Familia Regală română și Sfântul Scaun

Relațiile diplomatice între România și Sfântul Scaun au fost stabilite în ziua de 10 mai 1927, sub domnia Regelui Ferdinand I și sub potificatul Sfântului Părinte Pius al XI-lea.

Regina-mamă Elena, însoțită de Principesa Margareta a Danemarcei, a vizitat Vaticanul în anul 1948, unde s-a întâlnit cu Papa Pius al XII-lea, în încercarea de a obține acordul Bisericii Catolice pentru căsătoria Regelui Mihai cu Regina Ana.

Regele Mihai I și Regina Ana au vizitat Vaticanul în anul 1999 și s-au întâlnit cu Papa Ioan Paul al II-lea.

Regele Mihai I a revenit la Vatican în anul 2005, unde a participat la funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea, și în anul 2013, când a luat parte, în Bazilica Sfântul Petru, la o slujbă în prezența Papei Benedict al XVI-lea, la aniversarea a 900 de ani de la crearea Ordinului de Malta.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au vizitat Vaticanul în anul 2003 și au fost primiți în audiență generală de Papa Ioan Paul al II-lea.

În ziua de 31 mai 2019, la București, în Catedrala Națională Ortodoxă, Majestatea Sa Margareta și Principele Consort au întâlnit pe Sanctitatea Sa Papa Francisc.

 

4 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu

  Momente de mare emotie si evlavie, care consacra Familiei noastre Regale un rol primordial in deschiderea ‘portilor’ Cetatii Vaticanului catre romani si catre evolutia – nesperata la acea vreme – a relatiei actuale a Romaniei cu Sfantul Scaun.

 2. Viorica Mwais

  Doamne ajuta Crestinismului in Istoria Contemporana!
  Doamne ajuta pentru o solidaritate – trainica – frateasca transcedentala
  crestina planetara!

 3. Viorica Mwais

  Doamne ajuta Crestinismului in Istoria Contemporana!
  *
  Doamne ajuta pentru o solidaritate – trainica – frateasca transcedentala
  crestina planetara!

 4. Pingback: Majestatea Sa a întâlnit pe Suveranul Pontif | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25138588
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate