Principele Radu în Republica Moldova, februarie 2015

Știre Chișinău, 23 februarie 2015

Alteța Sa Regală Principele Radu efectuează, în zilele de 23 – 24 februarie 2015, o vizită în municipiul Chișinău.

Luni, 23 februarie 2015, Principele Radu a fost primit de Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Chiril Gaburici, la sediul Guvernului. În aceeași zi, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Andrian Candu. Alături de Alteța Sa Regală s-a aflat Principele Nicolae.

De asemenea, Principele Radu a avut o întrevedere cu primarul municipiului Chișinău, domnul Dorin Chirtoacă. Alteța Sa Regală s-a întâlnit la Academia de Științe a Moldovei cu domnul Gheorghe Duca, Președintele Academiei de Științe, precum și cu membrii conducerii Academiei.

În cadrul vizitei la Chișinău, Principele Radu a depus o coroană de flori la statuia lui Grigore Vieru.

Principele Radu vizitează marți, 24 februarie 2015, Academia Militară “Alexandru cel Bun” și Comitetul Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Alteța Sa Regală va avea întâlniri cu Î.P.S. Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove și cu Î.P.S. Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

De asemenea, Principele Radu va lua parte la dineul oferit de domnul primar Dorin Chirtoacă. În cursul vizitei, Alteța Sa Regală va avea întrevederi cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova, ai Corpului Diplomatic, precum și cu personalități ale societății civile.

8 comentarii

 1. stelian r. says:

  Traiasca Familia Regala a Romaniei ! Nimic fara Dumnezeu !

 2. Cristian says:

  Traiasca Monarhia!!!

 3. Emilian T.Vandenboer says:

  Altetei Sale Regale Printului Radu al Romaniei

  cu adanca stima rog pe Alteta Sa Regala de a primi felicitarile mele din inima pentru acest pas deosebit de important in a se intalni cu d-l Gaburici – Primul Ministru care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Basarabiei. Domnul Gaburici este o persoana mai putin cunoascuta pe scara internationala dar care poate avea o influenta deosebita in relatiilor oamenilor de pe cele doua maluri ale Prutului. Felicitarile apartin Altetei Voastre pentruca ati fost prima personalitate de la Bucuresti care s-a intalnit cu d-l Gaburici. Sa-mi fie ingaduit insa cu placere constat ca d-l Gaburici a purtat un interes deosebit fata de aceasta intalnire – se vede clar din fotografie – ceece ne dau speranta ca se va realiza ceece MS Regina Maria impreuna cu corpul diplomatic superb romanesc deja o data a realizat in istorie. Dorim sa depunem eforturi si suntem alaturi de Casa Regala de Romania cu adanca stima si recunostinta pentru toate eforturile pe care le depune necontenit pentru binele neamului nostru si pentru Patria noastra iubita.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu care Si-a indreptat privirea spre Romania
  Nimic fara Dumnezeu !
  Emilian T.Vandenboer

 4. […] amenţionat că Casa Regală a României a avut întotdeauna o contribuţie deosebită pentru dezvoltarea Republicii Moldova, oferind […]

 5. […] una a nepotului Regelui Mihai, Nicolae, (pe atunci Principele Nicolae) și una a Principelui Radu. Principele Radu s-a întâlnit atunci cu Prim-ministrul Chiril Gaburici și a vizitat Primăria Municipiului […]

 6. […] Regelui Mihai, Nicolae, (pe atunci Principele Nicolae) și una a Principelui Radu. Principele Radu s-a întâlnit atunci cu Prim-ministrul Chiril Gaburici și a vizitat Primăria Municipiului […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347836
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate