Majestatea Sa a vizitat Arhivele Naționale ale României

Majestatea Sa a continuat șirul vizitelor instituționale, începute în ianuarie 2018. Joi, 14 februarie 2019, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat Arhivele Naționale ale României.

Directorul instituției, dl Cristian Anița, a întâmpinat cuplul regal la intrarea în sediul central al arhivelor, din Bulevardul Regina Elisabeta. Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au vizitat cele două săli de studiu pentru public și expoziția din holul mare, dedicată Centenarului Primului Război Mondial.

În sala mare de la etaj, Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit cu specialiști ai arhivelor și au vizionat documente din amplul Fond al Casei Regale (documente oficiale legate de Independență și Marea Unire, acte de stare civilă, scrisori, fotografii și, mai ales, pagini de jurnal).

În încheierea vizitei, cuplul regal a petrecut timp alături de specialiștii în restaurarea cărților, documentelor și sigiliior (unele dintre ele datând din secolul al XIII-lea), iar apoi au vizitat arhiva cu documente economice, agrare și cea a microfilmelor cu arhivă românească aflată în capitale ale Europei.

Regele Mihai și Regina Ana au vizitat Arhivele Naționale în luna mai 2006.

Fotografii de Daniel Angelescu

3 comentarii

 1. […] Majestatea Sa a vizitat Arhivele Naționale ale României […]

 2. Majestate, admir CURAJUL moral pe care Majestata Voastra l-a avut de a vizita Arhivele Nationale Ale Romaniei si dezinvoltura cu care ati pasit pe langa capitole ale Patriei unele glorioase, dar altele mai putin glorioase. Imi dau seama ca nu a fost asa usor in anumite momente din timpul vizitei Majestatii Voastre de a citi cu proprii ochi anumite documente. Cu acelasi curaj doresc ca Majestatea Voastra sa mearga mai departe pe drumul spre Sala Tronului de la Palatul Regal din Bucuresti care se afla vis-a-vis de comoara culturala a Regatului Romaniei – Atheneul Roman – este deschis Majestatii Voastre catre Tronul Regatului Romaniei.
  Dumnezeu si natiunea iubesc pe Majestatea Voastra
  Asa sa ne ajute Dumnezeu
  Emilian T.Vandenboer

 3. Liliana Sora says:

  ”Arhivele nu sunt simple depozite de acte vechi, ci adevărate laboratoare de cercetare ştiinţifică” spunea Nicolae Iorga.
  Tot respectul şi toată consideraţia pentru Familia Regală , întotdeauna aproape de oameni, de instituţii de cultură, de artă, de educaţie , sănătate, etc. pentru care , ,,înţelepciunea înseamnă cunoaşterea bazată pe discernământ, îmbinată cu fapte nobile şi o gândire vrednică de laudă.’’

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 34371316
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate