Ora Regelui (521)

TVR 1 – sâmbătă, 17 decembrie 2022, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 17 decembrie 2022, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 22 decembrie 2022, ora 16.05 (23 decembrie, ora 2.00)

După povestea parfumului Reginei Maria, în ”Ora Regelui”, sunt dezvăluite alte pagini din istoria fascinantului accesoriu nevăzut.

Colecțiile de documente, însemnările regilor României, dar și fotografiile de artă din zilele noastre au atras publicul la Târgul de Carte Gaudeamus.

”Căderea Cortinei de Fier peste România: 75 de ani de  la abdicarea forțată a Regelui Mihai I’’ a fost tema dezbaterii organizate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Precum întreaga viață a Regelui Mihai, ceremonia oficiată la Catedrala Patriarhală, la cinci ani de la trecerea sa în veșnicie, a fost emoționantă și discretă.

Seara Corpului Diplomatic, una dintre primele tradiții pe care le-a reluat Regele Mihai, după căderea dictaturii comuniste, a avut loc în Sala Tronului de la Palatul Regal.

La Muzeul Naţional Cotroceni este deschisă o expoziţie inedită care celebrează centenarul Încoronării Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.

Preocuparea pentru ajutorarea semenilor a adus împreună la Palatul Elisabeta, pe parcursul mai multor zile, Familia Regală, diplomați ai Ordinului Suveran de Malta, înalte oficialități și membri ai societății civile. 

Prezentator: Camelia Csiki / Redactori: Adelina Dumitrescu, Diana Ilica / Producător: Lidia Voicu / Realizator:  Camelia Csiki

1 comentariu

  1. Popescu Cristina-Adriana says:

    Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române,
    Alteței Sale Regale Principele Radu al României,

    Vă mulțumim mult pentru sprijin și inspirație. Felicitări pentru volumele publicate recent.
    Nihil Sine Deo!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50407719
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate