Principesa Maria, vizită la centrul organizației umanitare Concordia

Vineri, 4 septembrie 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a vizitat centrul organizației umanitare Concordia, ferma din Ariceștii-Rahtivani, județul Prahova.

Aici, Alteța Sa Regală a vizitat Centrul de zi pentru copii și familii, Casa Alexandra, care are în îngrijire copii din medii defavorizate. Casa Alexandra oferă servicii de consiliere după școală, precum și terapie și programe educaționale pentru copii și părinții lor.

Principesa Maria s-a întâlnit, apoi, cu tinerii găzduiți de Casa Austria. Aici, sunt ocrotiți 23 de copii, care locuiesc în două module de tip familial. Aceștia primesc sprijin educațional și medical, dar și hrana zilnică și materialele de îngrijire personală.

De asemenea, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat Centrul pentru Educație și Formare Profesională Concordia. Centrul oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri defavorizați social prin organizarea unor cursuri cu o durată de până la doi ani pentru meseriile de brutar, patiser, cofetar, tâmplar, bucătar, chelner şi horticultor. La finalul cursurilor, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări și consiliere în găsirea unui loc de muncă.

Concordia este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de peste 24 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă.

Proiectele Concordia se derulează în București, Ploiești și Ariceștii – Rahtivani, județul Prahova și se adresează unui număr de peste 450 persoane în fiecare an.

 

2 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    Parcă prea des subestimăm puterea unei atingeri, a unui zâmbet, a unui cuvânt bun, a unui compliment onest, a actului de a-ți păsa de semenii tăi, a tuturor acelor lucruri mărunte care au mare potențial de a schimba o viață, uitând că unitatea este liantul care ne leagă ca umanitate, și că nevoia de unitate este cea mai profundă și mai nobilă necesitate a spiritului omenesc.
    “ Să te bucuri de bucuria altora și să suferi odată cu ei – astea sunt cele mai bune repere ale oamenilor.” – A. Einstein
    Toată admirația și prețuirea pentru Familia Regală a cărei viața nu se măsoară în timp , ci în noblețe și generozitate, pentru care generozitatea este o mână de ajutor întinsă de iubirea necondiționată, de afecțiunea și respectul pentru oameni, cărora este dispusă mereu să le împărtășească bucuriile, să le aline suferințele și să le îmbunătățească condițiile de viață. Trăiască Regele ! Stimă și considerație pentru Familia și Casa Regală a României !

  2. Roxana Gabriela Mateescu says:

    Reginele Romaniei au fost exemplu de devotament . Majestatile Lor si- au daruit intreaga afectivitate , capacitate mentala si activitate constructiva intru dezvoltarea societatii romanesti. Principesa Mostenitoare Margareta isi dedica intreaga existenta actiunilor caritabile , minunatelor actiuni culturale , mentinerii legaturilor externe. Suntem mandri de Familia Regala romaneasca si de implicarea tuturor membrilor Casei Regale in actiuni umanitare .

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30317258
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate