125 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu

Alteța Sa Regală Principesa Maria a reprezentat astăzi pe Majestatea Sa Custodele Coroanei la ceremonia organizată de Ministerul Apărării Naționale cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la nașterea eroinei Ecaterina Teodoroiu, prima femeie combatant din Armata României.

La eveniment au participat ministrul Apărării Naționale, dl Gabriel Leș, secretarii de stat Nicolae Nasta și Mihai Chirică, urmași ai Ecaterinei Teodoroiu, veterani de război și 300 de elevi de la şcoli bucureștene.

Printre organizatorii evenimentului s-au numărat Oficiul Național pentru Cultul Eroilor și Asociația Cadrelor Militare Femei în Rezervă și în Retragere „Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu”.

Fotografii ©Daniel Angelescu

4 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Un eveniment excelent, innobilat indeosebi de doua Doamne: cea comemorata (Ecaterina Teodoroiu) si ASR Principesa Maria. Astfel de exemple de patriotism, daruire si altruism impins pana la sacrificiul de sine trebuie sa fie cunoscute de catre copii si tineri, care au nevoie de modele de inspiratie in conduita lor civica de viitori adulti si cetateni.

 2. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  OMAGIU EROILOR ROMANI ! O ACTIUNE DEOSEBITA CARE ONOREAZA FAMILIA REGALA SI MINISTERUL APARARII NATIONALE !

 3. Viorica Mwais says:

  Vesnica ei pomenire!
  .
  Cea mai elegantă definiţie a democraţiei. Ion Raţiu:

  „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“

 4. Liliana Sora says:

  “România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre. Ei toți au fost călăuziți de simțul datoriei, de curaj și de altruism. Vom pierde respectul și încrederea lumii față de România dacă vom continuă să ne abatem de la aceste idealuri,” spunea MS Regele Mihai.
  Cinste, onoare , respect pentru Familia regală !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347586
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate