Imagini de la evenimentul dedicat laureatului Premiului Nobel, Ștefan Hell

 

Vineri, 4 septembrie 2015, la Palatul Elisabeta a avut loc o seară dedicată savantului german de origine română Ștefan Hell, care a primit Premiul Nobel pentru Chimie în anul 2014.

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare a conferit profesorului Hell, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Comandor.

Ulterior, în prezența unor eminenți oameni de știință din Europa, America, Asia și Australia, precum și a reprezentanților Academiei Române, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au oferit un dineu în onoarea laureatului Premiului Nobel.

Fotografii de Daniel Angelescu.

8 comentarii

 1. Cristina-Adriana Popescu says:

  Altetele Voastre Regale! Felicitari pentru evenimentul care ne face tuturor cinste! Profesorul Stefan Hell sa stapaneasca sanatos distinctia regala Ordinul Coroana României în grad de Comandor.

 2. Liliana Sora says:

  Datorăm respect și recunoaștere publică reușitelor remarcabile ale unuia dintre cei mai valoroși oameni, savantul de origine română – Ștefan Hell, laureat al Premiului Nobel pentru chimie – omul pentru care munca neîntreruptă, documentarea continuă, profesionalismul, voința , pasiunea și dăruirea, dorința de a reuși, motivația de a atinge potențialul maxim, modestia, etc. au fost și sunt cheile care au deschis ușa excelenței personale.
  Ordinul Coroana României în grad de Comandor , conferit în numele Majestății Sale Regelui Mihai I este , ca și Premiul Nobel, o distincție deosebită, o mare onoare, o recunoaștere oficială a meritelor , a valorii faptelor, este un semn de înaltă prețuire și apreciere.
  Invitat de onoare la un eveniment în Stockholm, găzduit de Familia Regală a Suediei, Ștefan Hell spunea: “… să îmbrățișăm cultura care vrea să găsească soluții la probleme ce par imposibile și haideți să ridicăm paharul în cinstea celor care fac acest lucru.”
  Și Familia Regală a României , pentru care cultura este o formă de viață,
  identifică modele care participă la reconstrucția morală a societății, promovează și susține excelența, recunoaște valoarea și îi prețuiește pe cei care o păstrează. ” Cultura e puterea cea mai tare de pe pământ și e o cetate nouă a unității naționale ” spunea Simion Bărnuțiu.
  Iată ce oferă Familia și Casa Regală a României – valori, modele, cinste, onoare, recunoștință, respect, înțelepciune, modestie, generozitate, încredere…, și toate la un loc , educație, cultură și civilizație , integritate, demnitate și mândria de a fi român. Trăiască Regele ! Trăiască Familia și Casa Regală a României !

 3. MARIA says:

  Minunat !

 4. Viorica M. says:

  Toata stima, tuturora!

 5. Olteanu Mihaela Daniela says:

  Altetele Voastre Regale! Acceptati , va rog, stima si respectul meu pentru toata activitatea Casei Regale a Romaniei de incurajare a stiintei si culturii!
  Traiasca Regele!

 6. Roxana Gabriela Mateescu says:

  Cand reprezentarile vizuale ramplaseaza cuvintele , surasul PRINCIPESEI MARGARETA este estetica ce scrie pagina de istorie din minunata carte care inmanunchiaza evenimente deosebite intr- un ambient Regal. Chipul suav, nobil al PRINCIPESEI este raza luminescenta spre viitor. Tenacitatea si daruirea Altetei Sale sunt doar cateva din trasaturile definitorii spre a mea sperare intr- un viitor Monarhic. Evenimentul a fost minunat , invaluit intr- o sublima aura stralucitoare.

 7. Daica Gratiela says:

  Stima si mjandri pentru Casa Regala a Romaniei.Evenimentele dedicate unor personalitati romane din tara sau strainatate abunda de frumusete sufleteasca.
  In acele momente,putin prezentate de masmedia,imi bucura sufletul.Frumos si distins.
  Evenimente deosebite.

 8. Comentarii pe Facebook says:

  Fanica Doncea In sfarsit avem si noi pe cineva care ne reprezinta si sa nu ne fie rusine . Pentru noi este un exemplu bun .
  #
  Mihaela Georgescu tot respectul
  #
  Teodora Witowski Romanii au mult potential!! Din pacate foarte multi oameni valorosi nu si-l investesc in patria mama. De ce? Pentru ca acasa nu se promoveaza adevaratele valori.
  #
  Simionescu Viorica Toata admiratia !
  #
  Mihaela Petrescu SINCERE FELICITARI PT EVENIMENTUL CREAT
  #
  Roxana M. Gabriela Minunate sunt evenimentele gazduite de Casa Regala . Imaginile sunt graitoare iar stralucirea PRINCIPESEI MARGARETA confera luminescenta , caldura , delicatete evenimentului.
  #
  Elena Criveanu Prima DOAMNA a Romaniei este Principesa Margareta.
  #
  Gyori Agneta corect…………………..
  #
  Soare Simona Marina Tot respectul pentru familia regala…oameni de valoare..
  #
  Ioan Secrieru TOT RESPECTUL SI GRATITUDINEA FATĂ FAMILIA REGALA A ROMÂNIEI PENTRU ACTIUNILE MEMORABILE IN CARE ESTE IMPLICATĂ
  #
  Carolina Brend Respectul meu pentru familia regala a Romaniei!Pacat ca s-au pierdut aproape 26 de ani intr-o republica care nu ne reprezinta .
  #
  Eugen Dorel Popa TRAIASCA REGINA NOASTRA
  #
  Ioana Merisanu Tot respectul pentru familia regala a României.
  #
  Ludmila Negulescu Frumoasa, distinsa, prezenta.
  #
  Dana Stanoae Respect respect , respect!

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 34370897
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate