Principesa Alix, In Memoriam

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a aflat cu tristețe despre trecerea la cele veșnice a Alteței Sale Regală Principesa Alix de Ligne, născută principesă de Luxemburg și de Bourbon-Parma.

Principesa Alix a fost fiica mezină al Marii Ducese Charlotte de Luxemburg și a Principelui Felix de Bourbon-Parma și s-a născut la 24 august 1929, la Castelul Berg din Luxemburg. A fost sora Marelui Duce Jean și mătușa actualului suveran luxemburghez, Marele Duce Henri.

Principesa Alix a fost vara primară a Reginei Ana a României și a fost, pe tot parcursul vieții, foarte aproape de Familia Regală română. Fiica sa, Principesa Anne de Ligne, a lucrat mai mulți ani în București, ca adjunct de șef de misiune a Uniunii Europene. Principesa Alix a vizitat România în mai multe ocazii.

Principesa de Ligne a închis ochii în ziua de 11 februarie 2019, la Castelul Beloeil din Belgia, reședința familiei princiare de Ligne.

Majestatea Sa Margareta a transmis familiei îndoliate condoleanțe și compasiune din partea Familiei Regale a României.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

2 comentarii

  1. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI

    DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE IAR AMINTIREA PERSONALITATII SALE SA FIE VESNICA !

  2. Diana Lucia Zotescu

    Condoleante Familiei Ducale de Luxemburg pentru greaua pierdere suferita.

    Am avut deosebita onoare si incantare de a o cunoaste, cu ocazia unor evenimente oficiale diplomatice, pe fiica marii disparute, Alteta Sa Principesa Anne de Ligne, la inceputul anilor 2000, pe cand se afla in Romania la Reprezentanta Uniunii Europene, ca adjuncta a ambasadorului UE in Romania Jonathan Scheele, a carui sotie Sarah devenise – cu sprijinul direct si interesat al Premierului roman de la acea ora, Adrian Nastase – presedinta IWA, organizatie internationala a carei membra fondatoare eram si sunt si in prezent. Principesa Anne de Ligne m-a impresionat profund prin deosebitul sau tact diplomatic, prin demnitatea modului in care si-a indeplinit misiunea (tinandu-se departe de intrigile si masinatiunile ‘umbroase’ ale vietii la varf din Romania acelor ani – performanta ce nu poate fi asociata si cu activitatea sefului sau, J. Scheele – presa romana a amendat la timpul respectiv derapajele acestuia).

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25580767
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate