Picturile Reginei Ana

Regina Ana a României a moștenit talentul și dragostea pentru pictură de la bunica ei, Principesa Marie de Orléans, cunoscută în epocă drept unul dintre cele mai originale talente din istoria Familiilor Regale europene.

Talentul Reginei Ana a fost transmis celei de-a patra sa fiice, Principesa Sofia, care a devenit ulterior un rafinat artist fotograf.

Regina Ana a creat artă plastică în anii 1970 și 1980, în atelierul ei din grădina de la Versoix, o încăpere din lemn, ca o cabană în miniatură. Acolo sălășluiau, într-o dezordine fermecătoare și studiată, obiecte dragi reginei, fotolii și mese, fotografii și obiecte colecționate în vacanțe, alături de șevalet, culori și pensule.

Regina Ana a avut expoziții personale sau colective pe pictură, atât în Europa cât și în America. Imaginile de față aduc publicului lucrări create în anul 1979 și în anul 1984, cu ocazia a două expoziții ale Reginei. Poate că, într-o zi, un volum dedicat întregii sale creații plastice ar merita să fie scris.

Fotografii din arhiva Casei Majestății Sale Regelui

21 comentarii

 1. Iovanescu constanța says:

  Frumoase tablouri ! Dumnezeu să o ierte si odihnă vesnică!

 2. Iovanescu constanța says:

  Minunate tablouri ! Dumnezeu să o odihnească in pace!

 3. Mihail Viorel Anghel says:

  Romanii au norocul sa fie iubiti din cer de un suflet sensibil, frumos si talentat. De un inger. Dumnezeu sa O aiba in paza pe Regina Ana si Regina Ana sa-i aiba in paza pe romani si sa-i ierte pentru ca alearga, inca ametiti de aerul stalinist, pe drumuri ratacite.

 4. Adam Eva says:

  Frumoase picturi !

 5. Lucia Banias says:

  Talent si sensibilitate ! Odihna vesnica !

 6. Gabriela Ioneci says:

  Frumos,multa sensibilitate,talent.Amintire vesnica.

 7. Gabriela Ioneci says:

  Frumos,sensibilitate,talent.Amintire vesnica.

 8. CHARLOTTE AHARON says:

  O FRUMUSETE! UN TALENT DEOSEBIT!
  D-ZEU S-O ODIHNEASCA IN PACE PE ACEASTA MINUNATA REGINA ANA.
  ACESTE AMINTIRI AUTENTICE ADUC LINISTE DEOSEBITA IN SUFLET….AM TRAIT IN ROMANIA SI ACEASTA PARTE DIN VIATA MEA A RAMAS O RADACINA IN SUFLET SI ORICE CLIPA DE ADUCERE AMINTE IMI DA PUTERE SI SPERANTA LA ZIUA DE MAINE! DORESC TUTUROR……..SA AIBE PARTE IN VIATA LOR NUMAI DE BUCURII SI NU DE NECAZURI////////ROMANIA E O TARA CE MERITA MARE RESPECT DIN ORICE PUNCT DE VEDERE…..MULTI ANI VA DORIM MAI DEPARTE !!!!!!!

 9. Liliana Sora says:

  Talent, imaginaţie, sensibilitate, inspiraţie, comunicare, sentiment, stare de spirit, pasiune, dăruire… şi toate la un loc, un ideal adânc simţit şi exprimat frumos . Iată universul oamenilor sensibili , a căror sensibilitate răsare din inimă, a creatorilor de mari frumuseţi , precum şi arta de a vedea frumos, de a trăi cu eleganţă, stil şi rafinament . ” În zile ca acestea, …poate c-ar trebui să păstrăm un loc de cinste şi un adăpost respectat artei, cea din urmă dintre religiile omenirii ” spunea Nicolae Grigorescu.
  Pios omagiu şi veşnică recunoştinţă celei ce a fost şi va rămâne pentru noi, Regina Ana a României ! Dumnezeu s-o odihnească în pace !

 10. Bordea Elena says:

  Foarte frumos.

 11. Căruntu says:

  Foarte frumos.Toate sunt frumoase,imi plac!

 12. R.S. says:

  Îmi este greu tare sa-mi îndepărtez gândurile de la MS Regina Ana.Vederea picturilor Majestatii Sale, mi-au adus o reala bucurie! Multumesc Majestatea Voastră! Am știut ca va veți întoarce la noi! Nu știam cum.

 13. Comentarii pe Facebook says:

  Angela Andrei foarte frumoase
  #
  Simona Boerescu Impresionant si foarte foarte frumoase ! Ar merita un album fiecare . Poate intr-o zi ne vom delecta si mandri cu ele !
  #
  Bity Zen Frumoase
  #
  Doina Serban Frumos
  #
  Iovanescu Tanta Impresionante tablouri !
  #
  Mihai Petreanu Pacat ca incepem s-o cunoastem acum cand nu mai este.Cred ca nu i-am acordat respectul cuvenit .
  #
  Aloma Barbieru Nu stiu xe as putea comenta , sunt uimita !
  #
  Elena Ganea Superbe !
  #
  Anays Antonia Dumitrescu Frumoase, Superbe Impresionante tablouri ! pacat acum cand nu mai este … ancepem sa o cunoastem va multumesc ar fi fost normal sa cunoastem aceste frumuseti si multe alte , mai de mult am fi fost foarte ancantati Nu stiu ce as mai putea comenta , sunt uimita !Va Doresc O zi Buna DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE !
  #
  Dana Angelica Frumosu Frumoase !
  #
  Cismaru Viorica Superb!
  #
  Ovidiu Bejan Excelente…
  #
  Emy Blue Nu am stiut ca regina picta atat de special.
  #
  Katy Belu Talentul este pe masura educatiei si al comportamentului exceptional al Majestatii Sale Regina Ana. Impresionanta si,in acelasi timp,meritorie eleganta si modestia cu care a primit insolenta si minciuna istorica cu care a fost tratata atatia ani de poporul caruia nu a fost lasata sa-si arate iubirea si devotamentul. Dumnezeu S-o odihneasca in pace!
  #
  Doina Violeta Andrian EXCEPTINALA!
  #
  Balan Craita Frumos!
  #
  Raluca Si Costel Chiricioiu Frumoase !
  #
  Ana-Maria Si Atat Ce surpriza placuta! Foarte frumoase!
  #
  M Laurian Morea Suflet frumos si harnic, tenace, Maiestate.
  #
  Floare Caruntu Foarte frumoase.

 14. Marie Jeanne says:

  O pictură LUMINOASĂ la fel ca ființa Regina Ana a Romaniei !

 15. Multumim mult pt postare!!Pictura Reginei Ana spune multe despre: – personalitatea Majestatii Sale si sufletul MS Regina Ana a Romaniei!!O persoana luptatoare,sensibilitate aratata prin simbolistica!!

 16. Despina Skeletti says:

  Mulțumesc si eu cui a avut ințiativa să ne pună și pe noi cei din Facebook in contact cu aceste rarități, arătându-ne că Regina Ana e cu noi.
  Vin și eu cu o întrebare personală. După o vizită la Versoix am dus împreună cu soțul meu ca omagiu Maiestății sale Regina Ana un tablou cu trandafiri, al soțului meu, Vlad Skeletti și el pictor amator. Oare mai există pe undeva? Mi-ar face imensă plăcere, să știu, că alină privirile Majestății Sale Regelui în aceste momente.

 17. Sunt foarte impresionat! Nu am cuvinte…

 18. elena says:

  Sensibilitate!

 19. Nicoleta Bogăceanu says:

  Frumos! Aceeaşi fascinație pemtru peisajul marin pe care o găsim şi în fotografiile ASR Principesa Sofia. Sper să se editeze curând un album cu picturile Reginei Ana.

 20. Viorica Mwais says:

  Omagiu Reginei noastre Ana!
  .
  Mihai Eminescu
  “In orice om, o lume isi face incercarea.”

 21. Diana Lucia Zotescu says:

  Sufletul si chipul luminos al neuitatei regine Ana nu puteau exista inafara frumosului ce se ascundea in spatele lor, frumos ce a tasnit afara in forma de pictura. O expozitie – in cazul in care picturile mai exista – sau cel putin un album cu reproducerile acestora insotite de comentarii ar fi o rasplata fireasca – desi tarzie – pentru talentul Reginei noastre Ana.

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48516020
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate