Seara Clubului Regal al Medicilor, 18 noiembrie 2015

Miercuri a avut loc, la Palatul Elisabeta, Seara dedicată Clubului Regal al Medicilor. Cu această ocazie, organizației i-a fost remis, în numele Majestății Sale Regelui, certificatul care conferă atributul regal acestei organizații de breaslă.

Fondat recent pentru a oferi o platformă de dialog profesional diverselor specialități din  medicina românească, Clubul Regal al Medicilor a organizat anul acesta primul său congres internațional. Au fost prezenți 500 de medici din șapte țări ale lumii.

Principele Radu a înmânat certificatul, în numele Majestății Sale, a găzduit seara și a transmis, din partea Familiei Regale, sugestia ca organizația să cuprindă, începând din anul 2016, medici din Republica Moldova.

În cursul anului viitor, Clubul Regal al Medicilor va organiza un nou congres internațional și va efectua o vizită la Chișinău, pentru a include în dialogul profesional colegii lor de dincolo de Prut.

Fotografii de Daniel Angelescu.

3 comentarii

 1. Liliana Sora

  Medicina este cea mai nobilă artă pentru că „ este știința și conștiinţa încălzite de iubire față de oameni “ cum spunea Iuliu Hațieganu.
  Este domeniul în care se întâlnește „…umanul cu divinul. Divinul se apropie prin grație , iar umanul prin – venerație . Deasupra tuturor există Dumnezeu. “
  Respect profund și stimă deosebită pentru medicul care știe, crede și este în același timp „… un savant care iubește din tot sufletul știința medicală, adică știința omului; să fie o ființă care se jertfește pentru alții , până la moarte și, în sfârșit , să fie un învățător al omenirii sau mai bine zis , un apostol al moralei ” cum spunea marele om de știință prof. dr. Nicolae Paulescu.
  Admirație și prețuire pentru Familia Regală , pentru care binele , valoarea și excelența sunt condiții necesare și esențiale ale vieții sociale care au fost , sunt și vor fi mereu garantate de monarhie. Trăiască Regele !

 2. gabriela

  cred ca s-a strecurat o greseala in text..s-a emis in loc de s-a remis”..pentru ca inteleg ca de abia acum organizatia a primit-o…si nu cred ca ar fi motive sa-i fie remisa…:)

 3. Răspuns doamnei Gabriela

  Doamnă Gabriela, vă mulțumim pentru mesaj. În buletinul nostru de presă nu s-a strecurat nicio greșeală. Formularea “s-a remis” a fost folosită în sensul de “s-a înmânat” sau “s-a predat”. Este în perfectă concordanță cu dicționarul limbii române.

  Secretariatul Regal

Lasa un comentariu

© 2007-2019 © 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 24846804
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate