Ora Regelui CCCXXVIII

TVR a transmis sâmbătă, 9 februarie 2019 a trei sute douăzeci și opta ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

Sumarul:

Se împlinesc 100 de ani de la Conferința de Pace de la Paris, în urma căreia a fost recunoscută România Mare. Regina Maria s-a dovedit arma secretă a României, după eșecul înregistrat de delegația română în capitala Franței. Din luna decembrie, statuia Reginei Maria așezată în Ashford, localitatea în care s-a născut, amintește că principesa britanică a devenit Regina României.

Pentru că istoria lumii are cele mai interesante povești, copiii le pot afla prin intermediul unor videoclipuri realizate pe înțelesul lor. De exemplu, Primul Război Mondial.

Stră-strănepotul profesorului de limbă română, istorie și geografie al Regelui Ferdinand, istoricul de artă Gabriel Badea-Păun, povestește cum îi învață pe francezi să iubească România și istoria ei.

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Camelia Csiki

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu

    Va fi inca o emisiune de mare densitate informativa, un binefacator vector spre cunoasterea adevarului, la a carui fantana sper sa se adape cat mai multi romani.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26139461
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate