Ora Regelui CCCXLI

Televiziunea Română a prezentat sâmbătă, 11 mai 2019, a trei sute patruzeci și una ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

Vizita istorică a Familiei Regale în Franța. La exact 100 de ani de cînd Regina Maria a participat la Conferința de Pace de la Paris, unde a negociat cu succes interesele României, Statul francez a invitat Familia Regală Română într-un traseu pe urmele celei mai iubite Suverane.

Ministerul de Externe, Senatul Frantei, Palatul Elysee, Palatul Luvru, orașul Reims, locul încoronării Regilor Franței, sunt cîteva dintre obiectivele vizitate de Familia Regală română. La ministerul de Externe și la Senat, autoritățile franceze au scos la iveală documente importante care țin de relațiile bilaterale.

Academia Franceză a prezentat de asemenea documente de o valoare excepțională. Instituția a conferit Majestății Sale Margareta Medalia Academiei Franceze. Vizita regală a avut loc în perioada în care România deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Echipa ”Ora Regelui” a fost martoră și la un eveniment tragic pe care l-a înregistrat pentru eternitate, incendiul Catedralei Notre-Dame de Paris.

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Bogdan Șerban – Iancu

3 comentarii

 1. Anastasie

  It would seem that “Ora Regelui” is shown on Sundays (afternoon) instead of Saturdays. I do not know whether this is permanent or not !
  It would be great if this information could also appear on your web site !

  Multumesc foarte mult !

 2. Anastasie

  My most sincere apologies. I forgot to indicate that this new schedule is for TVR International and not the other Romanian channels. Maybe this information could be added in your notifications.

 3. Diana Lucia Zotescu

  Am urmarit cu deosebita satisfactie si bucurie aceasta calatorie aniversara si istorica a Majestatii Sale Reginei noastre si a Principelui Consort de refacere simbolica a itinerariului Reginei Maria de acum 100 de ani. Intalnirile Cuplului Regal cu inaltele oficialitati franceze, mai ales pe fundalul presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, consolideaza cu si mai multa forta, demnitate si autoritate pozitia Romaniei in contextul european, cu mult mai mult decat ar putea-o face orice alta autoritate politica din Romania.

  M-au intristat peste masura imaginile ce aratau incendiul ce incerca sa mistuie marea Catedrala Notre Dame, eveniment de mare durere nu doar pentru francezi, dar si pentru noi toti, la care a fost martor indurerat si tacut si Cuplul Regal roman.

  A fost un episod “Ora Regelui” de exceptie, realizat de cineastul de exceptie Bogdan Serban Iancu care, alaturi de intreaga echipa tehnica a TVR si de nu mai putin exceptionala sa colega Camelia Csiki, ne-a castigat stima tuturor celor ce ne ‘hranim’ sufletul in fiecare sambata la emisiunea “Ora Regelui”. Domnul Bogdan Serban Iancu si doamna Camelia Csiki sunt doi realizatori TVR de mare talent, simtire si obiectivitate, ale caror realizari sunt o garantie de profesionalism in magterfie de televiziune.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28722310
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate