Principesa Maria, vizită în Republica Moldova, 17-19 mai 2016

În zilele de 17-19 mai 2016, Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a aflat într-o vizită în Republica Moldova. Este prima vizită a Principesei Maria în Republica Moldova.

A fost a patra vizită oficială peste hotare a Familiei Regale a României în anul 2016. În luna aprilie, Principele Radu a vizitat Republica Turcia și apoi Republica Moldova, iar în aprilie-mai Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Regatul Suediei.

Marți, 17 mai, Principesa Maria a vizitat Academia de Studii Economice din Chișinău. Aici, Alteța Sa Regală l-a întâlnit pe rectorul Academiei, domnul prof. univ. dr. Grigore Belostenicic, care i-a prezentat instituția de învățământ și istoria acesteia. În cursul aceleași zile, Principesa Maria a vizitat Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău, aflat sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu. Principesa Maria a fost impresionată de talentul elevilor și i-a felicitat pentru picturile desăvârșite.

Miercuri, 18 mai, Alteța Sa Regală a vizitat localitatea Ialoveni. Aici, Principesa Maria a avut o întrevedere cu primarul orașului, domnul Sergiu Armașu. La primăria orașului Ialoveni, Alteța Sa Regală a depus o coroană de flori la monumentul eroilor căzuți în Războiul de Independență. De asemenea, Alteța Sa Regală a vizitat Casa Comunitară din Ialoveni. Cu această ocazie, directorul Casei Comunitare, doamna Tatiana Vrăjmaș, a prezentat Principesei Maria situația copiilor cu dizabilități neuro-psiho-motorii din Republica Moldova și modalitățile de incluziune a acestora în sistemul educațional. În final, Alteța Sa Regală a asistat la un mic spectacol susținut de elevii grădiniței „Licurici” din Ialoveni.

În cursul aceleiași zile, Principesa Maria a vizitat Combinatul de Vinuri de la Mileștii Mici. Combinatul acoperă peste 50 de kilometri de galerii subterane transformate în depozite vinicole. În cadrul acestei vizite, Alteța Sa Regală a fost însoțită de Președintele Raionului Ialoveni, domnul Anatolie Dimitriu și de primarul orașului Ialoveni, domnul Sergiu Armașu.

Joi, 19 mai, Principesa Maria a vizitat Mânăstirea Curchi și Schitul Adormirii Maicii Domnului din satul Butuceni.

Imagini din cadrul vizitei:

 Academia de Studii Economice din Chișinău

Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău

Primăria orașului Ialoveni

Casa Comunitară din Ialoveni

Grădinița „Licurici” din Ialoveni

5 comentarii

 1. Gabriela Bucur says:

  RESPECT!

 2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  FIECARE VIZITA FACUTA DE UN MEMBRU AL FAMILIEI REGALE IN TERITORIILE LOCUITE DE ROMANI SI DETRUNCHIATE DE TARA, CONSTITUIE O DOVADA CA NU AM UITAT TRADITIILE SI ISTORIA COMUNA. PENTRU ACEASTA AUTORITATILE GUVERNAMENTALE ROMANE AR TREBUI, PRIN TOATE MIJLOACELE SA SPRIJINE PE ROMANII DIN ACESTE TERITORII, PE LANGA CEI DIN REPUBLICA MOLDOVA SI PE CEI DIN UCRAINA SI SERBIA.
  MAJESTATEA SA REGELE MIHAI ESTE REGELE TUTUROR ROMANILOR !
  TRAIASCA REGELE ! ONOARE ASR PRINCIPESEI MARIA !

 3. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Fiecare vizita a membrilor Familiei Regale a Romaniei este menita sa ii faca pe Romanii de pe ambele maluri ale Prutului sa nu uite faptul ca sunt parte din trupul aceleiasi Tari: Romania! Nu vor exista doua state romanesti decat atata timp cat mintile noastre vor permite acest lucru.

  Familia Regala demonstreaza ca nu ii uita pe Romani si ca va veni un moment al Istoriei noastre cand Prutul nu va mai fi mentionat decat ca un simplu afluent al Dunarii.

  Multe felicitari ASR Principesei Maria a Romaniei!

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  Este o mare bucurie pentru mine sa vad adanca implicare a Altetei Sale Regale Principesei Maria in tot ceea ce tine de activitatea Casei noastre Regale. Este de altfel ceva normal sa se intample astfel, de vreme ce Alteta Sa s-a stabilit definitiv in Romania. Vizita in Moldova de peste Prut i-a oferit Altetei Sale ocazia sa-i cunoasca si pe fratii nostri moldoveni, intre care sunt sigura ca s-a simtit ca acasa.

  Multele indatoriri zilnice ale Membrilor Casei noastre Regale vor avea in Principesa Maria un mare ajutor si un “soldat” mereu la datorie.

  Un cuvant de lauda trebuie spus si pentru tinutele excelente ale Altetei Sale in toate ocaziile, inclusiv cu ocazia acestei vizite in Moldova.

 5. […] Maria a vizitat pentru prima oară Republica Moldova în mai 2016. A fost a zecea vizită a Familiei Regale în Republica Moldova. Alteța Sa Regală a vizitat […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47230336
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate