34 de ani de la întoarcerea în Țară a Familiei Regale

Joi, 18 ianuarie 2024, se împlinesc 34 de ani din ziua în care, reprezentând pe Regele Mihai, Majestatea Sa Custodele Coroanei (pe atunci Principesa Margareta a României) a pășit pe pământ românesc. Principesa Sofia a fost și ea prezentă la această călătorie istorică.

18 ianuarie 1990 a fost momentul întoarcerii Familiei Regale în țară, la 42 de ani după plecarea forțată a Regelui Mihai și a Reginei-Mamă Elena din România, din 3-4 ianuarie 1948.

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Duioase aduceri aminte imi trezesc aceste imagini si filmul-episod din ‘Ora Regelui’ care ilustreaaza sarbatorirea celor 30 de ani – pana in 2020 (acum s-au facut deja 34) de la prima zi a revenirii in tara a Regelui – indirect, desigur, prin Mostenitoarea Tronului si sora Sa, Principesa Sofia. Am fost la aeroport atunci, anuntata telefonic de domnul Dan Badic (Dumnezeu sa il odihneasca), alaturi de un grup nu prea numeros – raportat la tsunami=ul uman ce urma sa inunde Bucurestiul la vizita Regelui din 1992 – de entuziastii, care hotarasera sa isi exprime pe fata sprijinul pentru revenirea la Monarhie. Am fost si printre cei care, la Intercontinental ar fi dorit o audienta, sau macar ocazia de a le ura personal Altetelor Lor un BUN VENIT – si BUN RAMAS ACASA. Imi amintesc ca stateam alaturi de domnii Nicu Enescu si Dan Amedeo Lazarescu de la PNL, de doamna Ioana Bratianu – fiica istoricului Gh. Bratianu si nepoata fostului prim-ministru Ion I.C. Bratianu (si ea proaspat intoarsa din pribegie de la Paris), de Printul Bani Ghica si sotia sa Gabriela, si de alti domni si doamne de la PNTCD si de la Partidul Liberal Monarhist. Eram cu totii plini de speranta, si totodata tematori ca nu cumva aceasta vizita sa nu fie lasata sa aiba urmarile pozitive la care speram (regimul Iliescu isi scotea deja coltii de lup comunist).

    Si, desiur, mi-am aminit si de lansarea celor doua carti ale doamnei Sandra Gatejeanu Gheorghe si domnului Muraru de la Libraria Carturesti din ianuarie 2020, si de concertul de gala grandios cu pianista Alexandra Dariescu, sopranele Valentina Nafornita, Nelly Miricioiu si ceilalti artisti de exceptie de la Atheneul Roman de a doua zi, si de intreaga atmosfera de bucurie, entuziasm si speranta pe care prezenta Familiei Regale o raspandeste in jur ca un fel de cupola protectoare sub care raul, in toate formele sale de manifestare, nu poate patrunde.

    LA MULTI ANI, MAJESTATEA VOASTRA, SI INTREGII FAMILII REGALE, IN TARA SI IN CASA VOASTRA, ROMANIA !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49635609
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate