Souveraine en République

Articol apărut în Revista Royaliste, 1-14 ianuarie 2019, la începutul președinției României la Consiliul Uniunii Europene

4 comentarii

 1. C.Stefanescu

  Cum se face , oare, ca ne arata cei din afara tarii adevarul care ne intra ca o barna in ochi dar noi nu-l vedem?! Clar, concis si mai ales adevarat! Traiasca Regina Margareta a Romaniei!

 2. Un presedinte pe care-l apuca tremuratul incontrolabil cu privire la orice subiect care vizeaza Monarhia Constitutionala . Nu ar fi stricat o traducere macar in limba engleza a acestui articol . Da , avem o Mare Regina intr-o “republica de tip stalinist” , intrebarea este daca are curajul cineva in aceasta tara sa ne intrebe si pe noi…poporul daca dorim asa ceva sau dupa cum spunea Majestatea Sa , Regele Mihai 1 , “vreti voi sa traiti intr-o republica instituita de rusi?”
  Cuvinte foarte intelepte dar se pare uitate in ziua de azi…..vad ca asociatiile de sustinere a Monarhiei tac….de mai mult de un an de zile iar aceasta tacere doare…..
  Si in final….un frumos articol provenit dintr-o tara care i-a interzis Majestatii Sale sa tina o banala conferinta de presa in 1948…..de ce oare le-a fost frica cumva ca Marele Nostru Rege , Dumnezeu Sa-l odihneasca ar fi spus ceva de cuvantul “republica instalata cu forta” ? sau de comunisti ?
  Merita reflectat……
  Cele mai alese ganduri.

 3. militaru adrian

  la aceasta ora–casele regale sunt un model de civilizatzie shi stabilitate//vz. Danemarca,Suedia,Norvegia,Belgia,Olanda,UK,Japonia,Thailanda,Bhutan,Sultanatul Brunei/

 4. Diana Lucia Zotescu

  Un articol magistral scris de un jurnalist francez, cetatean al unei tari care a adus Europei – si nu numai – darul otravit al Comunei din Paris care a descapatanat nu doar capete regale si nobiliare din Hexagon, servind de model bolsevismului rusesc, dar si conceptul de ‘commune’, ‘communard’, ‘propriete en commune’ si, mai apoi, odiosul ‘communism’, concept perfectionat pana la abjectie de Revolutia bolsevica si de adeptii sai de mai tarziu, care au strivit sub cizma totalitarismului rosu viitorul multor tari, inclusiv pe cel al Romaniei.

  Desigur, nu neg faptul ca atat Franta cat si Rusia gemeau sub o monarhie absolutista, iar popoarele lor abia isi trageau suflul, fapt ce a exacerbat spiritul de revolta, dar de aici pana la a considera drept justificate crimele ce au adus ‘la republique’ in ambele tari este a cale astronomica.

  Contrar celor de mai sus, Monarhia din Romania i-a redat poporului roman (redus de domniile anterioiare fanariote, impuse de Imperiul Otoman, la stadiul de mana de lucru supusa si de platitor de biruri) suflul si confortul teritorial, economic, cultural si spiritual, redandu-i stima de sine si constiinta de apartinator al statutului de european.

  Poate ca acesta ar fi unul din multele motive pentru care Monarhia, Regele / Regina, Coroana, Stema Regala si tot ceea ce semnifica regalitatea au revenit cu forta in constiinta regasita a romanilor. Pentru ca, mai presus de toate, Monarhia inseamna pentru noi apararea adevarului istoric nealterat, atat de indelung ascuns.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26139646
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate