Ceremonie militară și religioasă la Aeroportul Otopeni

Marți, 9 august 2016, începând cu ora 15.15, la Aeroportul Otopeni s-a desfășurat ceremonia militară și religioasă a sosirii sicriului Majestății Sale Defuncte Regina Ana a României. La ceremonie au luat parte Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, alături de Principele Radu, Principesa Elena, Alexander Nixon, Principesa Sofia și Elisabeta Maria Biarneix. Principesa Maria, care a însoțit sicriul mamei sale din Elveția în România, s-a alăturat Familiei Regale.

Sicriul a fost purtat pe brațe de soldați ai Brigăzii de Gardă 30 Mihai Viteazul, iar rugăciunea a fost rostită de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolitul Romano-Catolic de București, însoțit de Preasfinția Sa Episcopul Petru Gherghel și de un sobor de preoți și maici. A asistat la slujbă Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Nifon al Târgoviștei, Mitropolit Onorific, alături de un sobor de preoți ortodocși.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

3 comentarii

 1. Sincere condoleanțe Majestatii Sale Regele Mihai si întregii Case Regale, in acest moment de grea încercare. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Majestatea Sa Regina Ana de România!

 2. Maria Niculae says:

  Dumnezeu sa o odihneasca pe Regina Ana.

  Lacrimi si durere

  Condoleante Regelui si Familiei Regale

  Regrete eterne. Regina Ana va ramine vesnic in inimile poporului roman

 3. S-a deschis cerul să primească un suflet nobil , blând şi curat al unui OM frumos – al Majestăţii Sale Regina Ana a României . O imensă pierdere, o mare suferinţă !
  Fie ca bunul Dumnezeu să Vă aşeze de-a dreapta lui pentru a putea veghea de acolo, de sus , asupra Familiei Regale şi a tuturor celor ce V- au iubit ! Dumnezeu să Vă odihneasca in pace !
  Toată compasiunea mea Majestăţii Sale Regelui Mihai şi întregii Familii Regale ! Sincere condoleanţe ! Dumnezeu, sä odihneascä in pace……
  Herzliches Beileid auch aus Deutschland, dem ganzen Königshaus Rumänien und I.M. König Michael I. von Rumänien
  Wir behalten I.M. Königin Anna von Rumänien in schöner Erinnerung…. Ruhe sanft in Frieden, Majestät…..
  Ihr, Dietmar Melzer
  aus Deutschland/Germany/Germania-Siebenbürgen-Transilvania

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36156258
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate