În prezența Papei Benedict al XVI-lea, Regele Mihai I la Vatican

Video – Regele Mihai la ceremonia de la Vatican http://www.youtube.com/watch?v=sUPOh41NAgg

Palatul Elisabeta

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

La Vatican, în prezența Sanctității Sale Papa Benedict al XVI-lea, Majestatea Sa Regele Mihai I este invitat să participe la ceremoniile aniversării a 900 de ani de la recunoașterea oficială a Ordinului Suveran de Malta, în anul 1113. Regele Mihai va fi însoțit de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare, Principele Radu și Principele Nicolae.

Regele Mihai răspunde astfel invitației oficiale a Alteței Sale Eminentisime Fra’ Mattew Festing, Principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta.

Sâmbătă, 9 februarie 2013, la ora 10.30, Familia Regală va participa, la Vatican, la slujba oficială de la Basilica Sfântul Petru. La ora 12, Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea se va adresa participanților. La ora 13, o recepție va fi găzduită de Sfântul Părinte în Sala de Audiențe Paul al VI-lea.

Ordinul Suveran Militar de Malta este un ordin religios, de natură tradiţional nobilă, militar-cavalerească. Ordinul este subiect suveran de drept internaţional, activitatea sa desfăşurându-se pe baza “Cartei Constituţionale” şi a “Codului Ordinului”, revizuit în anul 1997. Ordinul cuprinde 10,000 de cavaleri, răspândiţi pe întreaga suprafaţă a globului, împărţiţi în trei categorii. Misiunea Ordinului este sintetizată de motto-ul “Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum” (Apărarea credinţei și asistenţă pentru cei săraci).

Ordinul Suveran de Malta a stabilit relații diplomatice cu România în anul 1932, sub domnia Regelui Carol al II-lea. Primele acțiuni umanitare ale Ordinului s-au desfășurat, însă, pe teritoriul țării noastre începând cu secolul al XIII-lea.

În zilele noastre, Suveranul Ordinului a efectuat vizite de Stat la București în anii 2002 și 2011.

Regele Mihai I a făcut o vizită la Roma, la invitația Suveranului Ordinului, în ianuarie 2012, iar Principesa Moștenitoare și Principele Radu au fost primiți de Suveranul Ordinului, tot la Roma, în octombrie 2012.

18 comentarii

 1. george zinca says:

  SĂ NE TRĂIEŞTI MAIESTATE!
  AM TOATĂ CREDINŢA, AŞ FI PUTUT ZICE CONVINGEREA, DAR ESTE ALTCEVA, CĂ UNICUL DUMNEZEU V-A DAT ZILE SPRE DESĂVÂRŞIRE . NU POT SPUNE, PERSONALĂ, CĂCI SUNTEŢI UN PREDESTINAT AL NEAMULUI NOSTRU ,NU NUMAI DE CREŞTINI CI DE IUBITORI AI DRAGOSTEI DIVINE, AI UNIVERSALITĂŢII.
  MĂ BUCUR CĂ ÎMI SUNTEŢI UN MODEL DE VIAŢĂ. MULŢUMESC CERULUI CĂ AM AŞA O INTERSECTARE ÎN VIAŢA MEA. AFIRM TOATE ACESTEA CĂCI EXISTENŢA MAIESTĂŢII VOASTRE A INTERSECTAT, ISTORIC VORBIND , VIAŢA PĂRINŢILOR MEI, MAI EXACT A TATĂLUI MEU, FOST SOLDAT ÎN GARDA REGALĂ.
  MĂ ROG DUMEZEULUI UNIC SĂ VĂ HĂRĂZEASCĂ ÎN CONTINUARE, ORIUNDE , DRUM BUN 1

 2. STANCU ILEANA says:

  SIRE ,VA ASHTEPTAM CU NERABDARE ACASA IN ROMANIA MONARHICA / SA FIE DE BUN AUGUR ACEST EVENIMENT DE EXCEPTZIE SHI SA NE REVEDEM COROANA PE TRONUL TZARII / CU DEOSEBITE SENTIMENTE PENTRU AS ,PRINCIPESA MOSHTENITOARE ,MARGARETA , ASR, PRINTZII ,RADU SHI NICOLAE SHI PENTRU CASA REGALA A ROMANIEI / VATICANUL ESTE O UNGERE CARE SFINTZESHTE COROANA REGALA ROMANA /

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Majestatea Voastra,

  Sunt cu sufletul si cu ruga la Dumnezeu alaturi de Majestatea Voastra si de Altetele Lor Regale pentru implinirea nobilei misiuni ce Veti avea in reprezentarea Casei Regale si a Romaniei in fata Sfantului Parinte, Papa Benedict al XVI-lea. Buna si nobila mea prietena, Doamna Oana Seceleanu, Cavaler al Ordinului de Malta si mare iubitoare si plina de credinta fata de Majestatea Voastra si de Coroana Romaniei, mi s-ar fi alaturat in ruga mea daca nu ar fi fost chemata la Ceruri.

  Dumnezeu sa Va vegheze pasii, calauzindu-i spre desavarsirea lucrarilor minunate pe care, cu atata lepadare de Sine si dragoste fata de noi, poporul Vostru, le savarsiti prin tot ceea ce intreprindeti.

  Cu neobosita veneratie si loialitate,
  Diana Lucia Zotescu

 4. Cristina-Adriana Popescu says:

  Altetele Voastre Regale, Majestatea Voastra, sa aveti zile de vis la Roma! Intoarcerea sa fie cu har, sa avem toti parte de o minune pentru a putea rezista! In gand si in iubire suntem mereu acolo, unde va aflati!

 5. Munteanu Florian says:

  Majestate, cu cea mai mare dragoste si nerabdare, va asteptam pe Tronul Tarii, acolo unde va este locul! Sa dea Dumnezeu mintea cea de pe urma politicienilor care ne conduc si romanilor, astfel ca Romania sa aiba din nou un viitor, sa fie tara unde sa putem trai si noi si copii nostri. Citand-ul pe Marele Ionel Bratianu … “puteti sa fiti modesti pentru voi, dar sa nu fiti modesti pentru tara voastra!”

 6. stelian r. says:

  Nimic nu se poate face fara Dumnezeu! Traiasca Regele! Recunostinta Casei Regale a Romaniei!

 7. O veste foarte bună, România fiind reprezentată strălucit, la o ceremonie de amplă respirație. Din toată inima, felicitări Casei Regale de România!

 8. Raianu Zizi says:

  O mare onoare ne faceti participind la acest eveniment. Sa aveti un drum bun si sa va intoarceti cu bine.Poate asa tot poporul roman va intelege ce inseamna sa ai UN REGE, .Alte state ar dori sa aiba UN REGE. in viata dar o mare parte a romanilor nu stiu sa va pretuiasca pt. ca in primul rind nu cunosc istoria adevarata a tarii. Multa ,multa sanatate.

 9. […] Regele Mihai I la Vatican Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. […]

 10. Don Coriolan Ciprian says:

  Familia Regala a Romaniei este de origine catolica chiar daca astazi doar MS Regina este catolica. Acest eveniment demonsteaza inca o data apropierea Dinastiei Regale a Romaniei de Sfantul Scaun.

 11. Alexandru-Grigore PISOSCHI says:

  Familia Regala a Romaniei a reprezentat de-a lungul existentei sale cu onoare tara si a fost si este respectata de cele mai inalte autoritati, ecleziastice, suverane, nobiliare si statale. Prin Familia Regala este respectata si Romania, care de multe ori a fost tratata fara demnitate de catre politicienii vremelnici fara constiinta de neam si de traditii.
  ROMANIA TREBUIE SA REDEVINA REGAT !
  TRAIASCA REGELE SI INTREAGA FAMILIE REGALA !
  NIHIL SINE DEO !

 12. LAURENTIU IORGU says:

  MAJESTATE, ROMANII ADEVARATI MAI SPERA… VA DORIM TOT BINELE, POATE DUPA ATATIA ANI S-OR TREZI ROMANII: MAJESTATEA SA ESTE -INCA- REGELE ROMANILOR ADEVARATI!

 13. Terezia Filip says:

  Cred şi sper că e o vizită de bun augur pentru România la cel mai înalt nivel. Guvernarea laică e necesar să meargă mână-n mână cu cea creştină şi religioasă a lumii. Ne dorim cu toţii o lume guvernată de Înţelepciunea cea mai înaltă pe care Dumnezeu a hărăzit-o oamenilor. Poţi atunci să-ţi încredinţezi, ca cetăţean, soarta ta şi pe cea a ţării tale unei personalităţi de anvergură şi unei instituţii ce are drept deviză “NIhil sine Deo”.

 14. Nick TEODOREANU, Presedinte al Centrului Ortodox FILOCALIA si Director General al Institutului Diplomatiei Culturale says:

  Pentru mine este o mare bucurie, privilegiata.

 15. Dr Daniel Petre says:

  Poate Televiziunea Romana va surprinde cateva imagini de acolo si ni le va transmite.
  Multumim.

 16. Regele Mihai la ceremonia de la Vatican says:

  http://www.youtube.com/watch?v=sUPOh41NAgg

 17. […] a patra vizită a Familiei Regale la Vatican, după vizitele Regelui Mihai din iunie 1999 și februarie 2013, precum și după vizita Custodelui Coroanei din aprilie […]

 18. […] a Familiei Regale la Vatican, după vizitele Regelui Mihai din iunie 1999 și februarie 2013, precum și după vizita Custodelui Coroanei din aprilie […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51399215
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate