Ora Regelui (578)

TVR 1 – sâmbătă, 20 ianuarie 2024, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 20 ianuarie 2024, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 25 ianuarie 2024, ora 16.00

30 de ani pe ”tărâmul interzis”

Pe 18 ianuarie 1990, Margareta, cea mai mare dintre fiicele Regelui Mihai și sora ei, Sofia, au fost lăsate să intre în țară. Principesele Margareta și Sofia veneau la București cu ajutoare, impresionate de imaginile prezentate de presa internațională, despre cele mai vulnerabile persoane din țară.

”Fundația Regală Margareta a României” s-a născut atunci, ajutând copii din orfelinate și bătrâni uitați în sărăcie. După adolescența în care, la Florența, și-a însoțit bunica, pe Regina-Mamă Elena, în acțiuni filantropice, și după ani în care și-a văzut mama, pe Regina Ana, voluntară la asociații din Elveția, pentru Majestatea Sa Margareta chemarea a urmat firesc și a creat inspirație pentru cei din jur.

Tot în ianuarie, cu 30 de ani în urmă, un proiect UNITER de terapie prin artă pentru copii orfani sau abandonați a produs întâlnirea dintre Majestatea Sa Margareta și Principele Radu.

În emisiunea ”Ora Regelui”, revedem povestea României anilor 1990, o țară răvășită de prejudecăți, izolată în mentalitatea otrăvită a comunismului, pe care nimeni nu ar fi vazut-o parte a vreunui tratat a continentului sau a lumii.

România de acum sau din viitor părea o cauză imposibilă, nu însă pentru Majestatea Sa Margareta, care s-a pus în slujba ei cu o hotărâre de neînchipuit.

Reluarea ediției din 18 ianuarie 2020

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Camelia Csiki

Geneva 1990 – Timișoara 2024

3 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    ”Obstacolele trecutului pot deveni porțile care duc la noi începuturi ” iar orice moment poate fi un nou început. Data de 18 ianuarie 1990 a fost momentul întoarcerii Familiei Regale, care consideră că ” prezentul trebuie să-l trăiești cu învățăturile din trecut și cu visurile din viitor ”și că ”tot ceea ce oferi își găsește cale înapoi către tine , pentru că totul se întoarce . Ajuți, vei fi ajutat. Sprijini, vei fi sprijinit, Mângâi, vei fi mângâiat. Alină, vei fi alinat.”Respect, stimă și considerație pentru Familia Regală, pentru tot ceea ce este, pentru tot ceea ce face și ceea ce înseamnă pentru români și pentru România !

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    “Ora Regelui”, ora de binecuvantata intoarcere cu fata catre adevarul INCA de negasit in alta parte, catre valorile morale pe care le simbolizeaza Coroana de peste 150 de ani si pe care ni le-am putea recastiga daca actualii poliiticieni nu s-ar mai scalda cu atata infatuare in falsa glorie a propriei lor importante si ar accepta sa reinnoada firul rupt al istoriei renuntand la ilegala, imorala, criminala si corupta REPUBLICA, ei, bine, “Ora Regelui” este oaza mea de fericire saptamanala.

  3. Diana Lucia Zotescu says:

    De cate ori poti scrie despre acelasi lucru? Ei, bine, de cate ori iti tresalta inima si iti implineste sufletul vazand sau ascultand acel lucru. Fiind ceea ce in engleza se numeste ‘a night owl’ – adica, din copilarie, ma… desfasor cel mai bine atunci cand altii dorm, am hotarat sa ma culc mai…devreme, adica pe la orele 03:30. Dar tocmai atunci pe TVR 1 se dadea in reluare episodul 578 din “Ora Regelui”, episod pe care l-am REvazut si acum cateva zille. Cum as fi putut eu sa inchid televizorul in aceste conditii? Asa ca l-am reascultat cu aceeasi incantare ca si cum era pentru prima data, retraind momentele din episod ca pe ceva care deja face parte din viata si fiinta mea.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49636170
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate