Comemorarea Papei Ioan-Paul al II-lea

Pentru a onora memoria Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, Alteța Sa Regală Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Custodele Coroanei la Catedrala Sfântul Iosif. Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Mitropolit Aurel a condus slujba oficiată cu ocazia sărbătoririi unui sfert de veac de la vizita Papei Ioan-Paul al II-lea în România. La slujbă au luat parte Eminența Sa Cardinalul Péter Erdö, primatul Bisericii Catolice din Ungaria, și Excelența Sa domnul Emil Constantinescu, președintele României (1996-2000).

Principele Radu a fost însoțit de șeful Casei Majestății Sale, doamna Constanța Iorga, și de cancelarul Casei, domnul Traian Sârcă.

Casa Regală a României și Sfântul Scaun

Cetatea Vaticanului 1999
Cetatea Vaticanului 2003
Cetatea Vaticanului 2003

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Am avut deosebita onoare de a fi fost invitata de catre ‘Comunita de Sant Eggidio’ (organizatie din Italia implicata in organizarea acelei vizite memorabile a Marelui Pontif in Romania – prima din istoria tarii) sa particip la aproape toate activitatile din preambulul dar si, mnai ales, la cele ce s-au derulat in timpul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea: slujba din Parcul Izvor; conferintele de la Palatul Parlamentului; conferintele de presa cu prelati catolici si ortodicsi unde cei din urma au avut de raspuns la multe intrebari incomode ale jurnalistilor romani si straini legate de felul in care BOR intelegea, la vremea aceea, sa rezolve – sau nu – problema colaborationismului unor purtatori de sutana cu securitatea in timp ce alti confrati ai lor (precum Monseniorul Ghika si altii, din toate confesiunile) isi sfarseau cu demnitate viata in inchisorile comuniste; receptia oferita la Palatul Cotroceni de Presedintele Emil Constantinescu, etc.

    Personalitatea puternica a Papei Ioan Paul al II-lea, bunatatea pe care o emana prin cuvintele si glasul Sau si prin intreaga Sa fiinta, toate acestea m-au marcat pentru tot restul vietii. M-am simtit cu adevarat binecuvantata de Dumnezeu ca mi s-a oferit aceasta sansa deosebita sansa.

    Am mai avut un astfel de sentiment – de o chiar si mai mare intensitate ! -doi ani mai tarziu, in noiembrie 2001 – cand am fost primita intr-o audienta de aproape o jumatate de ora de catre Majestatea Sa Regele Mihai, eveniment care mi-a marcat profund viata cand practic am simtit mana lui Dumnezeu pe crestet. Chiar si numai pentru asta, pentru acea jumatate de ora de stat fata in fata cu Regeled Mihai, viata mea a avut sens si a meritat a fi traita. Tot asa cum imi umple viata de sens neinsemnatul meu suport pentru Majestatea Sa Margareta, pentru Coroana si pentru Monarhie.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51241667
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate