Majestatea Sa a vizitat Aeroportul Internațional Otopeni

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și ASR Principele Radu au vizitat astăzi departamentele tehnice ale Aeroportului Internațional Henri Coandă de la Otopeni, cea mai importantă poartă de intrare în țara noastră a vizitatorilor străini. În cele șase luni de președinție a României la Consiliul Uniunii Europene, aeroportul va primi patruzeci de mii de reprezentanți UE, în cadrul diverselor întâlniri la nivel înalt.

Vizita a început la Salonul Oficial al aeroportului, acolo unde sunt primite zilnic delegațiile europene. Salonul a fost complet refăcut încă din luna decembrie 2018. Cuplul regal a mers apoi pe una dintre platformele în aer liber, pentru a asista la momentul tehnic și electronic de deplasare a unei aeronave spre poziția de decolare.

În continuare au fost vizitate spații din aeroport, destinate publicului călător. Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au stat de vorbă cu pasagerii de la porțile de îmbarcare.

A fost vizitat apoi noul punct de acces dedicat președinției Consiliului UE, organizat pentru numeroasele delegații care ne vizitează țara în prima jumătate a anului.

În continuare, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat două dintre ghișeele de check-in.

Cel mai interesant moment al vizitei a fost întâlnirea cuplului regal cu specialiștii de la Turnul de control aerian ROMATSA. Turnul a fost vizitat de Regele Mihai I și de Regina Ana în anul 1997. Câțiva dintre angajații de atunci au fost prezenți la vizita de astăzi a Majestății Sale.

După vizita din Turnul de control, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat sălile de simulare electronică ale turnului și s-au întâlnit cu instructori și cursanți aflați la pregătirea de specialitate. Centrul de simulare electronică este unul dintre cele mai performante din lume și a fost realizat integral de o echipă de specialiști români. Într-un an, din Turnul de control de la Otopeni sunt dirijate 300,000 de zboruri.

 ©Daniel Angelescu

6 comentarii

  1. ALEX98 says:

    I support all the monarchies around the world as I’m the monarchist!

  2. Sunt bucuros că Majestatea Sa și-a reluat prezența publică. Ne-a lipsit, chiar și pentru un răstimp atât de scurt.

  3. […] Majestatea Sa a vizitat Aeroportul Internațional Otopeni […]

  4. Diana Lucia Zotescu says:

    Ma bucur oridecateori o vad pe Majestatea Sa Regina noastra si pe Principele Consort vizitand obiective de interes national, pentru ca astfel se reitereaza si mai ferm implicarea Sa si a Familiei Regale in viata tarii, atat cea oficiala cat si cea profunda. Si, uitandu-ma la fetele romanilor prezenti in cadrul vizitei, constat cu bucurie ca romanii s-au despartit de ‘morga’ sobra de odinioara si au re-invatat sa zambeasca. Sincer, nu de fatada. Asta spune multe.

  5. Doresc ca Principesa Margareta sa desemneze pe cineva din casa regală daca nu chiar Mj sa sa instaureze monarhia in tara,este dorința întregului popor dar mai mult decât asta este o necesitate urgenta pt a mai salva tara si Esențele bune ale unei nații asa cum și-a dorit Mj sa Regele nostru Mihai 1 de Romania. Aveti susținerea mea si a unui popor întreg care așteaptă sa se regăsească iar sub un singur steag ținut de o mâna de fier

  6. […] Familia Regală a vizitat Aeroportul Internațional Henri Coandă de la Otopeni, spațiile pregătite pentru delegațiile europene, dar și cele destinate publicului călător, turnul de control și simulatorul pe care se pregătesc controlorii de trafic. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 35093289
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate