Ora Regelui CCCXXIX

TVR a prezentat sâmbătă, 16 februarie 2019, a trei sute douăzeci și noua ediție a emisiunii “Ora Regelui”. A fost redifuzarea ediției din 10 noiembrie 2018.

Proiectul cultural ”Regina – soldat”. Fotografiile inedite ale Reginei Maria sunt povestea de vitejie și noblețe a Reginei care a demonstrat, cu un veac în urmă, că un om hotărât, cultivat și fermecător poate schimba cursul istoriei.

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au fost în Alsacia pentru a onora memoria soldaților români uciși în lagărul de prizonieri ai armatei germane. Custodele Coroanei a dorit să aducă omagiu localității Soultzmatt, care a donat Guvernului României, în anul 1919, locul pe care fusese așezat lagărul, pentru a fi transformat în cimitir militar românesc.

Fundația Invictus Games din Marea Britanie care se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Harry, a inspirat Familia Regală română în a sprijini participarea militarilor români la Jocurile Invictus. Anul acesta, echipa României a cucerit cinci medalii la Sydney. Cei 15 militari, veterani ai teatrelor de operații din Irak și Afganistan, s-au aflat în competiție cu 500 de sportivi din 18 țări.

În ”Ora Regelui”, o parte a Concertului Regal la care a participat violonista Anna Trifu alături de Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Concertul Caritabil al ”Fundației Principesa Margareta a României” este cel pe care fiica cea mare a Regelui l-a dăruit pentru prima oară tatălui său, cu 11 ani în urmă.

Prezintă: Bogdan Șerban-Iancu
Redactori: Valentina Băințan, Sandrino Gavriloaia
Producător: Lidia Voicu / Realizator: Cristina Ionescu

2 comentarii

  1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

    Voi urmări, așa ca întotdeauna, cu mare plăcere și interes.Trăiască MS Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

  2. Viorica Mwais says:

    “Every man is guilty of all the good he did not do.”
    Voltaire

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 35093162
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate