si sa nu fie suparat pe asta. Acolo unde este Regina Ana, nu exista timp si spatiu si asteptarea ei va fi o clipa, fata de ani lungi aici pe Pamant.
  Eu nu mai vroiam sa ma intorc aici cat de frumos era acolo. Acum nu mai sunt suparat. Am reusit atat bine ca doctor, ca ma bucur fiecare zi. Traiasca Regele! Traiasca Regina! Traiasca Custodele Coroanei Romaniei, va iubim Principesa Mostenitoare!

 34. Cind un om de valoare paraseste aceasta lume se naste sentimentul ca o data cu el se duce ceva din siguranta lumii

 35. margaret says:

  Dumnezeu s -o odihneasca in pace !!Sincere condoleanze familiei regale !!

 36. Sorina says:

  Sincere condoleante Majestatii sale Regele Mihai si intregii Familii Regale!

 37. dora florescu says:

  sincere condoleante ! <3

 38. Pangrati Aneta says:

  Sincere condoleante pentru Majestatea Sa Regele Mihai si Casa Regala,este un moment dureros , noi romanii am avut parte prea putin sa o cunoastem pe Majesta Sa Regina Ana ,dar din interviurile luate ,ne-am dat seama de nobletea sufletului sau.Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

 39. Valentina Lupescu says:

  Cuvintele sunt de prisos ,a plecat asa cum a trait.modest si discret.Sincere condoleante familiei si ganduri bune de incurajare pentru MajestateaSa Regele Mihai !

 40. Sanda Florentina Popa says:

  Cati oare stiu ca odara cu trecerea dintre noi a Majestatii Sale Regina Ana, se mai ridica o data la ceruri Stefan cel Mare si Petru Rares ? Da, Ana de Romania e mai romanca decat cred unii, si, ce regret ca noi nu am putut face NIMIC pentru ea…pentru aceasta fire energica, rabdatoare si profunda, cu chip de gingasa floare…Principesa Anne Antoinette Francoise Charlotte Zita Marguerite, REGINA A ROMANIEI, nu te voi uita NICIODATA !

 41. S-a deschis cerul să primească un suflet nobil , blând şi curat al unui OM frumos – al Majestăţii Sale Regina Ana a României . O imensă pierdere, o mare suferinţă !
  Fie ca bunul Dumnezeu să Vă aşeze de-a dreapta lui pentru a putea veghea de acolo, de sus , asupra Familiei Regale şi a tuturor celor ce V- au iubit ! Dumnezeu să Vă odihneasca in pace !
  Toată compasiunea mea Majestăţii Sale Regelui Mihai şi întregii Familii Regale ! Sincere condoleanţe ! Dumnezeu, sä odihneascä in pace……
  Herzliches Beileid auch aus Deutschland, dem ganzen Königshaus Rumänien und I.M. König Michael I. von Rumänien
  Wir behalten I.M. Königin Anna von Rumänien in schöner Erinnerung…. Ruhe sanft in Frieden, Majestät…..
  Ihr, Dietmar Melzer
  aus Deutschland/Germany/Germania

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36961413
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate