Principesa Maria, vizită în cartierul Mimiu, Ploiești

Miercuri, 18 noiembrie 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat cartierul Mimiu din orașul Ploiești. Aici, Alteța Sa Regală le-a oferit daruri familiilor nevoiașe. Astfel, cu sprijiinul Asociației Casa Majestății Sale și Herlitz România, părinții și copiii au primit pachete cu alimente, produse necesare casei, precum și rechizite școlare.

Familiile vizitate de Alteța Sa Regală beneficiază de îngrijire din partea Centrului de zi pentru copii și familii al Organizației Umanitare Concordia, Casa Alexandra. Centrul are în îngrijire copii din medii defavorizate și oferă servicii de consiliere după școală, precum și terapie și programe educaționale pentru copii și părinții lor.

Principesa Maria a vizitat, apoi, Școala de Meserii Concordia din Ploiești. În cadrul școlii, tinerii au posibilitatea de a învăţa una dintre meseriile de brutar, patiser, cofetar, bucătar, ospătar, tâmplar, agricultor sau horticultor. Prin intermediul școlii, au fost înfiinţate 72 de locuri în atelierele de formare profesională. La terminarea acestor cursuri, are loc o evaluare de către o comisie externă, autorizată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în urma căreia absolvenţii vor primi o diplomă recunoscută în Uniunea Europeană.

Concordia este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de peste 24 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate pentru o viață independentă și autonomă.

Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj Organizației Umanitare Concordia în cursul lunii septembrie a acestui an.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

 

8 comentarii

 1. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Este deosebit de generos gestul facut de ASR Principesa Maria a Romaniei. A demonstrat inca o data, la fel ca intreaga Familie Regala, faptul ca Regalitatea este in folosul intregii Natiuni indiferent de starea materiala sau sociala a oamenilor la care se raporteaza. Acest popor in ultimele decenii a fost mintit, batjocorit, furat intr-o asemennea maniera si proportii incat este pur si simplu o minune ca mai are puterea de a spera. Felicitari Organizatiei Umanitare Concordia!

 2. Magda Teodorescu says:

  Principesa Maria face un gest nobil si nu se uita ca imbratiseaza tigani sau caini vagabonzi. Sunt oameni necajiti, fara speranta, dar trebuie si educati, trebuie facute programe si supravegheate cu atentie.

 3. Cristian Sandu says:

  Atitudine superba, cu adevarat regala a ASR Principesei Maria a Romaniei!

 4. Mihai says:

  Uau. Eu locuiesc in acel cartier, tot ce pot spune este ca sunt scarbita de nesimtirea si tupeul tiganilor de acolo, de mizeria facuta, de cum arunca pampersi si alte lucruri murdare pe jos si esti obligat sa le ocolesti, de cum sparg sticle in ambitie in mijlocul drumului, de cum te privesc cand treci cu masina si doamne fereste sa se dea la o parte vreun pic…poate poate iese o cearta, etc. Iar cand se da ceva de pomana sunt primii si fac pe “necajitii”. In concluzie, vizitele astea ar trebui facute in mai multe orfelinate nu la lenesii astia care traiesc doar din ajutoare si pensii luate pe te miri ce certificate si care au distrus un cartier – colonia astra, au furat tot ce era pana si portile oamenilor.

 5. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  VIZITA ESTE O ATITUDINE SPECIFICA A FAMILIEI REGALE !
  DORINTA MEA ESTE CA SI LOCUITORII SA VINA IN INTAMPINARE PRIN MODUL DE GOSPODARIRE SI DE TRAI CIVILIZAT.
  SE PARE CA MULTI SE COMPLAC IN ATITUDINEA DE POMANAGII PE SEAMA SOCIETATII !

 6. Răspunsuri pe Facebook says:

  Mircea Comanescu MIMIU un nume si un loc evitat de toti politicienii de 25 de ani…si uite ca cineva nu a uitat ca acest loc exista! TOT RESPECTUL!
  #
  Ioan Secrieru IMPLICARE REGALĂ
  #
  Ionut Rares Imaginile fac mai mult de cât toate cuvintele scrise vreo datã pe pãmânt!
  #
  Jitianu Stefan Principesa Maria, o demnă mlădiță a Regelui Mihai I ! Trăiască Casa Regală a României !
  #
  Liliana Tanascu Traiasca Familia Regala a Romaniei!
  #
  Anton Romila Respect.
  #
  Emil Ciobanu Familia regala a Romaniei de-a lungul istoriei a fost mereu alaturi de popor in special alaturi de cei aflati in nevoi, alaturi de raniti pe front nu ca politicienii ce nu-si vad decat interesele proprii
  #
  Corneliu Eugen Moraru Frumos, felicitari!
  #
  Tudor-Daniel Vîjaică Respect
  #
  Ion Tohaneanu Uite ca si amaratii din MIMIU au parte de putina atentie !
  #
  Angela Niculescu Gesturi frumoase facute cu discretie
  #
  Piroska Varga sint adevarate printese al romaniei
  #
  Alex Nevarez Beautiful pictures and it is good to see that Princess Maria is out there getting to know the communities of Romania.
  #
  Arpi Romanu Doar cand comunici cu poporul,
  poti spune ca lucrezi pt popor,
  poti spune ca poporul traieste
  invata, se vindeca, iubeste.
  Traiasca Familia Regala .

 7. ciulin gheorghe says:

  sangele de rege nu se face apa.cartierul mimiu este locul unde s a nascut si a copilarit tatal meu.am amintiri care nu se vor uita niciodata din acest cartier.

 8. Gabi says:

  Frumos contrastul din fotografia nr. 7 : Alteta sa preocupata de un copil iar alaturi un domn care sta cu mainile in buzunare, in fata unei doamne.
  P.S.
  Senzorul aparatului foto necesita o curatare (punctele de praf / mizerie sunt vizibile mai ales la contrastul cu cerul din aceeasi fotografie)

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 35093150
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate